Elevii unui liceu privat au simulat rolul de lideri ai statelor implicate în conflict, în cadrul unui eveniment dedicat diplomației în vreme de război 

914 vizualizări
Foto: Complexul Educațional Laude-Reut
Elevii de la un liceu privat și-au asumat rolul de lideri ai statelor implicate în conflict, dar și ai susținătorilor acestora, și au dezbătut, au negociat și au simulat demersuri diplomatice pentru a evita războiul, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Activitatea a avut loc în cadrul unui eveniment online dedicat diplomației în vreme de război: 2Day Ambassador During the War.
  • La acest eveniment au participat peste 300 de elevi ai Complexului Educațional Laude-Reut, dar și ai altor 20 de școli din țară.

Invitații elevilor au fost ambasadori și jurnaliști de marcă, de la care au aflat cum este tratat războiul din punct de vedere diplomatic și mediatic, cum se poartă războiul la nivelul declarațiilor oficiale și cât de periculos este fenomenul fake news în cazul unui conflict armat, se arată în comunicat.

„Tema acestei sesiuni a fost una delicată în contextul conflictului armat de la granița cu România. Un subiect fierbinte, dureros și îndelung dezbătut în ultimele două săptămâni. Diplomație în vreme de război. Cum se face comunicarea diplomatică în contextul unui conflict armat, cât de devastatoare sunt nu numai bombele, ci și știrile false, cum acestea din urmă pot influența masele și chiar soarta unui război”, spune Tova Ben Nun-Cherbis, președinte și fondator al Complexului Educațional Laude-Reut. 

Ambasadorul Israelului, David Saranga le-a vorbit elevilor despre cât de importantă este implicarea diplomatică în situații dramatice precum cea de acum, de la granița de nord a României. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Foștii șefi ai Academiei de Poliție nu mai pot fi polițiști sau cadre didactice, pe lângă condamnarea la câte 3 ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității în dosarul șantajării ziaristei Emilia Șercan/ Decizia nu este definitivă

Adrian Iacob și Mihail Marcoci, fostul rector și fostul prorector la Academia de Poliție, condamnați luni de Curtea de Apel București la câte 3 ani de închisoare cu suspendare și…
Vezi articolul

Ligia Deca, ministrul Educației: A fost adoptată declarația privind politica de salarizare a personalului din învățământ. Aceasta răspunde cerinței sindicatelor de a avea un act normativ publicat în Monitorul Oficial / Declarația adoptată de Guvern nu este act normativ

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat adoptarea unei declarații a Guvernului, care va fi publicată în Monitorul Oficial. Aceasta a spus că declarația respectivă răspunde cererii sindicatelor și angajaților aflați…
Vezi articolul