Elevii și profesorii sunt invitați să exploreze lumea științei la Bucharest Science Festival, în perioada 25 – 29 septembrie – programul evenimentului cu ateliere practice și vizite în laboratoare

Foto: © Viktoriia Hnatiuk | Dreamstime.com

Elevii și profesorii sunt invitați să participe la Bucharest Science Festival, în perioada 25-29 septembrie. În cadrul evenimentului vor putea participa la evenimente științifice, vizite în laboratoare și ateliere practice, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Prin participarea la Bucharest Science Festival, elevii au ocazia să își dezvolte abilitățile de gândire critică, să exploreze potențiale cariere în știință și tehnologie și să își îmbogățească cunoștințele prin activități interactive. Pentru profesori, festivalul oferă resurse educaționale, precum și ocazia de a se conecta cu alți educatori și profesioniști din domeniu.

Bucharest Science Festival va găzdui o serie de evenimente fascinante, care promovează știința și tehnologia:

1. Salonul de Știință al Școlilor (25 septembrie, Promenada Mall)

○ Elevi din școlile bucureștene își vor prezenta propriile experimente și proiecte științifice. O ocazie excelentă pentru schimb de idei și inspirație între tineri pasionați de știință.

2. Expoziție cu mașini de pompieri, elicoptere și roboți (27 septembrie, Piața Revoluției 1A, în fața Ministerului Afacerilor Interne)

○ O expoziție interactivă unde elevii pot vedea de aproape echipamente de intervenție, inclusiv roboți și elicoptere, și pot afla cum tehnologia este folosită pentru siguranța publică.

3. Elicopterul – de la vis la realitate (29 septembrie, Aeroportul Băneasa – Inspectoratul General al Aviației, str. Ion Zăvoi)

○ Elevii și profesorii sunt invitați să exploreze lumea aviației, pentru a descoperi elicoptere de ultimă generație și a înțelege principiile de funcționare ale acestora.

4. Kids’ Lab (26 septembrie, Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii / UPB)

○ Ateliere practice unde copiii pot experimenta chimia într-un mod distractiv și educativ, sub îndrumarea specialiștilor.

5. Vizitarea laboratoarelor Academiei Tehnice Militare (25-27 septembrie, Academia Tehnică Militară)

○ Oportunitate rară pentru elevi și profesori de a explora laboratoarele de cercetare ale Academiei Tehnice Militare și de a înțelege aplicațiile practice ale științei în domeniul militar.

6. Vizitarea laboratoarelor de arheologie ale Universității din București (25-27 septembrie, Universitatea din București)

○ O incursiune în lumea arheologiei, unde participanții pot vedea cum se desfășoară cercetarea în acest domeniu și pot discuta cu specialiști.

7. Cum pot urma o carieră în fizică? (25-27 septembrie, în școli)

○ Prezentare și discuții cu profesori și cercetători de la Facultatea de Fizică, despre oportunitățile și pașii necesari pentru a urma o carieră în domeniul fizicii.

8. Cum pot urma o carieră în chimie? (25-27 septembrie, în școli)

○ Prezentare și discuții cu profesori și cercetători de la Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii, despre oportunitățile și pașii necesari pentru a urma o carieră în domeniul chimiei.

9. Ateliere de știință în grădină pentru grădinițe și școli (26-27 septembrie, Yardinia)

○ Activități interactive în aer liber, menite să stimuleze curiozitatea copiilor față de natură și știință.

10. Despre adolescență: sex, schimbări și sentimente (25-27 septembrie, în școli)

○ O discuție deschisă și informativă destinată adolescenților, abordând subiecte importante legate de transformările și provocările cu care se confruntă odată cu adolescența

11. Cum se construiește lumea: Atelier de gândire critică pentru elevi (26-27 septembrie, în școli)

○ Atelier interactiv care încurajează elevii să își dezvolte abilitățile de gândire critică și să exploreze modul în care funcționează lumea înconjurătoare.

12. Cum să înveți pentru tine (27 septembrie, în școli)

○ Workshop dedicat elevilor, axat pe tehnici de învățare eficientă și dezvoltare personală, susținut de Gabriela Manda (organizator de evenimente educaționale și profesor de științe)

Evenimentele din cadrul festivalului sunt interactive și educative, adresându-se publicului de toate vârstele. Programul detaliat al festivalului este disponibil pe www.BucharestScienceFestival.ro și prin intermediul aplicației de mobil FestivApp ce poate fi descărcată din Google Play și App Store.

Foto: © Viktoriia Hnatiuk | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version