Estimări sumbre pentru universitățile britanice, preferate și de mulți tineri români: Multe ar putea pierde 4 din 5 studenți internaționali, din cauza Covid-19

2.665 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Multe universități din Marea Britanie, destinație favorită și pentru tinerii români interesați să învețe în străinătate, se așteaptă la o scădere de 80-100% a numărului de studenți internaționali în următorul an universitar, din cauza actualei crize a coronavirusului, potrivit unei analize publicate de HEPI, centrul de cercetare dedicat învățământului superior din Marea Britanie. Toate universitățile se așteaptă să aibă pierderi, iar în cazul unora dintre ele acestea pot depăși 100 de milioane de lire sterline – fără a lua în calcul pierderile pe termen lung, determinate de pierderea unor noi studenți.

Autorul articolului citat, Andrew Connors, directorul operațiunilor pentru Învățământ Superior la Lloyds Banking Group, arată că universitățile din această țară pot pierde până la 6 miliarde de lire sterline în anul universitar 2020-2021. Ele ar putea pierde aproape 600 de milioane de lire sterline doar din ratarea contractelor comerciale pentru programe de peste vara.

El amintește că situația de criză cauzată de Covid-19 a apărut într-o vreme în care specialiștii din învățământul superior din Regatul Unit vorbeau de o furtună perfectă, produse de numărul tot mai mic de tineri ajunși la majorat, turbulențele cauzate de Brexit și efectele potențiale ale acestora asupra numărului de studenți străini. La începutul anului 2020, apăruseră, însă, speranțe că această furtună avea să fie depășită, în condițiile în care, în bună măsură, se clarificaseră apele în legătură cu Brexitul și guvernarea.

Dar totul s-a schimbat cu epidemia Covid-19, “care s-a simțit mai puțin ca o furtună perfectă și mai mult ca un tsunami ce lovește sectorul”, iar analizele financiare indică faptul că instituțiile de învățământ superior vor avea nevoie să obțină lichidități masive pentru a putea trece de perioada dificilă care le așteaptă.

 

Foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Rectorul Leonard Azamfirei si ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila / Foto: Facebook.com/Alexandru Rafila

Spital Universitar la Târgu Mureş, anunțat de rectorul Leonard Azamfirei care spune că anul viitor începe construcția / Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Să avem la nivel naţional o reţea de spitale universitare nu este un lucru rău. “Nu contează neapărat cine e proprietarul spitalului”

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureş (UMFST), Leonard Azamfirei, a anunţat luni că în prima parte a anului viitor va începe construcţia…
Vezi articolul

Propunerile Consorțiului Universitaria pentru Guvern: revizuirea finanțării universităților, bani pentru cercetare, creație și sport, sistem mai bun de acreditare, clasificarea universităților după misiune și anvergură, monitorizarea parcursului profesional al absolvenților

Revizuirea sistemului de finanțare a universităților, finanțarea cercetării, creației și sportului în învățământul superior, îmbunătățirea sistemului de acreditare, echitate în reprezentarea studenților, profesorilor și universităților în consultări și decizii ce…
Vezi articolul