Ministerul Educației și Institutul Național de Sănătate Publică evaluează în prezent care este numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare în etapa a II-a din Ministerul Educației și din sistemul de învățământ, raportat la numărul de doze disponibile și dacă se pot oferi cu prioritate doze către personalul din învățământ, lucrul acesta „cu siguranță” se va face, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță.
Reporter: Sorin Cîmpeanu a afirmat că profesorii vor fi prioritizați în a doua etapă de vaccinare.
Valeriu Gheorghiță: În acest moment există o evaluare împreună cu colegii din grupul medical de la Institutul Național de Sănătate Publică și Ministerul Educației prin care dorim să vedem care este numărul persoanelor eligibile din Ministerul Educației, din sistemul de învățământ, raportat la numărul de doze disponibile și dacă putem să oferim cu prioritate aceste doze către personalul din învățământ, cu siguranță o să-l facem, având în vedere că este un demers național, este important să asigurăm cât se poate de rapid accesul personalului din învățământ, în mod deosebit a celor care intră în contact nemijlocit cu elevii, cu școlarii, cu personalul din grădiniță pentru vaccinare.
Potrivit unei interogări centralizate de minister, 45% dintre angajații școlilor, grădinițelor și inspectoratelor vor să fie vaccinați. Ministerul Educației a anunțat că îi mai întreabă încă o dată pe profesori dacă vor vaccinul în etapa a doua de sondare, până la finalul lunii.
Potrivit strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, profesorii vor fi vaccinați în a doua parte a etapei a II-a. Astfel:
- În prima etapă sunt incluși lucrătorii din domeniul sănătății și social
- În prima fază a etapei a 2-a, este inclusă populația cu grad de risc (persoane în vârstă, persoane cu boli cronice),
- Apoi urmează lucrătorii din domenii esențiale – personal-cheie din instituțiile statului, apărare, ordine publică, siguranță națională și personalul judecătoresc, personalul din sectorul economic vital
- După aceștia, lista continuă cu personalul din unitățile de învățământ și creșe, urmat de personalul poștal, personalul cultelor, angajați media, personalul din salubritate
- În etapa a 3-a este populația generală, iar copiii – la final
Sursă foto: gov.ro
5 comments
Trebuiau întâi cei din învățământ vaccinați, oamenii care au serviciu, elevii de liceu și apoi vârstnicii.. Aceștia puteau sta în case pana le venea rândul dar trebuie sa se plimbe hai hui cum fac majoritatea.. Trimiteți vârstnicii sa relanseze economia…. Cred și eu ca refuza vaccinarea profesorii.. Ca întotdeauna ALȚII SUNT IMPORTANȚI.. NICIODATĂ ÎNVĂȚĂMÂNTUL…. s-a uitat și de stimulentul care trebuia dat cum se da în sănătate pt riscul de infectare.. Nici vaccinați, la Grămadă cu copii veniți din familii nevaccinate.. Bine ca vaccinam politicul și bătrânii care la acest moment NU PRODUC NIMIC(bătrânii au produs slava Domnului)… A nu se înțelege ca nu sunt IMPORTANȚI… din contra…. SUNT CEI MAI IMPORTANȚI ÎMPREUNĂ CU COPII.. DAR la acest moment altfel trebuia prioritizata populația. Din păcate trăim în
ROMÂNIA.. TARA HAOSULUI ȘI PROSTIEI
RUȘINE!!!!
De câteva zile a început etapa a doua de vaccinări dar etapa 1 e departe de a fi încheiată, polițiștii din teren încă nu au fost vaccinați.
Incompetența e cuvântul ce poate defini această situație
Nu mai sunt locuri. Incerc zilnic programarea. Dascălii sunt din nou în coada listei. Carne de tun!
Haos! Unii profesori nici nu au fost înscriși pe platformă de către școli/universități. Alții deja s-au vaccinat. Vă este străină noțiunea de organizare. Nu era normal să aveți o succesiune în ordinea priorităților? Vârstnici, persoane cu boli cronice, educatori, învățători etc., în ce ordine vi se părea sau vă spuneau „experții” că e mai bine. Numai după ce se finaliza vaccinarea unei categorii se trecea la următoarea. Și poate trebuia ținut cont și de cât de aglomerată este localitatea de reședință (densitatea populației) și deci de riscul de contaminare…
Prea tarziu. Am fost refuzati la programare. Nu mai sunt locuri.