Elevii și profesorii de la Colegiul „Ion Kalinderu” din Bușteni au pregătit cadouri atât pentru copiii care vin la tratament la Sanatoriul Balneoclimateric, cât și pentru bătrânii care sunt imobilizați sau singuri, potrivit unui mesaj primit de EduPedu.ro. Anul acesta a avut loc cea de-a VII-a ediție a proiectul de voluntariat „Împreună dăruim zâmbete”, proiect coordonat de profesoara Alina Voicu și de celelalte cadre didactice ale școlii.
La începutul lunii decembrie, sunt strânse haine, jucării, rechizite, donații de la elevi, profesori, agenți economici din oraș, de la cei care doresc să dea o mână de ajutor celor aflați în nevoie. Pentru a avea o listă cu numărul cazurilor, asistența socială din cadrul primăriei se ocupă cu identificarea lor.
Elevii care sunt la Sanatoriul Balneoclimateric și au probleme de sănătate își desfășoară orele de curs în spital și profesorii merg la ei. Acești copii primesc cadourile de la elevii voluntari.
„După ce primim lista elevilor din cadrul Sanatoriului Balneoclimateric Bușteni, hăinuțele împreună cu jucăriile sunt sortate de către elevi și aranjate în punguțe cu bilețele pentru fiecare copil în parte. Fiecare elev voluntar al colegiului se ocupă de un copil din cadrul SBC”, a povestit profesoara Alina Voicu.
Din banii pe care i-au strâns voluntarii, se face o listă de cumpărături și pasul următor constă în realizarea cumpărăturilor. Fiecare copil primește un pachet cu dulciuri și fructe, iar pentru bătrâni sunt pregătite alimente.
Într-un articol publicat în revista liceului, un fost elev al instituției de învățământ a mărturisit cum a acceptat această provocare: „Ȋn acel moment, am fost sigur că trebuie sa facem ceva, ceva care ar fi trebuit să miște un grup, o comunitate, să miște în oameni sentimente şi stări sufletești pentru simplu fapt de a-i aduce unui copil zâmbetul pe buze înainte de Crăciun”.
„Elevii noștri au fost direct implicați în toate activitățile pe care le-am desfășurat în acest proiect pentru a conștientiza că viața nu este întotdeauna roz pentru toată lumea, că trebuie să empatizeze cu aproapele lor, că trebuie să aprecieze mai mult ceea ce ei au primit de la viață. Ei trebuie să știe să ofere și să fie buni, să împartă lumina, căci uneori este prea întuneric”, a mai spus profesoara.
- În cadrul Colegiului „Ion Kalinderu” Bușteni funcționează atât Școala Gimnazială “Regina Elisabeta”, cât și Școala Sanatorială, iar în acest proiect au fost implicați toți profesorii structurilor menționate.