Elevii să fie introduși pe lista prioritară de testare pentru COVID-19, solicită Consiliul Național al Elevilor

3.291 de vizualizări
Foto: CNE
Consiliul Național al Elevilor solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. “Această măsură este imperioasă în aceste momente, întrucât elevii care sunt prezenți la cursuri petrec, în medie, 6 ore pe zi în aceeași încăpere, alături de colegii lor, aflându-se într-un risc ridicat de infectare”, susțin reprezentanții elevilor.

Aceștia menționează în comunicat că, potrivit datelor furnizate de către Institutul Național de Sănătate Publică, în a cincea săptămână de școală, 12-18 octombrie, au fost înregistrate 1692 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, care reprezintă o creștere cu 155%, în timp ce, raportat la numărul total de cazuri înregistrat de la începutul pandemiei până acum la segmentul de vârstă aferent elevilor și preșcolarilor (11.765), cazurile de săptămâna trecută reprezintă 14,4%.

Situația respectivă face parte dintr-o analiză Edupedu.ro: Numărul cazurilor de infectare la copii și tineri a atins un nou record în a cincea săptămână de școală: 1.692 de persoane. Reprezintă peste 14% din numărul total de infectări la grupa de vârtă 0-19 ani, de la începutul pandemiei până acum

“În același timp, multe școli nu sunt pregătite pentru tranziția către orele online la momentul de față, iar procesul de digitalizare este unul de durată, care, cel mai probabil, nu se va încheia în următoarele săptămâni. Astfel, testarea elevilor și izolarea cazurilor pozitive ar reduce posibilitatea răspândirii virusului și ar elimina necesitatea tranziției către cursurile online pentru multe unități de învățământ”, potrivit comunicatului.

„Vedem din ce în ce mai multe cazuri de COVID-19 în unitățile de învățământ. Siguranța elevilor trebuie să primeze, motiv pentru care solicităm includerea acestora pe lista prioritară de testare pentru COVID-19. Identificarea cazurilor pozitive și izolarea acestora va scădea în mod semnificativ necesitatea închiderii școlilor și a tranziției către învățământul online, pentru care multe unități de învățământ încă nu sunt pregătite.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Foto: CNE


3 comments
  1. Foarte inteligent. Isi urmeaza planul, pas cu pas. Au pus ,,consiliul elevilor” sa solicite testarea. Si cum va fi? se intreaba analfabetii functional. Adica in fiecare dimineata la intrarea in ,,scoala” fiecare vlajgan care nu-i ,,online” va fi testat, dupa ce, se intelege, i s-a luat temperatura regulamentar si i s-a fixat ,,etans” masca ,,pe figura” (vorba orbanului). Apoi, la iesire din ,,scoli” iarasi li se va face alt test (de control) ca daca cumva au fost ceva ,,rateuri” de dimineata sa poa’ sa fie ,,corectate” si in cele din urma ,,scolerul” va fi predat ,,familiei” cu obligatia acesteia, bineinteles ca sa-l introduca intr-o bula pentru ca sa fie dimineata urmatoare ,,neinfectat” la intrarea-n ,,scoala”, explica un ,,oficial’’. Sigur ca ,,instruirea” va fi cu efect abia dupa primul an de practica urmand ca urmatorul an sa se faca evaluarile comasate cu testul urmator PISA

  2. Pai asa o fi?!?! Ca daca te uiti la orice terasa vezi adolescenti nas in nas, daca mergi prin oras vezi gasti nas in nas, etc. Cum naiba numai scoala este problema?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii ar fi copiat răspunsurile la grile, la Matematică, din palmele profesorilor la Școala Gimnazială Șieu din Maramureș, la Evaluarea Națională, spune inspectorul general Mihai Pop: E o suspiciune clară că membrii comisiei și alte persoane care nu erau autorizate le-au dat copiilor subiecte sau părți de subiecte

Mai mulți elevi ar fi copiat răspunsurile la proba de matematică din palmele profesorilor și membrilor comisiei, a spus inspectorul general școlar Maramureș, Mihai Pop. El a explicat pentru Edupedu.ro…
Vezi articolul

Eveniment organizat de Edupedu.ro și World Vision România

VIDEO TEXT Dezbatere online: PISA 2022 – fața necosmetizată a școlii / Directorul OCDE pentru Educație, Andreas Schleicher: Diferențele sociale relevate de PISA sunt o provocare imensă pentru România / Ce spun fostul ministru Mircea Miclea, cercetători, profesori și reprezentanți ai mediului de afaceri despre rezultatele și opțiunile României

Rezultatele PISA 2022 arată o conservare a nivelului minim al Educației din România. Circa 49% dintre elevii de 15 ani nu reușesc să aplice cunoștințele de matematică elementară, care ar…
Vezi articolul

Mai multe organizații de părinți se delimitează de apariția la pupitrul Guvernului a președintelui Federației Naționale a Părinților / Acestea susțin revendicările profesorilor care sunt în grevă generală

Mai multe organizații de părinți se delimitează de apariția la pupitrul Guvernului a președintelui Federației Naționale a Părinților, Iulian Cristache. Conform unui comunicat primit de Edupedu.ro, este vorba despre Federația…
Vezi articolul