Elevii și profesorii din România – invitați să participe la „Cea mai mare lecție din lume”, proiect UNICEF: lecții despre schimbările climatice și poluare, în special poluarea apei

6.148 de vizualizări
Foto: © Benjamin Haas | Dreamstime.com
Profesorii și elevii din România sunt invitați să ia parte, pe 20 noiembrie, la „Cea mai mare lecție din lume”, un proiect al UNICEF ce promovează utilizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în procesul de învățare. UNICEF pune la dispoziția celor interesați un plan de lecție ce se referă la schimbări climatice și poluare, în special poluarea apei.

Potrivit unui comunicat al organizației, care citează un sondaj recent desfășurat pe platforma U-Report, 73% dinspre respondenții români, copii și tineri, au declarat că sunt preocupați de schimbările climatice, 85% declarând că sunt afectați de aceste schimbări în prezent.

Pentru a participa la lecția menționată, profesorii se pot înscrie accesând acest link pentru a descărca materialele didactice. După desfășurarea lecției, cadrele didactice pot reveni pe platforma qie.ro pentru a descărca un certificat de participare în format electronic. 

Organizatorii precizează că durata lecției este de aproximativ 60 de minute și este destinată copiilor cu vârsta între 8 și 14 ani, putând fi folosită atât în școli, cât și în spații extrașcolare.

  • Evenimentul are loc pe 20 noiembrie, când UNICEF aniversează Ziua internațională a drepturilor copilului la nivel global, pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului. În 2023 se împlinesc 34 de ani de la adoptarea Convenției, tratatul de drepturile omului cel mai ratificat de la nivel internațional.

Foto: © Benjamin Haas | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


5 comments
  1. Bună ziua!Pot înscrie ambele școli în care predau? Menționez că sunt profesoară de geografie. Mulțumesc!

  2. Bună ziua. Va mulțumesc pentru informare, consider ca este o activitate extrem de interesanta și actuala. Din experienta anilor trecuți, am observat interesul copiilor pentru aceste lecții și atractivitatea materialelor prezentate. Va doresc succes și sper sa primesc și anul acesta materiale care sa ne ajute în procesul educativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Organizația Salvați Copiii cere Parlamentului României interdicția oricărei forme de publicitate a jocurilor de noroc, inclusiv online. Sălile de jocuri de noroc să fie la o distanță de cel puțin 300 de metri de școli, solicită organizația – documente

Organizația Salvați Copiii solicită Parlamentului României interdicția oricărei forme de publicitate a jocurilor de noroc, inclusiv online, dar și amplasarea sălilor de jocuri de noroc la o distanță de cel…
Vezi articolul

Analiză MediaTrust: Ligia Deca, cel mai mediatizat ministru al cabinetului Ciolacu. Clasarea în top, după suspiciunile de fraudă la Bacalaureat și ancheta de la Colegiul „Gheorghe Șincai”, când mai multe lucrări au fost anulate

Ligia Deca este cel mai mediatizat ministru al cabinetului Ciolacu, conform unui studiu mediaTRUST care prezintă studiul complet al vizibilității partidelor politice generate de miniștrii cabinetului Ciolacu, în presa scrisă,…
Vezi articolul

OFICIAL Calendarul anului școlar viitor, pe module, prezentat de ministrul Educației. Prima zi de școală este pe 5 septembrie 2022, iar în februarie 2023 elevii au o vacanță „mobilă”, de o săptămână, decisă de inspectoratele școlare

Calendarul anului școlar pe module, pentru anul 2022-2023, a fost anunțat de Ministrul Educației într-un briefing de presă de la Guvern. Trecerea de la semestre va fi făcută cu renunțarea…
Vezi articolul

DOCUMENT Regulamentul pentru “Săptămâna verde” în școli a fost aprobat. Ce trebuie să facă profesorii și elevii în perioada pe care școala o alege

Metodologia de organizarea a Programului „Săptămâna verde” a fost aprobată prin Ordinul de ministru nr. 3.629/02.02.2023, potrivit Ministerului Educației. Este obligatorie participarea la programul „Săptămâna verde” atât pentru copii și elevi,…
Vezi articolul