Eugen Rădulescu, șeful Direcţiei de Stabilitate a BNR: “Noi avem conducători care își iau bacalaureatul pe la 35 – 40 de ani. Nu putem progresa în felul acesta”

348 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Camera Deputaților
România are o parte mare a clasei politice care este “în zona slab alfabetizată”, a spus Eugen Rădulescu, şeful Direcţiei de Stabilitate a Băncii Naţionale a României (BNR), citat de Agerpres. Acesta a menționat, de asemenea, că există în poziții cu responsabilitate oameni care “îşi termină liceele pe la 40 de ani şi fac câte o facultate din asta de care nu a auzit nimeni pe la 50”, scrie Economedia.ro.

“În momentul de faţă noi avem două Românii. Una este deja puternic ancorată în lumea occidentală. Este o Românie care se mişcă repede, care se mişcă eficient, cu oameni care sunt deja chiar acolo. Din păcate, avem încă şi o Românie care bălteşte undeva la limita dintre secolul XIX şi secolul XX, iar acest context teribil al pandemiei a arătat şi a mărit practic decalajele dintre cele două Românii. Am văzut cum mediul antreprenorial a reuşit să se mişte, a reuşit să reziste, a reuşit chiar să găsescă soluţii pentru ca, după ce se va fi încheiat pandemia, să fim într-o economie mai performantă şi într-o societate mai normală.

Din păcate, sectorul public nu a participat decât într-o mică măsură la acest demers. Din păcate, avem o parte mare a clasei politice care este în zona slab alfabetizată. Sunt oameni care îşi termină liceele pe la 40 de ani şi fac câte o facultate din asta de care nu a auzit nimeni pe la 50. Iar aceştia sunt cei care conduc politica românească. Nu se poate aşa ceva”, a spus Rădulescu, la conferinţa “Lecţii învăţate în pandemie. Ce urmează?”, dezbatere cu personalităţi ale scenei economice, bancare şi financiare româneşti, organizată de Oxygen Events.

Citește mai mult pe Economedia.ro.

2 comments
  1. Ce vrei, asa e la bugetari, sefii nu trebuie sa stie nimic ei doar conduc, una din legile lui Murphy, daca stii faci, daca nu stii nici sa faci – conduci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lăsați profesorii să fie profesori - campanie Edupedu.ro pentru debirocratizarea activității profesorilor

Birocrația care sufocă școlile. Cu atât de multe responsabilități, nu ai când și cum să le faci pe toate, multe rămân doar pe hârtie, spune un director de școală / Lista documentelor de întocmit

Un director de școală din mediul rural, a cărui identitate am ales să o protejăm, a explicat pentru EduPedu.ro câte documente are de întocmit și cum birocrația nu ține cont…
Vezi articolul

INTERVIU Elevii unei școli din județul Bistrița-Năsăud, obligați să își lase telefoanele acasă: Nu ascultau de regula să ducă toate telefoanele într-un singur loc. E foarte complicat să îi poți verifica pe toți și pierzi timpul, spune directoarea Școlii Gimnaziale „Aurel Rău” din Josenii Bârgăului

Școala Gimnazială „Aurel Rău” din Josenii Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, a interzis total elevilor să vină la școală cu telefonul. În noul regulamentul de ordine interioară, propus și aprobat de consiliul…
Vezi articolul

Contabila unui liceu din Tulcea, care nu a plătit contribuţiile la pensie pentru profesori, condamnată la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității la școală sau primărie / Decizia nu este definitivă

Contabila Liceului Dimitrie Cantemir din orașul Babadag, județul Tulcea, care nu a plătit contribuţiile la pensie pentru profesori timp de mai mulți ani, a fost condamnată la 3 ani închisoare…
Vezi articolul

Atribuțiile inspectoratelor școlare în privința concursului național de Titularizare 2024, potrivit unui ordin de ministru / Proba scrisă are loc pe 17 iulie

Inspectoratele școlare asigură instruirea profesorilor evaluatori din comisiile de evaluare/soluţionare a contestațiilor în vederea utilizării platformei informatice pentru evaluarea lucrărilor scrise în cadrul concursului national de Titularizare 2024, potrivit unui…
Vezi articolul