Profesorii și elevii din România sunt invitați să ia parte, pe 20 noiembrie, la „Cea mai mare lecție din lume”, un proiect al UNICEF ce promovează utilizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în procesul de învățare. UNICEF pune la dispoziția celor interesați un plan de lecție ce se referă la schimbări climatice și poluare, în special poluarea apei.
Potrivit unui comunicat al organizației, care citează un sondaj recent desfășurat pe platforma U-Report, 73% dinspre respondenții români, copii și tineri, au declarat că sunt preocupați de schimbările climatice, 85% declarând că sunt afectați de aceste schimbări în prezent.
Pentru a participa la lecția menționată, profesorii se pot înscrie accesând acest link pentru a descărca materialele didactice. După desfășurarea lecției, cadrele didactice pot reveni pe platforma qie.ro pentru a descărca un certificat de participare în format electronic.
Organizatorii precizează că durata lecției este de aproximativ 60 de minute și este destinată copiilor cu vârsta între 8 și 14 ani, putând fi folosită atât în școli, cât și în spații extrașcolare.
- Evenimentul are loc pe 20 noiembrie, când UNICEF aniversează Ziua internațională a drepturilor copilului la nivel global, pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului. În 2023 se împlinesc 34 de ani de la adoptarea Convenției, tratatul de drepturile omului cel mai ratificat de la nivel internațional.
Foto: © Benjamin Haas | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.
5 comments
…pe 20 la ce ora?
O activitate interesanta. Vă mulțumim pentru initiativa.
interesant
Bună ziua!Pot înscrie ambele școli în care predau? Menționez că sunt profesoară de geografie. Mulțumesc!
Bună ziua. Va mulțumesc pentru informare, consider ca este o activitate extrem de interesanta și actuala. Din experienta anilor trecuți, am observat interesul copiilor pentru aceste lecții și atractivitatea materialelor prezentate. Va doresc succes și sper sa primesc și anul acesta materiale care sa ne ajute în procesul educativ.