Elevii vor purta mască la școală până când va dispărea transmiterea comunitară a coronavirusului, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

1.595 de vizualizări
Foto: © Oksun70 | Dreamstime.com
Purtarea măștii la interior rămâne valabilă pentru elevi în contextul în care încă sunt 10.000 de cazuri noi de Covid-19 pe zi, iar ridicarea acestei restricții, atât pentru copii cât și pentru alte categorii de persoane, nu este pe masă până când nu se va înregistra o scădere semnificativă a cazurilor, a reiterat vineri ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la finalul conferinței de presă de la Guvern.

Întrebat dacă în pachetul de măsuri de relaxare va fi trecută și o prevedere ca elevii să nu mai fie nevoiți să poarte mască la cursuri, Rafila a răspuns: „Cât timp avem transmitere comunitară, cred că este o măsură grăbită, cred că putem să facem acest lucru nu numai cu elevii, ci și cu alte categorii de persoane în momentul în care transmiterea comunitară dispare. Discutăm încă de circa 10.000 de cazuri noi care se înregistrează zilnic, asta înseamnă că există circulație, și e bine să avem o conduită responsabilă.

Datorită acestei conduite responsabile și a faptului că am decis, la nivelul Guvernului României, să menținem școlile deschise, am ajuns să trecem cu bine de acest val, numărul de copii care au ajuns să fie internați în spitale este redus, de asemenea și numărul de copii internați la secțiile de terapie intensivă.

Asta demonstrează că menținerea școlilor deschise a fost o măsură corectă, utilizarea măștii în interior a fost, de asemenea, o măsură corectă și o vom menține în mod evident până în momentul în care transmiterea aceasta comunitară se va reduce foarte mult”.

Foto: © Oksun70 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. V-a venit mintea la cap? In loc sa relaxati si sa obligati la online tot amaratul, asa trebuia procedat de la inceput, cum au facut si ceilalti din Europa: scoli deschise si restrictii respectate cu strictete. Dar nu, voi ati jucat dupa cum v-au cantat parintii: azi vrem online, maine vrem bone pe profesori, azi vrem fizic ca ne da angajatorul afara, maine vrem online ca ne da statul bani sa stam degeaba acasa. Si tot asa, in functie de voturi, ati tot oscilat, uitand ca tara asta este preponderent rurala, agrara si cel mai important SARACA. Luati la rand satele si veti vedea cati lucreaza si cati stau tinuti in spate de noi asistati social si pe alocatie. Traiesc pe datorie de pe o zi pe alta din cumparat si nu ii intereseaza scoala voastra online. Macar banii primiti pentru burse, liceu etc ii mai tin departe de abandon si vin la scoala. De bine, de rau ceva tot mai invata ceva si pot porni in viata cu o meserie macar. Online? Ii condamnati din start sa fie toata viata niste asistati de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Foto: © Kantver - Dreamstime.com

Resurse educaționale gratuite pentru prevenirea consumului de droguri, puse la dispoziție profesorilor de Asociația Preventis și încurajate de Ministerul Educației

Profesorii pot descărca gratuit materiale de prevenire a consumului de substanțe, potrivit unei informări trimise de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Lecțiile sunt oferite de Asociația Preventis. Recomandarea Ministerului Educației…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre salariile directorilor de școli: Este o anomalie, pe care trebuie să o corectăm în grila de salarizare din învățământ / Îi rog să rămână în responsabilitățile pe care le exercită, pentru că mă aștept ca în timp relativ scurt să avem o soluție

„Este o anomalie, pe care trebuie să o corectăm în grila de salarizare din învățământ. Înțeleg foarte bine dificultățile, am mare încredere însă că directorii vor înțelege că este o…
Vezi articolul

Fake News dezmințit de Ministerul Familiei: Nu solicităm date despre sănătatea copiilor și a familiei, nu distribuim în școli așa-zisul „Chestionar al familiei” / Pe rețelele de socializare circulă avertismente pentru părinți

Ministerul Familiei dezminte un Fake News care ar circula pe rețele de socializare și precizează că nu solicită date despre sănătatea copiilor și a familiei și nu distribuie în școli…
Vezi articolul

Inspectoratele școlare județene și direcțiile de sport și de cultură vor trece în subordinea autorităților locale, de la 1 ianuarie 2025 – măsură de reducere a cheltuielilor, anunțată de Ministrul Finanțelor / În noua lege a Învățământului, inspectoratele sunt înlocuite cu direcții județene subordonate Ministerului Educației

Ministrul finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat un pachet de 50 de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, pentru următorii ani. Printre acestea: descentralizarea inspectoratelor școlare județene, care vor trece din subordinea…
Vezi articolul