Eliminarea obligativității tezelor și a unui anumit număr de note, precum și stabilirea numărului de medii pentru anul școlar viitor vor fi aprobate până pe 30 mai, anunță ministrul Educației, care prelungește altfel cu o lună termenul anunțat inițial

3.300 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Ministrul Educației a declarat astăzi că modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Învăţământului Preuniversitar (ROFUIP) va fi definitivată până la data de 30 mai, transmite Agerpres. Astfel, urmează să fie eliminate tezele obligatorii și va fi stabilit un număr de medii pentru anul școlar 2022-2023. Amintim că Sorin Cîmpeanu susținea în urmă cu o lună că în aprilie au loc consultările cu privire la modificările din ROFUIP.

„Se lucrează la operaţionalizarea acestei modificări în ROFUIP şi pot să vă spun că tot până la 30 mai vom avea definitivată şi modificarea ROFUIP, în aşa fel încât să fie clar pentru toată lumea ce se va întâmpla începând cu septembrie 2023”, a spus ministrul la Forumul franco-român al Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre medii și despre evaluările din timpul anului școlar: „Este relevantă o medie la finalul fiecărui an şcolar. Evaluările pot fi predictive la început de an şcolar şi sumative la final de an şcolar, dar cel mai important este ca fiecare profesor, în funcţie de specificul disciplinei, să aibă o evaluare ritmică pe parcursul întregului an şcolar. Evaluare adaptată specificului disciplinei, adaptată specificului clasei căreia îi predă, adaptată nevoii de recuperare a pierderilor suferite pe parcursul pandemiei’.

El a spus că nu dă lecţii niciunui profesor cum să îşi facă evaluarea la propria disciplină, întrucât cadrele didactice vor şti cum să îşi coordoneze evaluările.

„Fiecare profesor ştie foarte bine că avem un curriculum construit pe unităţi de învăţare. Va şti să îşi coordoneze evaluările cu aceste unităţi de învăţare. Din punct de vedere administrativ, ne interesează şi este relevantă o medie la final de an şcolar. Vom face toate aceste precizări punctual în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Învăţământului Preuniversitar. O medie care să fie făcută din cel puţin două note. Nu o să mă substitui specialiştilor în ştiinţele educaţiei. Aceste lucruri le vom anunţa odată cu modificările ROFUIP”, a arătat ministrul Cîmpeanu.


4 comments
  1. Cum adica numarul de medii? Nu zise ca o mefie la sf de an scolar? Sau s-a razgandit!😇?! Sau nr de medii incheiate reprezentand nr de discipline? Poate pt mate, fizica , chimie, bio sa se incheie o sg medie! 🙄
    Eu zic sa nu mai vina deloc la scoala, sa ili se scrie diploma la inceputul anului scolar si sa spuna ei si cat vor media!!!!

  2. Propun o materie foarte utila de studiat în studiat în scoala romaneasca: Cultura sparanghelului. Va fi foarte utila viitorilor absolvenți. Și limbi străine, bineînțeles!

  3. Corect si constructiv ar fi fost ca luna aceasta sa faca un sondaj online cu consultarea publica a profesorilor in care acestia sa vina cu idei de evaluare.

  4. Elevii nu vor mai avea nici un stres, nu vor avea o medie intermediara de prezentat si justificat parintilor!
    Slava Minister!
    Hai la sparanghel, cu 2,4%, tot inainte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sindicatele îi întreabă pe profesori și angajații din școli dacă acceptă să închidă greva generală din Învățământ pentru voucherele anuale și pentru promisiunea de creștere salarială în anul viitor, solicitări făcute de sindicate și acceptate de Guvern / Condiția impusă de Executivul Ciucă – duminică la 9 să anunțe încheierea grevei

Sindicatele își întreabă oamenii din teritoriu dacă propunerile acceptate de Guvern, la solicitarea lor, sunt acceptabile pentru membrii, în așa fel încât greva generală să fie închisă. Guvernul ar fi…
Vezi articolul

Controversata Academie a Oamenilor de Știință din România, finanțată de stat, lansează la Constanța, în parteneriat cu Asociația Română de Prietenie cu China, una dintre cărțile lui Adrian Năstase

Controversata Academie a Oamenilor de Știință din România, finanțată de stat, lansează la Constanța, în parteneriat cu Asociația Română de Prietenie cu China, una dintre cărțile lui Adrian Năstase, conform…
Vezi articolul