Elita matematicii internaționale condamnă intervenția Rusiei în Ucraina: Organizația ce conferă Medalia Fields, “Nobelul pentru matematică”, își mută online congresul care era programat să aibă loc la Sankt Petersburg

490 de vizualizări
Foto: © Tero Vesalainen | Dreamstime.com
Uniunea Matematică Internațională, organizație globală care promovează cooperarea și care oferă cel mai prestigios premiu în domeniu, a decis sâmbătă ca anul acesta să renunțe la organizarea Congresului Internațional de Matematică în Sankt Petersburg, Rusia, așa cum era programat, optând să mute evenimentul online. Organizația condamnă invazia rusă din Ucraina și arată că în acest context nu mai putea organiza congresul său pe teritoriu rusesc.
  • În cadrul acestor congrese este acordată, o dată la patru ani, Medalia Fields, considerat unul dintre cele mai importante premii în domeniul matematicii.

Potrivit anunțului făcut sâmbătă, Comitetul Executiv al Uniunii Matematice Internaționale a decis ca în 2022 Congresul internațional să aibă loc online și moderat de undeva din afara Rusiei, urmând să se păstreze programul evenimentului stabilit inițial să aibă loc în Sankt Petersburg. Totodată, Adunarea Generală a organizației urmează să aibă loc într-un format cu prezență fizică, dar în afara Rusiei.

Această țară fusese desemnată să găzduiască ediția din acest an a Congresului de către precedenta Adunare Generală, din 2018. Organizația spune că evenimentul din vara lui 2022 a fost organizat “cu o dedicație admirabilă de către colegii noștri ruși, confruntați cu o pandemie globală”, fapt pentru care le mulțumește acestora. 

Dar ea arată că “recentele evoluții din Rusia și Ucraina au schimbat situația dramatic. Acțiunile Rusiei au fost condamnate la nivel global și au făcut imposibil evenimentul cu prezență fizică din Rusia”. Uniunea face trimitere la apelul secretarului general al ONU, din 23 februarie, ca Rusia să își retragă trupele și să nu declanșeze războiul, dar notează că acest apel nu a fost ascultat. “Noi, Comitetul Executiv al UMI, am analizat situația cu atenție. Condamnăm puternic acțiunile Rusiei. Transmitem simpatia noastră profundă colegilor ucraineni și poporului ucrainean”.

Foto: © Tero Vesalainen | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO „Este greșit ca aceste programe de educație digitală să funcționeze pe scheme de sponsorizări de la multinaționale. Trebuie să obișnuim societatea și administrația cu aspectul comercial, digitalizarea nu vine ca pomană” – Ionuț Stanimir, director marketing BCR despre educația digitală

Digitalizarea sistemului de Educație s-a făcut cu ajutorul multinaționalelor și al start up-urilor care au venit cu idei inovatoare pe piață, însă modelul acestora trebuie comercializat mai departe în România,…
Vezi articolul

Profesorii ucraineni vor primi 50.000 de calculatoare, donate de UNESCO şi de Google, pentru ca să poată ţine orele în sistem online / Peste 40% din şcolile ucrainene au fost distruse de la declanșarea războiului și sunt nevoite să facă online cursurile

UNESCO și Google au anunțat că vor dona 50.000 de calculatoare pentru profesorii din Ucraina, pentru ca procesul de învățare să nu fie afectat, în școlile care au fost avariate…
Vezi articolul

Elevii olimpici care dau sau nu Evaluarea Națională, la alegerea lor, se pot înscrie la liceu până la data de 1 septembrie, anunță Sorin Cîmpeanu / Avantajul este că ei sunt înmatriculați peste numărul maxim de elevi în clasă, deci nu iau locul nimănui, spune ministrul

Elevii olimpici care dau sau nu Evaluarea Națională 2022 se pot înscrie la liceu prin depunerea unui dosar la inspectoratul școlar până la data de 1 septembrie, anunță ministrul Educației,…
Vezi articolul