Elevii unui liceu privat au simulat rolul de lideri ai statelor implicate în conflict, în cadrul unui eveniment dedicat diplomației în vreme de război 

912 vizualizări
Foto: Complexul Educațional Laude-Reut
Elevii de la un liceu privat și-au asumat rolul de lideri ai statelor implicate în conflict, dar și ai susținătorilor acestora, și au dezbătut, au negociat și au simulat demersuri diplomatice pentru a evita războiul, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Activitatea a avut loc în cadrul unui eveniment online dedicat diplomației în vreme de război: 2Day Ambassador During the War.
  • La acest eveniment au participat peste 300 de elevi ai Complexului Educațional Laude-Reut, dar și ai altor 20 de școli din țară.

Invitații elevilor au fost ambasadori și jurnaliști de marcă, de la care au aflat cum este tratat războiul din punct de vedere diplomatic și mediatic, cum se poartă războiul la nivelul declarațiilor oficiale și cât de periculos este fenomenul fake news în cazul unui conflict armat, se arată în comunicat.

„Tema acestei sesiuni a fost una delicată în contextul conflictului armat de la granița cu România. Un subiect fierbinte, dureros și îndelung dezbătut în ultimele două săptămâni. Diplomație în vreme de război. Cum se face comunicarea diplomatică în contextul unui conflict armat, cât de devastatoare sunt nu numai bombele, ci și știrile false, cum acestea din urmă pot influența masele și chiar soarta unui război”, spune Tova Ben Nun-Cherbis, președinte și fondator al Complexului Educațional Laude-Reut. 

Ambasadorul Israelului, David Saranga le-a vorbit elevilor despre cât de importantă este implicarea diplomatică în situații dramatice precum cea de acum, de la granița de nord a României. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Toate școlile trebuie să raporteze Ministerului Educației, până pe 30 decembrie, câți elevi și profesori nu au dispozitive sau internet pentru acces la școala online, câți profesori s-au pensionat de la începutul anului

Câți elevi și profesori nu au dispozitive sau internet pentru acces la școala online, câți profesori s-au pensionat de la începutul anului și câți dintre cei care s-au pensionat lucrează…
Vezi articolul