Mulți dintre viitorii părinți aspiră să crească copii care mănâncă sănătos și să evite alimentele care nu sunt hrănitoare. Cu toate acestea, realitatea diferă adesea de aceste idealuri, transmite Huffington Post, citată de G4Food.ro.
Dr. Elizabeth Davis, medic pediatru și medic de medicină sportivă, îi sfătuiește pe părinți să nu se streseze prea mult în această privință. Ea își împărtășește experiența cu copilul ei de 5 ani, pretențios, punând accent pe moderație și pe răsfățurile ocazionale, potrivit sursei citate.
Pediatrii evită sau limitează adesea anumite alimente pentru copiii lor. Dr. Christina Johns evită bomboanele tari din cauza conținutului lor ridicat de zahăr, a riscului de carii dentare, a deteriorării smalțului și a pericolului de sufocare.
Dr. Candice Jones se abține să le dea copiilor săi alimente ambalate foarte procesate, precum pastele bolognese și tăiței ramen, din cauza conținutului ridicat de sare și grăsimi nesănătoase, optând pentru opțiuni mai sănătoase din alimente integrale.
Citește articolul integral pe G4Food.ro.
Foto: © Evgenyatamanenko | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.