Elevii și studenții pot aplica pentru bursele și premiile programului „Henri Coandă”, până pe 17 aprilie, potrivit unui informări a Ministerului Educației / Tinerii pot să primească până la 15.000 de lei, în funcție de locurile obținute

923 de vizualizări
educația ecologică
Foto: Pexels.com
Până pe 17 aprilie, elevii și studenții pot aplica pentru bursele și premiile programului „Henri Coandă”, potrivit unei informări trimise de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Prin acest program, se realizează finanțarea participării la competițiile tehnico-științifice internaționale destinate elevilor și studenților și premierea rezultatelor obținute la astfel de competiții, conform sursei citate. Aplicațiile se depun exclusiv în format electronic.
  • Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării este cel care organizează Programul „Henri Coandă”.
  • Anual se acordă 20 de burse de cercetare, 50 de premii pentru locul I, 50 de premii pentru locul II și 50 de premii pentru locul III.

Programul „Henri Coandă” a fost aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.432 din 2022. Acesta este alcǎtuit din două tipuri de instrumente de finanțare:

a) burse pentru participarea la competițiile tehnico-științifice internaționale;
b) premii pentru rezultatele obținute la competițiile tehnico-științifice internaționale.

Potrivit sursei citate, „modalitățile de acordare a finanțării se realizează prin:

a) bursele de cercetare pentru participarea la competițiile tehnico-științifice internaționale, care se acordǎ în urma unui proces de evaluare și selecție a propunerilor depuse de cǎtre organizaţia gazdǎ;
b) premii acordate pe baza rezultatelor elevilor sau studenților care includ unul dintre locurile I, II sau III într-o competiție internațională. Pentru acordarea premiilor nu este necesară evaluarea”.

Despre bursele de cercetare

Valoarea maximă a unei burse este de 100.000 de lei, fiind posibilă acordarea unui număr maxim de 20 burse de cercetare (pentru 20 echipe de elevi și studenți), în limita maximă a bugetului alocat.

Bursele de cercetare se acordă competițional, pe baza unui proiect de cercetare-dezvoltare sau inovare, la solicitarea unui grup format dintr-un mentor și minimum doi membri ai echipei de proiect care au calitatea de elevi ai învățământului secundar și/sau ai învățământului terțiar non-universitar sau studenți din instituțiile de învățământ superior acreditate în România, care desfășoară activități de cercetare-dezvoltare sau inovare pentru participarea la competiții tehnico-științifice internaționale”, informează Ministerul Cercetării.

Foto: Captură https://www.research.gov.ro/henri-coanda/burse/

Formularul pentru burse poate fi completat aici.

Premiile programului „Henri Coandă”

“Premiile (…) se acordă individual, fiecărei persoane care a obținut rezultatul, inclusiv mentorului. Mentorul primește un singur premiu, indiferent de numărul de membri din cadrul unei echipe coordonate și câte un premiu pentru fiecare elev sau student coordonat, dacă cel din urmă nu face parte dintr-o echipă”, prevede hotărârea nr. 1.432 din 29 noiembrie 2022.

Valoarea premiilor este:

  • 15.000 lei pentru locul I;
  • 9.000 lei pentru locul II;
  • 6.000 lei pentru locul III;

Formularul pentru premii poate fi completat aici

Condiții de eligibilitate
Foto: Captură https://www.research.gov.ro/henri-coanda/burse/

Informarea Ministerului Educației poate fi consultată mai jos:

Citește și:
Aplicațiile pentru burse și premii “Henri Coandă”, destinate elevilor și studenților interesați de cercetare sau care obțin medalii în competiții internaționale, pot fi depuse din 27 martie / Termenul limită – 17 aprilie
OFICIAL 170 de elevi și studenți olimpici vor putea primi burse de cercetare și premii de mii de lei pentru medaliile de la competițiile internaționale științifice, prin programul “Henri Coandă” al Ministerului Cercetării, de la 1 ianuarie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Ion, Ministerul Educației: Între 60% și 70% dintre angajații din școli participă la grevă, amplitudinea protestului este importantă. Nu luăm în calcul înghețarea anului școlar în niciunul dintre scenariile noastre. Tehnic, mediile elevilor se pot încheia cu notele acumulate până în luna mai

Înghețarea anului școlar nu este luată în calcul în niciun scenariu, spune secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion. Acesta a declarat la Radio România Actualități că sunt între…
Vezi articolul