Zeci de elevi de la şcoala din satul arădean Gurba fac ore doar online, deoarece în clase este frig, centrala termică fiind situată în altă clădire, iar astfel apa ajunge rece în caloriferele din sălile de cursuri, informează Agerpres. Inspectorul şcolar general al judeţului Arad, Marius Gondor, a declarat că, deşi toate şcolile funcţionează după „scenariul verde” în contextul pandemiei, fiind deschise pentru elevi, în şcoala din Gurba nu se pot face cursuri pentru că nu poate fi încălzită suficient.
„Clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, adică 54 de copii, sunt încă în sistem online câteva zile din cauza problemelor legate de funcţionarea centralei termice a şcolii”, a spus şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.
Primarul comunei Şicula, de care aparţine satul Gurba, Mircea Danciu, a declarat marţi, pentru Agerpres, că deşi centrala termică este una relativ nouă, de câţiva ani, iar afară sunt temperaturi pozitive şi ajung chiar la 10 grade de câteva zile, caloriferele nu se încălzesc suficient.
„Centrala a fost instalată în alt corp de clădire, aflată la circa 30 de metri de şcoală, iar apa se răceşte până ajunge la caloriferele din clase. Este o problemă pe care o avem în fiecare iarnă, de câţiva ani, de când a fost montată această centrală. Noi sperăm că situaţia va fi rezolvată cât mai curând, pentru că suntem în lucrări de introducere a gazului şi vom avea o centrală termică pe gaz care va fi instalată chiar în şcoală. Aşteptăm ca firma care execută aceste lucrări să realizeze şi branşamentul instalaţiilor la reţeaua de gaz, avem promisiunea că se va urgenta lucrarea”, a spus primarul, care nu a putut preciza de când se vor putea întoarce la cursuri elevii.
Amintim că Edupedu.ro a scris despre 6.063 de elevi din Giurgiu care trebuiau să se reîntoarcă ieri, în format fizic, la școală, dar au reînceput orele în sistem online, din cauza frigului din sălile de clasă.
Foto: © Pavla Zakova | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.