Elevii și profesorii din România – invitați să participe la „Cea mai mare lecție din lume”, proiect UNICEF: lecții despre schimbările climatice și poluare, în special poluarea apei

6.163 de vizualizări
Foto: © Benjamin Haas | Dreamstime.com
Profesorii și elevii din România sunt invitați să ia parte, pe 20 noiembrie, la „Cea mai mare lecție din lume”, un proiect al UNICEF ce promovează utilizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în procesul de învățare. UNICEF pune la dispoziția celor interesați un plan de lecție ce se referă la schimbări climatice și poluare, în special poluarea apei.

Potrivit unui comunicat al organizației, care citează un sondaj recent desfășurat pe platforma U-Report, 73% dinspre respondenții români, copii și tineri, au declarat că sunt preocupați de schimbările climatice, 85% declarând că sunt afectați de aceste schimbări în prezent.

Pentru a participa la lecția menționată, profesorii se pot înscrie accesând acest link pentru a descărca materialele didactice. După desfășurarea lecției, cadrele didactice pot reveni pe platforma qie.ro pentru a descărca un certificat de participare în format electronic. 

Organizatorii precizează că durata lecției este de aproximativ 60 de minute și este destinată copiilor cu vârsta între 8 și 14 ani, putând fi folosită atât în școli, cât și în spații extrașcolare.

  • Evenimentul are loc pe 20 noiembrie, când UNICEF aniversează Ziua internațională a drepturilor copilului la nivel global, pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului. În 2023 se împlinesc 34 de ani de la adoptarea Convenției, tratatul de drepturile omului cel mai ratificat de la nivel internațional.

Foto: © Benjamin Haas | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


5 comments
  1. Bună ziua!Pot înscrie ambele școli în care predau? Menționez că sunt profesoară de geografie. Mulțumesc!

  2. Bună ziua. Va mulțumesc pentru informare, consider ca este o activitate extrem de interesanta și actuala. Din experienta anilor trecuți, am observat interesul copiilor pentru aceste lecții și atractivitatea materialelor prezentate. Va doresc succes și sper sa primesc și anul acesta materiale care sa ne ajute în procesul educativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primele date ale recensământului: Aproximativ 19 milioane de locuitori pe teritoriul României, cu un milion mai puțin decât în 2011 / Președintele Statisticii: “În 2020, la 143 de pensionari aveam 100 de copii sub 15 ani. Înseamnă dezechilibre majore”

Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică (INS) a prezentat joi câteva date rezultate din recensământul general al populației. El a spus că ”aproximativ 19 milioane e populația aflată pe…
Vezi articolul

Proiectele consolidate ale legilor Educației vor fi publicate săptămâna viitoare, anunță ministrul Cîmpeanu: Avem un mare hop și mari emoții la Ministerul de Finanțe și Ministerul Muncii / Acestea reprezintă avizul pentru creșterile de 40% ale salariilor profesorilor și pentru bugetul educației de 15% din Bugetul General Consolidat

Cele două proiecte consolidate ale legilor Educației, respectiv Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior, ar putea fi publicate săptămâna viitoare, după cum a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la…
Vezi articolul

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se declară “universitatea din România cu cel mai mare număr de studenți internaționali” / Cea mai mare concurență – la medicină dentară în limba franceză

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca declară că are cel mai mare număr de studenţi străini dintre universităţile din România, iar la admiterea din acest an,…
Vezi articolul

Lucian Bode a mai pierdut un proces în cazul acuzațiilor de plagiat, anunță jurnalista Emilia Șercan / Ministrul de Interne, afirmă Șercan, a ajuns la trei procese distincte pierdute deja, unul dintre ele definitiv și irevocabil

Curtea de Apel București a respins solicitarea lui Lucian Bode care ceruse respingerea autosesizării Consiliului Național de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) în legătură cu cartea sa,…
Vezi articolul

Marcel Ciolacu, mesaj politic de la PSD în prima zi de la Evaluarea Națională. Șeful social-democraților, proaspăt premier, lasă de înțeles că decizia sa de amânare a rotativei ar fi dus la suspendarea grevei generale a profesorilor și la susținerea examenelor la timp de către elevi

„Am luat decizia corectă atunci când am lăsat deoparte discuțiile politice pentru ca elevii să își poată da astăzi examenele la timp”, scrie premierul României, Marcel Ciolacu, pe pagina de…
Vezi articolul