Elevii români, medaliați cu argint și bronz la Balcaniada de Informatică din Macedonia – BOI 2024 / Trei elevi sunt de la licee de stat, unul de la liceu privat

685 de vizualizări
Foto: Ministerul Educației/ Facebook.com
Elevii olimpici români au obținut trei medalii de argint și una de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică (BOI) 2024, din Ohrid, Macedonia, anunță ministerul Educației miercuri într-o postare pe Facebook.

Trei elevi din lot sunt de la licee de stat, iar unul – de la un liceu privat din București.

Conform sursei citate, competiția a început de vineri, 20 septembrie, și se încheie joi, 26 septembrie, cu plecarea echipelor în țările de proveniență.

„Lotul național a obținut medalii prin toți reprezentanții, ajungând pe podiumul competiției, care a presupus participarea a 65 de elevi din 15 țări.

Premiile obținute de elevii români sunt:

  • Boacă Andrei – Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași – Medalie de argint
  • Neculau Rareș-Andrei Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați – Medalie de argint
  • Gheorghieș Alexandru – Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași – Medalie de argint
  • Luchian Cristian – Colegiul Național de Informatică, Piatra-Neamț – Medalie de bronz”, informează ministerul Educației.

Echipa României a fost însoțită în Macedonia de profesorul Adrian Panaete de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani, vicepreședinte al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) și membru al Comitetului Internațional al Olimpiadei Balcanice de Informatică și de Liviu-Mihai Silion, student la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, membru SEPI.

Potrivit postării SEPI de pe Facebook, „Andrei și Alexandru își vor începe în acest an viața de student la Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, dar vor rămâne alături se comunitatea SEPI ca membri ai comisiilor de selecție și pregătire”.

„Rareș și Cristian vor folosi experiența câștigată la acest concurs pentru a continua șirul de rezultate remarcabile ale României în acest domeniu atât de competitiv”, conform SEPI, care enumeră și țările participante: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Italia, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovenia și Turcia ca țări membre, Arabia Saudită și Ucraina ca țări invitate.

Anul trecut, elevii români din lotul României la Olimpiada Balcanică de Informatică (BOI) au obținut două medalii de aur, una de argint și una de bronz, potrivit rezultatelor publicate de organizatori, „dominând categoric competiția”, susține Ministerul Educației (ME) într-o postare.

Echipa națională s-a situat atunci pe locul I în clasamentul individual, dar și în clasamentele pe echipe, atât la medalii cât și la punctaj cumulat, transmite instituția. Un elev din lotul de patru elevi era de la un liceu de stat, ceilalți trei – de la același liceu privat din București.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Grevă generală în educație, din 22 mai, pe termen nelimitat, anunță reprezentanții celor trei mari sindicate din învățământ / Elevii să stea acasă, spun sindicaliștii. Regulile generale, anunțate de reprezentanții profesorilor – document

Sindicatele din Educație – Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Federația Sindicatelor din Educație (FSE) „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală (FNS) „Alma Mater” – au anunțat marți, într-o conferință de…
Vezi articolul

Ludovic Orban: Numărul de elevi cu COVID-19, ca procent, a fost de 6,3% pe populație școlară. Nu există o creștere semnificativă a îmbolnăvirilor pe această categorie de vârstă / În școli și universități, deciziile comitetelor pentru situații de urgență să țină cont cu strictețe de reglementările legale, nu de bunul plac al unor directori de școli

Premierul Ludovic Orban a declarat în această seară că “este evidentă o tendință de creștere a numărului de cazuri” de infectare cu noul coronavirus, motiv pentru care le-a cerut comitetelor…
Vezi articolul

Consiliul Elevilor: Planurile-cadru pentru liceu așteaptă să fie revizuite de peste 4 ani / Elevii trec de la un curriculum nou, bazat pe cunoștințe și abilități practice, în gimnaziu, la curriculumul liceal învechit

„Elevii care urmează să fie înmatriculați în învățământul liceal vor fi nevoiți să facă tranziția de la un curriculum bazat pe cunoștințe și abilități practice, la unul învechit”, ținând cont…
Vezi articolul