Eurostat: Aproape 1,7 milioane de români nu au muncit niciodată, cei mai mulți au studii medii

17.975 de vizualizări
Din cele 12,3 milioane de persoane cu vârsta între 18 și 64 de ani din România, peste 1,68 de milioane susțin că nu au lucrat niciodată, potrivit datelor Eurostat. Procentual, cifra reprezintă 13,6% din total. Analiza datelor arată că dintre aceste persoane, 705 mii au studii elementare (cel mult 8 clase), iar 902 mii au studii medii (liceu). Persoanele cu studii superioare care nu au lucrat niciodată sunt 73,5 mii.

Ancheta Eurostat asupra forței de muncă în 2018 oferă informații despre întreruperea muncii pentru creșterea copiilor și a fost făcută asupra întregii populații adulte din Uniunea Europeană. Unul dintre răspunsurile oferite în cadrul analizei, de către participanți, a fost că nu au lucrat niciodată. Numărul acestora este de aproape 1,7 milioane, din grupa de vărstă 18-64 de ani, deci oameni aflați în vârstă de muncă. Cei care au lucrat și și-au întrerupt munca pentru creșterea copiilor sunt 2,7 milioane.

Dublă față de această cifră este cea a persoanelor care au declarat că nu au avut întreruperi în muncă pentru creșterea copiilor, și anume 5,27 de milioane de persoane.  În statistică apar și peste 328 de mii de persoane care au declarat că nu au lucrat niciodată pentru a-și putea crește copii.

Din totalul celor 12,3 milioane de persoane în vârstă de 18-64 de ani, 2,34 de milioane au declarat că nu au copii.

Pe niveluri de educație, cei mai mulți români care au declarat că nu au lucrat niciodată au studii medii (liceu, post-liceală sau școală profesonală). Numărul acestora este de 902 mii. Statistica arată alte 705 mii de persoane cu studii primare, sau gimnaziale, aflate în această categorie. Cei mai puțini dintre care nu au lucrat niciodată sunt cei cu studii superioare, 73,5 mii.

Dintre persoanele care au declarat că și-au întrerupt munca pentru creșterea copiilor, cele mai multe au studii medii (1,6 milioane), urmate de cele cu studii superioare (569 de mii) și de cei cu studii elementare (455 de mii).

FOTO: pexels.com


2 comments
  1. Au fost întrebați și cum au subzistat fără să lucreze?
    Interesant ar fi de aflat și dacă au beneficiat de vreo formă de protecție socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

TALIS 2018: Profesorii români predau la clasă la fel de mult ca acum 5 ani, dar se declară printre cei mai deschiși la schimbare / Plus: România înregistrează cea mai mare diferență urban-rural în formarea profesorilor

Profesorii din România petrec 81% din timpul unei lecții obișnuite cu procesul efectiv de predare și învățare, față de media UE de 77,8%. Concluzia apare în amplul studiu TALIS 2018,…
Vezi articolul

Studiu: Peste 500 de mii de copii, elevi și studenți au emigrat din România între 2007 și 2017. Capacitatea guvernului de a produce bunăstare pentru cetățeni contribuie semnificativ la decizia de a migra

Numărul studenților, elevilor și copiilor din grupa de vârstă 0-19 ani care au emigrat din România între 2007 și 2017 este de 484.753 de persoane, potrivit unei lucrări publicate în…
Vezi articolul

Pandemia a favorizat accentuarea problemelor emoţionale în rândul copiilor, cu efecte pe termen lung asupra sănătăţii mintale / 46,8% dintre minorii care au apelat la Telefonul Copilului au raportat abuz și violență în familie

Pandemia a exacerbat problemele psihologice şi abuzul în rândul copiilor, în contextul măsurilor de izolare impuse, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Telefonul Copilului, care a raportat că…
Vezi articolul