Evaluarea Națională 2020 pentru candidații cu tulburări de învățare: actele și cererea trebuie depuse la ISMB până pe 28 februarie

6.457 de vizualizări
Locuri speciale în licee
Foto: Pixabay.com
Inspectoratul Școlar București (ISMB) a publicat o serie de precizări cu privire la aprobarea și aplicarea măsurilor specifice de egalizare a șanselor pentru elevii/absolvenții clasei a VIII-a, la Simularea Evaluării Naționale /Evaluarea Națională, în anul școlar 2019-2020. Astfel, până pe 28 februarie 2020 părinții pot depunde dosarele la registratura ISMB, iar în urma acestor cereri elevii vor primi condiții speciale, adaptate fiecărui caz în parte la simularea Evaluării Naționale și la Evaluarea Națională 2020.

Redăm precizările ISMB:

”Pentru aplicarea prevederilor cuprinse în art. 31 alin. 1-5 din Metodologia de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale a elevilor claselor a VIII-a, aprobată prin OMECTS nr. 4801/31.08.2010, ale art. 4 (2) din OMEN nr. 4916/26.08.2019 privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a în anul şcolar 2019-2020 și art. 27 din OMEN nr. 3124/2017, prin prezenta, facem următoarele precizări:

  • Pentru adaptarea procedurilor de examen, în cadrul Evaluării Naționale, în anul școlar 2019-2020, pentru elevii cu tulburări de învățare (TSI – dislexie, disgrafie, discalculie) părinții vor depune la Registratura ISMB următoarele documente în xerocopie:
    1. Cerificatul de orientare școlară și profesională eliberat de către CMBRAE/ CJRAE, pentru elevii cu TSI;
    2. Documentul medical din care să reiasă tipul de tulburare a învățării (dislexie/ disgrafie/ discalculie);
    3. Certificat de naștere/ CI, după caz.
  • Pentru toate celelalte situații/cazuri care implică/necesită adaptarea procedurilor de examen, în cadrul Evaluării Naționale, în anul școlar 2019-2020, altele decât TSI, părinții vor depune la Registratura ISMB următoarele documente în xerocopie:
    1. Referatul de expertiză medico-pedagogică eliberat de către Comisia municipală de orientare școlară și profesională (Policlinica Vitan, sectorul 3);
    2. Certificat de naștere/ CI, după caz.

Alte precizări:

Cererea tip se ridică, se completează şi se înregistrează de la/ la Registratura Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Condiţiile de egalizare a şanselor se vor aplica la Simularea Evaluării Naţionale 2020 și/ sau la Evaluarea Naţională 2020.

Termenul pentru depunerea documentelor la Registratura ISMB, în vederea aprobării măsurilor de egalizare a șanselor este 28 februarie 2020, după această dată fiind acceptate numai cazurile medicale acute/excepționale”.

Ministerul Educației anunța în februarie 2019 că a aprobat procedura cerută de asociațiile pentru drepturile copiilor, prin care sunt asigurate la examenele naționale condițiile adaptate pentru elevii cu deficiențe de vedere/deficienţe de auz/tulburare de spectru autist/tulburări specifice de învățare. Este vorba despre Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și examenul național de Bacalaureat – sesiunea 2019. Edupedu.ro a scris  despre aceste solicitări din partea FEDRA.

FOTO: pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul Gabriel Ciora: Nu trebuie să fie o sperietoare nici matematica, nici profesorul care o predă. Clasa a VIII-a ar trebui să fie cumva o clasă în care să fie o recapitulare a cunoștințelor acumulate în casele anterioare

Gabriel Ciora, profesor de Matematică la Școala Gimnazială din Giarmata, a declarat, pentru TVR Info, că „nu trebuie să fie o sperietoare nici matematica, nici profesorul care o predă”. „Clasa a VIII-a…
Vezi articolul

Scriitorul și profesorul Radu Vancu despre subiectele la Evaluarea Națională 2024 – Limba și literatura română: bine făcute, accesibile și nuanțate. „Poate n-ar fi fost rău ca măcar unul dintre textele-suport să fie ales dintr-un scriitor contemporan, pentru a arăta elevilor că literatura nu este neapărat un discurs muzeal”

Subiectele la proba scrisă de Limba și literatura română, la Evaluarea Națională 2024, au avut un grad de dificultate „accesibil” și „mi se par bine făcute”, apreciază Radu Vancu, scriitor…
Vezi articolul