Calendar Evaluare Națională 2019 Elevii de clasa a VIII-a susțin examenele în perioada 18-21 iunie

4.878 de vizualizări
Admiterea la liceu, simularea Evaluării Naționale
Foto: Pixabay.com
Evaluarea Națională 2019 pentru clasa a VIII-a începe cu examenul scris la Limba şi literatura română, programat pe 18 iunie. Ministerul Educației a aprobat calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale, examen pe care îl vor susține elevii clasei a VIII-a la finalul anului şcolar 2018-2019. Vezi mai jos data la care sunt programate probele de Evaluare de la finalul gimnaziului, examen care contează în admiterea la liceu.
  • Notele pe care le obțin elevii la Evaluarea Națională 2019 contează în admiterea la liceu.
  • Concret, media de admitere la liceu este compusă din media la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a (80%) şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).

Calendar Evaluarea Națională 2019

3 – 7 iunie 2019  Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a la examenul de Evaluare Naţională 2019
7 iunie 2019        Elevii de clasa a VIII-a termină școala

18 iunie 2019      Limba şi literatura română – examen scris
20 iunie 2019      Matematică – examen scris
21 iunie 2019      Limba şi literatura maternă – examen scris

25 iunie 2019      Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00), urmată de înregistrarea contestațiilor (între orele14:00 – 20:00)
29 iunie                Afișarea rezultatelor finale

EduPedu.ro va publica modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2019, subiectele de la examenele propriu-zise, precum și metodologia de organizare a probelor.

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Notele elevilor nu sunt condiționate de module, adică nu e obligatoriu ca elevii să aibă o notă sau mai multe pe primul modul. Secretarul de stat Florian Lixandru: Fiecare profesor își structurează materia și perioada de evaluare așa cum dorește

Notele pe care elevii le primesc nu sunt condiționate de fiecare modul, ci de respectarea regulii ca, la sfârșitul anului școlar, aceștia să aibă minimum N+3 note, unde N este…
Vezi articolul

OFICIAL Fiecare școală decide procedura de repartizare a copiilor în grupe de creșă și grădiniță și a elevilor în clase: prin tragere la sorți sau aleatoriu, din anul școlar 2024-2025. Listele vor fi publicate cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de începerea anului școlar

Procedura stabilită de Ministerul Educației prin care elevii de școală și liceu dar și copii de creșă și grădiniță vor fi împărțiți în clase/ grupe de început de nivel a…
Vezi articolul
Noile programe pentru Definitivat 2021

Olimpiade școlare 2022. Regulamente actualizate pentru olimpiadele și concursurile naționale, precum “Ovidianum” de limba latină și Olimpiada de Informatică aplicată AcadNet, publicate de Ministerul Educației

Au fost publicate regulamentele specifice pentru olimpiadele școlare naționale din anul școlar 2021-2022, de către Ministerul Educației, pe edu.ro. Acestea cuprind informații despre probele de concurs, participarea elevilor, calificarea acestora,…
Vezi articolul

Ministrul Educației le transmite elevilor că subiectele de la examenele din acest an, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, vor fi „perfect adaptate”. Cîmpeanu: Este total incorect să plătească doar elevii

Subiectele de la examenele naţionale vor fi adaptate acestei perioade de doi ani din parcursul educaţional al elevilor, anunță ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la TVR 1, citat de Agerpres. Acesta…
Vezi articolul