Evaluare Națională 2024. Ghidul profesorului evaluator. Care sunt regulile pentru completarea borderoului și ce se întâmplă în cazul lucrărilor cu diferențe de notare la itemii obiectivi

2.019 vizualizări
Foto: Captură ghid profesor evaluator
Ghidul profesorului evaluator pentru BAC 2024 cuprinde indicațiile pentru autentificarea în platformă, accesarea listei lucrărilor, evaluarea lucrării și generarea borderoului individual, potrivit unui document consultat de Edupedu.ro. Vezi mai jos, în articol, ce se întâmplă în cazul lucrărilor cu diferențe de notare la itemii obiectivi.

Conform ghidului, pentru evaluarea și notarea lucrărilor pe platforma dedicată evaluării digitalizate, trebuie urmați următorii pași:

Autentificarea în platformă

1. Accesați ev.edu.ro.

2. Apăsați Recuperare parolă.

3. Introduceți adresa de email declarată pentru Evaluarea digitalizată și apăsați confirmă.

4. Veți primi un email cu linkul pentru resetarea parolei. Urmați pașii indicați și alegeți o parolă pe care să o rețineți.

5. La autentificările ulterioare, pe emailul declarat pentru Evaluarea digitalizată, veți primi un mesaj cu un cod necesar pentru accesul pe platformă. Introduceți codul în câmpul dedicat.

Ghidul profesorului evaluator:

Cum poate fi accesată lista lucrărilor alocate pentru evaluare

6. Accesați secțiunea Centre. Se va afișa centrul de evaluare în care sunteți desemnat să evaluați.

*Dacă în secțiunea Centre nu regăsiți centrul zonal de evaluare în care vă aflați, înseamnă că lucrările nu au fost încă distribuite spre evaluare. Așteptați distribuirea lucrărilor. Veți primi o notificare în acest sens.

7. Accesați ALEGE. Se va afișa lista lucrărilor, identificate prin coduri. În categoria Evaluate veți găsi lista lucrărilor deja evaluate și care au notă. În categoria De evaluat veți găsi lista lucrărilor neevaluate și în curs de evaluare.

Evaluarea lucrării

8. La accesarea butonului Neevaluat, se deschide lucrarea și borderoul de notare.

9. Puteți descărca baremul oficial, prin accesarea butonului Barem.

10. Completați punctajul în borderoul de notare conform baremului. Platforma salveză punctajele pe măsură ce acestea sunt completate, prin afișarea mesajului Punctaj salvat

11. IMPORTANT! Așteptați mesajul verde, Punctaj salvat, pentru ca fiecare punctaj introdus să fie salvat în platformă. Dacă nu primiți mesajul, punctajul nu se salvează.

Regulile pentru completarea borderoului:

Este posibil ca, pe parcursul evaluării, să apară în lista dumneavoastră lucrări suplimentare față de lista inițială. Acestea sunt lucrări care necesită reevaluare, ca urmare a faptului că între notele acordate de primii doi evaluatori există o diferență mai mare de 1 punct.

Lucrări cu diferențe de notare la itemii obiectivi

La finalizarea evaluării, platforma verifică dacă pentru itemii obiectivi au fost alese aceleași variante la itemii obiectivi, pentru lucrarea respectivă, atât de către primul evaluator, cât și de către al doilea. Dacă sunt identificate diferențe, celui de al doilea evaluator îi va fi afișată, înainte de salvarea notei, lista itemilor cu diferențe.

„Vă rugăm să reverificați itemii semnalați. Dacă identificați erori de notare în propria evaluare (se notează răspunsul ales de elev sau n pentru non-răspuns, vedeți ”Reguli pentru completarea borderoului” la pagina 4), corectați-le (clic pe Revenire și modificați în câmpurile marcate conform cu răspunsurile din lucrare) și dacă nu identificați erori în propria evaluare, salvați cu diferențe. Aceste diferențe vor fi semnalate celuilalt evaluator și vor fi corectate de acesta.

În lista de lucrări, unele pot fi redeschise pentru evaluare. Vor avea statusul În curs de evaluare și iconița de avetizare pentru lucrări cu diferențe de notare la itemii obiecitivi. Deschideți aceste lucrări și verificați itemii obiectivi semnalați. Modificați, dacă este cazul, și salvați.”

Calendarul Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a 2024:
  • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Citește și:
Evaluare Națională 2024. Ghidul operatorului din centrul de examen. Cei 5 pași care trebuie parcurși
Toți profesorii evaluatori la Evaluarea Națională 2024 vor fi „instruiți” la o zi după probe, înainte să înceapă corectarea lucrărilor – adresă a Ministerului Educației
Secretarul de stat Sorin Ion despre diferențele mari de punctaj la corectarea unor lucrări la simulări: Vom merge către acel profesor să-l formăm, nu “să-i tăiem capul” 
Un corp profesionist de profesori evaluatori pentru BAC și Evaluarea Națională – cerut de profesorul Liviu Papadima / Selecția evaluatorilor de la BAC să fie mai eficientă – susține directorul Liceului Jean Louis Calderon din Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Olivia Steer, contrazisă de medicul Mihai Craiu într-o dezbatere la Pro TV: Copiii alăptați la sân primesc în primele 6 luni de vreo 10 ori mai mult aluminiu din laptele matern decât ar primi din vaccinuri

Olivia Steer, una dintre cele mai vocale antivacciniste, a primit o replică puternică de la cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu, care i-a demontat punct cu punct argumentația. Copiii “alăptați la…
Vezi articolul

Cazul de la Școala Nicolae Titulescu. Există o plângere cu rezultat din partea parchetului de clasare și încă una care este în cercetare la acest moment. La Inspectoratul Școlar a fost depusă sesizare astăzi, la ora 8:50, susțin Sorin Ion și Vlad Drinceanu

„Am adus aici echipa de control de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, prin urmare nu dau verdicte înainte de a verifica. Există o plângere cu rezultat din partea parchetului…
Vezi articolul

EXCLUSIV Grădinița Politehnica, prima unitate de învățământ din România acreditată direct de ministrul Educației, peste decizia Consiliului ARACIP care a hotărât neacreditarea

Școala Primară „Politehnica” a Universității Politehnica din București a primit acreditare pentru nivelul preșcolar – grădiniță, pentru anul școlar următor – 2022-2023, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educației, Sorin…
Vezi articolul