Etapa națională a Olimpiadei de Matematică – ONM 2024 începe marți, 2 aprilie, la Huși și Târgu Mureș, pentru clasele VII-VIII și de liceu. Aproape 600 de elevi calificați la ediția 74 a ONM

6.220 de vizualizări
Foto: © Frimufilms | Dreamstime.com
Aproape 600 de elevi calificați la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Matematică (ONM) sunt așteptați la Huși sau Târgu Mureș de marți, 2 aprilie, timp de 5 zile, potrivit calendarului olimpiadelor școlare 2024 și anunțurilor făcute de organizatori.

Elevii de clasele VII-VIII, care vor merge la Huși, vor fi cazați la o pensiune (4 județe) și la căminele a două licee din oraș, conform organizatorilor.

La Târgu Mureș, elevii de liceu vor fi cazați în două hoteluri de 4 stele și sunt așteptați să sosească în oraș marți după-amiază, potrivit informațiilor de la organizatori.

La clasele VII-VIII sunt 197 de participanți, iar la clasele IX-XII câte circa 95 de participanți, în total 361 – la liceu, după cum arată datele afișate pe site-urile create pentru evenimente.

Elevii de clasele V-VI sunt așteptați la etapa națională în luna mai, mai târziu, mai exact pe 9-12 mai, tot la Vaslui, prevede calendarul olimpiadelor școlare 2024.

Edupedu.ro va reveni cu subiectele și baremele de la Olimpiada Națională de Matematică (ONM) 2024 atunci când vor fi afișate online de organizatori.

Elevii pot primi premii de până la 1.000 de lei – pentru locul I

Potrivit Ordonanței de Urgență (OUG) 69/2022, „cuantumul minim al stimulentelor financiare pentru elevii care obțin performanțe la olimpiadele naționale este diferențiat, după cum urmează:

a) pentru premiul I – 1.000 de lei;
b) pentru premiul al II-lea – 700 de lei;
c) pentru premiul al III-lea – 500 de lei;
d) pentru mențiuni – 300 de lei”.

Problemele și soluțiile de corectare pentru clasele V-XII au fost publicate de Societatea de Științe Matematice duminică, 10 martie, după proba județeană 2024 și prezentate de Edupedu.ro aici.

Lista cu punctajele de după contestații și elevii calificați la etapa națională a fost publicată în urmă cu două săptămâni de Societatea de Științe Matematice (SSMR).

Iată subiectele și baremele de anul școlar trecut, de la naționala de Matematică:

Foto: © Frimufilms | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. Buna ziua! Este un haos la Husi! Un val de contestații cu privire la modul în care au fost corectate lucrările copiilor. Peste 140 de copii au depus contestații…Copii care au rezolvat exercițiile și problemele prin alte moduri si au ajuns la rezultatul corect, dar nu li s-a acordat punctajul corespunzător. Numărul acesta mare de contestații ridică mari semne de întrebare cu privire la calitatea evaluării lucrărilor! S-au corectat lucrările “cu picioarele”! Își bat joc de sufletele unor copii, copii care muncesc ani mulți pentru a ajunge la un asemenea nivel! Cum se frâng astfel niște aripi?! Dezastru la Huși!…Copii cărora le vine rău asteptând cu orele să intre să-și vizualizeze lucrările, ambulanțe, părinți disperați, evaluare praf!… Așa poate fi catalogată Olimpiada Națională de Matematică de anul acesta, organizată la Huși! Jalnic!…

  2. Ce stire!!!!!!Ce hotel de 4 stele este la Husi? Oamenii de acolo,cu toata bunavointa din lume, nu au nici hotel de 2 stele! Ce ma deranjează pe mine e alt aspect ! Copiii care locuiesc la caminele unde se vor caza copiii, unde au fost dusi? S au mutat cu toate bagajele???? Ar fi inpardonabil! Asa saraca e tara asta de nu i poate aduna pe toti copiii ,de la cl a 5 a,la cl a 12, in același loc? Cei din minister … conștientizați cand de important e exemplul dat de un olim de cl a 11, a 12.a…pt unul mic de cl a 5 a? Evident, va place doar sa va laudati cu rezultatele obținute de geniile Romaniei. Sa stati voi la caminul liceului Cuva Voda. Geniile sa stea la hotel de 4 stele!

  3. Regulamentul pentru engleză clasa a X-a , secțiunea “B” este complet lipsit de transparență iar evaluarea elevilor ține cont de telefoanele primite pentru “sprijinul” beizadelelor politicienilor , procurorilor și altor pile de la inspectoratele școlare ! Se plătesc polițe inclusiv între profesori iar cei care au de suferit sunt tot elevii ! În mod normal , ar trebui că probele orale sa fie înregistrate , să poată fi audiate de elevii “ostracizații” , împreună cu un cadru didactic de specialitate ! E vorba despre MERITOCRAȚIE , stimabililor subordonați ai d-nei ministru !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alianța „O voce” a abandonat prima „propunere critică” legată de legea Educației, fixată de organizațiile componente – finanțarea educației cu „cel puțin 15% din bugetul general consolidat, începând cu anul 2023”

După întâlnirea reprezentanților Alianței „O voce pentru Educație” cu premierul Nicolae Ciucă, organizația a publicat un mesaj pe pagina oficială în care anunță prezența la Guvern. În mesaj, aceștia scriu:…
Vezi articolul
CIVIS Open Lab

Ministerul Dezvoltării anunţă restaurarea Palatului Universităţii din Bucureşti / Cseke Attila: Este cel mai mare proiect din domeniul cultural şi educaţional pe care îl va implementa Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării anunţă, joi, că a semnat contractul pentru restaurarea Palatului Universităţii din Bucureşti, ministrul Cseke Attila precizând că este cel mai mare proiect din domeniul cultural şi educaţional pe…
Vezi articolul

DOCUMENT Grilele de salarii majorate pentru director, director adjunct, contabil-șef și secretar-șef, în funcție de gradul didactic, gradul școlilor și de categoria acestora, publicate de Ministerul Educației – proiect

Un proiect de hotărâre de guvern cu grilele detaliate pentru salariile directorilor și ale personalului didactic auxiliar de conducere a fost pus în transparență decizională de Ministerul Educației. Grilele sunt…
Vezi articolul