Eurostat: România este în topul țărilor unde elevii de gimnaziu învață cel puțin două limbi străine. Care sunt cele mai studiate limbi străine în UE

4.643 de vizualizări
Foto: Eurostat
România se află în topul țărilor ai căror elevi de gimnaziu învață două sau mai multe limbi străine. Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Străine, sărbătorită în fiecare an pe 26 septembrie, Eurostat a publicat astăzi două infografice despre studierea limbilor străine în Uniunea Europeană. Potrivit datelor Eurostat, 95% dintre elevii români din clasele V-VIII învață cel puțin 2 limbi străine.

Curriculumul românesc prevede că prima limba modernă este predată începând din clasa pregătitoare, iar a doua limbă modernă este predată începând din clasa a V-a.

Cel mai bine în topul Eurostat stă Luxemburg, însă Eurostat precizează că deși limbile oficiale de aici sunt franceza, germana și luxemburgheza, în această statistică franceza și germana sunt considerate “limbi străine”.

Pe locul al doilea în top este Finlanda – cu 99 la sută dintre elevi care învață măcar două limbi străine la școală; pe locul al treilea este Italia – cu 97%, pe locul al patrulea este Grecia – cu 96%, iar locul cinci este împărțit de România, Malta și Estonia – cu 95% dintre elevii de gimnaziu care învață la școală cel puțin două limbi străine.

La polul opus, pe ultimele locuri se află Ungaria – 6% dintre elevi învață cel puțin două limbi străine la școală, Austria – 8%, Irlanda – 11% și Bulgaria – 15%.

Foto: Eurostat

Cele mai studiate limbi străine din Uniunea Europeană sunt engleza (97,9%), franceza (33,4%), germana (23,3%), spaniola (16,9%), rusa (2,5%) și italiana (1,3%).

Datele prezentate de Eurostat sunt din 2017.

Foto: Eurostat

 

Sursa și detalii aici

 

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile să nu mai fie responsabile pentru dosarele sociale ale elevilor, accesul la liceu pentru elevii care nu au luat nota 5 la Evaluarea Națională să fie limitat, printre propunerile profesorilor, elevilor și părintilor pentru creșterea participării școlare și la Evaluarea Națională – raport

Eliminarea responsabilității școlii în realizarea dosarelor sociale ale elevilor, demers care suprasolicită si supraîncarcă personalul școlii, în detrimentul activităților educaționale și limitarea accesului la liceu pentru elevii care nu au…
Vezi articolul

Dezastru la cheltuirea banilor europeni în școlile din Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar PNRAS – doar 350 de milioane de lei într-un an și jumătate, adică 18% execuție bugetară din totalul sumei disponibile / În cele două mandate ale Ligiei Deca nici măcar nu au fost semnate contractele din PNRAS II

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar are până acum doar 1409 proiecte, adică școli, în implementare – a anunțat ministrul Educației Ligia Deca luni, 25 martie, în prima conferință din…
Vezi articolul

Cei mai mulți români cu studii superioare absolvite sunt în București, 35,2%. La polul opus este județul Vaslui cu 7,2%, care are și cea mai mare pondere a populației șomere – Recensământ

Cei mai mulți români cu studii superioare absolvite sunt în municipiul București și județele Ilfov, Cluj, Timișoara și Brașov. La polul opus sunt județele Vaslui, Călărași și Botoșani, unde ponderea…
Vezi articolul