Google România și Ministerul Educației au purtat discuții pentru realizarea unei hărți virtuale permanent actualizată, unde să se regăsească toate instituțiile de învățământ de stat preuniversitar și nevoile lor educaționale, de la infrastructură (toalete civilizate, mobilier nou), la digitalizare, a anunțat Elisabeta Moraru, Country manager Google România, la conferința online privind elaborarea „Strategiei privind digitalizarea educației din România 2021-2027″, transmisă pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.
Ea a mai declarat că, în prezent, în jur de 75% din școlile din România sunt conectate la internet și folosesc o platformă de predare online cum este Google Classroom, iar peste 50.000 de profesori au fost pregătiți în ultimele luni pentru a avea competențe digitale.
„Am avut o discuție cu Jean Badea (subsecretar de stat în cadrul Ministerului Educației) pentru a crea o hartă și știu că dumnealor au demersul acesta de a pune toate școlile din România pe acea hartă și toate nevoile legate de spațiul educațional, iar spațiul educațional înseamnă și scaune, și veceuri, înseamnă și infrastructură IT, școlile trebuie conectate. Nevoile școlii mai înseamnă și abilitățile copiilor și profesorilor, înseamnă și competențe. Educația înseamnă informație, abilități și valori, iar la ultimele două trebuie să mai lucrăm pentru ca oamenii care ies din școala românească să fie angajați și să fie parte din societatea civilă, să fie activi. În acest moment, în jur de 75% din școlile din România sunt conectate și folosesc o platformă de predare online, folosesc Google classroom, iar peste 50.000 de profesori au fost pregătiți în ultimele luni pentru a avea competențe digitale”, a declarat Elisabeta Moraru, Country manager Google România.
Sursă foto: Pixabay