Epopeea alegerilor pentru funcția de rector la Universitatea Dunărea de Jos din Galați s-a încheiat – A fost emis ordinul de confirmare pentru rectorul nou ales, Marian Barbu

5.471 de vizualizări
Marian Barbu / Sursa: Facebook – Marian Barbu
Ministerul Educației a emis ordinul de confirmare pentru rectorul nou ale al Universității Dunărea de Jos din Galați, Marian Barbu, potrivit informațiilor Edupedu.ro. Ordinul vine la trei săptămâni după ce acesta a câștigat, în turul al doilea, alegerile din cadrul instituției de învățământ superior, scrutin organizat după ce precedentul, desfășurat în decembrie, s-a soldat cu decizia de neconfirmare a câștigătorului de atunci, ceea ce a produs o criză în cadrul universității.

Potrivit informațiilor Edupedu.ro, ordinul de confirmare a fost transmis miercuri. Noul rector Marian Barbu a câștigat alegerile în data de 25 aprilie, cu 463 de voturi față de cele 166 obținute de contracandidatul Cătălin Fetecău.

Marian Barbu a fost, din 2020, decan al Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică. Este profesor universitar din 2016 și, potrivit propriului CV, a lucrat temporar, în activități de predare și cercetare, la Universitat Autonoma de Barcelona, în perioada 2015-2017

Fostul rector al Universității „Dunărea de Jos”, Lucian Puiu Georgescu, a câștigat alegerile universitare din 14 decembrie, dar un raport de control al Ministerului Educației, în urma scrutinului, a constatat o serie de nereguli. Drept urmare, a fost emis un ordin de ministru prin care Georgescu nu a fost confirmat în funcție. El a reacționat imediat, cerând inițial demisia ministrului Ligia Deca. A apelat la instanță – printr-o cerere de ordonanță președințială în contencios administrativ, la Curtea de Apel Galați – în încercarea de anulare a ordinului de ministru, după cum Edupedu.ro a semnalat pe 8 februarie. Acțiunile în instanță au fost susținute apoi de Universitate, însă una a fost respinsă pe parcurs.

Conflictul a determinat o situație de criză care s-a prelungit până la mijlocul lunii martie, când Senatul universității a programat noi alegeri pe 22 aprilie. În acel scrutin s-au înscris nu mai puțin de șase candidați.

  • După primul tur s-au calificat pentru turul al doilea trei candidați – Marian Barbu și, cu număr egal de voturi, contracandidații Ștefan Baltă și Cătălin Fetecău. Ștefan Baltă s-a retras însă din cursă, astfel că în turul doi au candidat Marian Barbu și Cătălin Fetecău, fost președinte al Senatului universității. Acesta din urmă a fost și cel care a candidat împotriva fostului rector Lucian Puiu Georgescu în alegerile din decembrie. 

3 comments
  1. Mi-a cică profesor in facultate ptr un semestru…un scârbos greu…cu talente si pretentii…inutila materia predata de el printre multe altele din facultate….facultate bazata pe cercetare si atat, la capitolul practica 0 barat. Nenea asta tartor de meserie doar matlab stia si atat. mult mult kind reminder

  2. Da, profesor din 2016 și activități de predare și cercetare între 2015- 2017! Deci, acesta e câștigătorul in detrimentul unui profesor cu 37-40 ani petrecuți în slujba învățământului universitar. Fără cuvine!… Oare ar trebui să știm și ce culoare politică are câștigătorul ?!

  3. cine mai știe ce complicități și gainarii stau la baza acestui episod. Fără mizerii, la noi, nu este nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pe fondul creșterii îngrijorătoare a cazurilor / Va fi derulată o campanie de informare a părinților privind programul de vaccinare

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, marți seara, în contextul unei “creșteri îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de…
Vezi articolul

Aproape 500 de copii s-au întors din străinătate și s-au înscris în noul an școlar, în Timiș, dublu față de anii trecuți. Topul țărilor din care s-au întors românii anul acesta / Inspectorul Școlar avertizează că spațiile sunt insuficiente

Numărul elevilor români care revin din 35 de ţări de pe glob pentru a începe noul an şcolar în judeţul Timiș este dublu sau chiar triplu faţă de anii precedenţi…
Vezi articolul

CALENDAR Ministerul Educației anunță dezbateri publice, pe specializări, privind Standardele minimale naționale pentru titlurile de profesor și conferențiar, atestatul de abilitare și diploma de doctor, după o perioadă scurtă de consultări, care a stârnit critici până în ultima clipă

Ministerul Educației a anunțat, marți, o serie de dezbateri publice privind proiectul Standardelor minimale naționale pentru conferirea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei…
Vezi articolul