Elevii români au obținut trei medalii de excelență la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills

697 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Ministerul Educației
România a participat la cea de-a 47-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Meserii WorldSkills, desfășurată la Lyon, Franța, în perioada 10 – 15 septembrie. Echipa țării noastre, formată din 11 tineri din București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Dej și Tărtășești, s-a întors cu trei medalii de excelență, potrivit anunțului făcut de Ministerul Educației.

Printre laureați se numără Sebastian-Ovidiu Ștefan și Mihai-Cristian Cosma, studenți la Universitatea Transilvania din Brașov, care au câștigat medalii de excelență la secțiunea Mecatronică, sub îndrumarea profesorilor universitari Luciana Cristea, Marius Luculescu și Leonard Mitu.

De asemenea, Cătălin Tișcă, elev la Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil din Brașov, a obținut o medalie de excelență la secțiunea Dezvoltare Web, sub coordonarea profesorului Alexandru Podariu și cu susținerea The KPI Institute și Biodigy.

Competiția a fost dedicată exclusiv probelor practice. Mai exact, între 10 și 15 septembrie, la Lyon, Franța, aproximativ 1.400 de tineri din întreaga lume și-au demonstrat abilitățile în aproape 60 de meserii la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills.

România a fost reprezentată de 11 liceeni și studenți care au concurat în 9 secțiuni, incluzând domenii precum proiectare asistată de calculator, dezvoltare web, mecatronică, robotică, gastronomie. Echipa a fost coordonată de WorldSkills România.

China a ocupat locul întâi în clasamentul final al competiției, urmată de Coreea de Sud și Franța. Următoarea ediție a WorldSkills va avea loc în 2026, în Shanghai, China.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nicușor Dan: Am fetița în clasa a II-a și sunt îngrozit de ce i se cere să știe la vârsta asta. Vorbesc cu maximă seriozitate. Trebuie să modificăm, în proporție mare, ceea ce învață copiii la scoală, astfel încât să ne concentrăm pe noțiuni esențiale

Nicușor Dan, candidatul independent la funcția de președinte al României, a spus marți, 13 mai, la dezbaterea electorală de la Antena 3, că „trebuie să modificam, în proporție mare, ceea…
Vezi articolul

Adresele Ministerului Educației sunt „acte de informare, nu acte administrative tipice sau asimilate, producătoare de efecte juridice” – hotărâre a Tribunalului București într-un proces în care un elev a cerut și obținut anularea unui document de acest tip

Tribunalul București a stabilit că adresele emise de Ministerul Educației, chiar dacă sunt contestate în instanță, sunt considerate „acte de informare” și nu „acte administrative tipice sau asimilate, producătoare de…
Vezi articolul

Legile educației vor fi discutate în Parlament în comisii separate, nu în comisie reunită, spune Sorin Cîmpeanu, senator liberal / Ligia Deca anunțase procedură accelerată de trecere a proiectelor prin Legislativ

Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, senator liberal și membru al Comisiei pentru învățământ din Senat, a declarat miercuri că proiectele de Legi ale educației vor fi discutate în Parlament…
Vezi articolul

Sesiune extraordinară de Rezidenţiat în 14 mai: sunt 962 de candidaţi pe 626 de locuri / Medic: „În centrele universitare există un număr mare de medici, spre deosebire de alte zone din ţară unde avem un deficit important”

Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, Preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, a declarat că la sesiunea extraordinară a examenului de Rezidenţiat din data de 14 mai s-au înscris 962 de…
Vezi articolul