Euronews România, post operat în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, a obținut licența de emisie

521 de vizualizări
Foto: Euronews România
Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat, marți, licența de emisie pentru postul Euronews România, post operat de Euronews în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, anunță instituția de învățământ superior într-un comunicat de presă.

Postul este lansat după ce, în ianuarie, UPB și Euronews World au anunțat lansarea parteneriatului, postul local fiind primul proiect de acest tip lansa de Euronews în UE, după alte câteva lansate în afara Uniunii (Georgia, Albania și Serbia). Ce spunea atunci Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii, despre implicarea în acest proiect? 

  • ”E timpul ca la 30 de ani de la Revoluție să avem un canal de știri care să reflecte realitatea europeană și tendințele din UE, valorile democratice și europene. Respect toate televiziunile de știri existente, dar cred că este loc pentru un post independent, racordat la valorile etice ale Euronews”

Potrivit comunicatului de acum, redactorul-șef Euronews România, Andra Miron Diaconescu, și directorul editorial al Euronews World, Peter Barabas, au insistat pe respectarea standardelor profesionale și pe faptul că va fi oferit un “conținut unitar, educațional”.

Euronews România va fi un canal național de știri care va produce știri și actualități locale, naționale, regionale și internaționale în limba română. Televiziunea Euronews România va avea 200 de angajaţi.


1 comment
  1. Acest post TV EURONEWS ROMANIA va fi functional in corpul A din campusul Leul al Universitatii Politehnica din Bucuresti… O parte din spatiile sale au fost utilizate si de postul-scoala TV SIGMA infiintat de TV 5 (in parteneriat cu UPB) si inaugurat in 1991, cu ocazia vizitei presedintelui francez Francois Mitterand in Romania…. Acest eveniment a urmat infiintarii postului de radio-scoala RADIO DELTA RFI echipat de Radio France Internationale (RFI), infiintat in parteneriat cu UPB si inaugurat in 1990…. Dupa 16 ani, in anul 2006, postul Radio Delta RFI a devenit Radio ROMANIA RFI devenind total independent de UPB…. Directorul acestor posturi de radio, de la infiintarea lor, dl. Ion Cornel, si ambasadorul Romaniei in Franta, dl.Luca Niculescu, au fost printre primii jurnalisti radiofonici care au lucrat pentru Radio Delta RFI….Sper sa-si mai aminteasca de unde au plecat !!!!….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Numărul prea mare de elevi la clasă afectează progresul și comportamentul elevilor, avertizează profesorii britanici / O problemă în plus: copiii de astăzi sunt mai mari decât cei din generațiile anterioare

Numărul mare de elevi în clasă afectează progresul acestora, deoarece profesorii nu pot să răspundă nevoilor tuturor copiilor, consideră majoritatea cadrelor didactice din Marea Britanie, care se află în topul…
Vezi articolul

Studenții ar fi „profesioniști adevărați”. Adina Dragomirescu, directoarea Institutului de Lingvistică al Academiei Române, despre propunerea ca viitorii profesori de limba română să facă un an de licență în plus: Dacă Ministerul Educației ne-ar consulta, în mod evident am putea susține cu argumente studiile filologice de patru ani – INTERVIU

Adina Dragomirescu, directoarea Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” al Academiei Române, spune că susține propunerea ca licența pentru viitorii profesori de limba română să fie extinsă la…
Vezi articolul

Proiectul de Hotărâre de Guvern prin care 2.500 de școli vor primi granturi de 200.000 de euro pentru a reduce abandonul școlar, aprobat în ședința Executivului de joi. Cîmpeanu: Este vorba de școli cu număr redus de elevi, din mediul rural, acolo unde rata de abandon în 2020 a fost de 26%

Executivul a aprobat, joi, Hotărârea de Guvern pentru lansarea Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, care va da undă verde pentru fondurile de 3,7 miliarde de euro destinate Educației pe…
Vezi articolul

VIDEO Barca propulsată cu hidrogen, realizată de studenți de la Politehnica din Timișoara, a fost lansată pe apă. „Soluția nu este foarte diferită de cea pe care am aplicat-o la realizarea bicicletei sau a mașinuței”

După ce a lansat cu succes bicicleta și mașinuța cu hidrogen, grupul de studenți condus de profesorul Corneliu Crăciunescu de la Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) a creat și o barcă…
Vezi articolul