Elevii reclamă că au fost excluși de la masa negocierilor pentru noile planuri-cadru. Antonia Pup: Unde e consultarea cu elevii pentru care vă dedicați mandatul, doamnă ministru?

4.846 de vizualizări
FOTO: CNE
Consiliul Național al Elevilor a anunțat că nu a fost invitat la ședința comisie de valiadare a planurilor-cadru pentru învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. 

Comisia de validare a planurilor-cadru pentru învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional a avut prima ședință joi, 23 iulie 2020, susțin elevii. Această comisie a fost  constituită la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, conform OMEC nr. 3261/2020.

„În luna februarie, atunci când a fost emis ordinul de constituire a comisiei, reprezentanții elevilor au fost lăsați pe dinafară, în ciuda faptului că CNE a militat, în anul 2018, pentru includerea elevilor în procesul de restructurare și aprobare a noilor planuri-cadru”, se arată în comunicatul CNE.

„MEC a inclus reprezentanții elevilor în această comisie doar în urma unui comunicat de presă emis de către Consiliul Național al Elevilor, prin care condamnam atitudinea iresponsabilă a ministrului educației, Monica Anisie. Faptul că reprezentanții elevilor nu au fost invitați la prima ședință a acestei comisii denotă, încă o dată, nepăsarea autorităților în ceea ce privește implicarea elevilor în reforma educației din România”, potrivit CNE.

Planul-cadru este documentul care conține numele materiilor pe care le studiază elevii în fiecare clasă, precum și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline.

„Reprezentanții elevilor nu au fost chemați la consultările privind noile planuri-cadru. Dincolo de o potențială eroare informatică, vorbim de un mesaj puternic din partea Ministerului Educației și Cercetării: procesul de realizare a planurilor-cadru este gestionat superficial și neprofesionist. Unde e consultarea cu elevii pentru care vă dedicați mandatul, doamnă ministru? În lipsa unei consultări reale cu beneficiarii procesului, orice variantă de plan-cadru este ilegitimă și neconformă realităților din învățământul românesc.”, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Citește și:

Foto: CNE


2 comments
  1. O poză face cât o mie de cuvinte, iar poza alaturată evidențiază interesul acordat de liberali educației. Pentru ei educația prezintă doar o hâhăială ieftină. Trist.

  2. În poza de mai sus d-na ministru râde cu cineva de aceeași bună creștere, în timp ce tu vorbești. E foarte clar cât o interesează…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Diferențe majore rural-urban în rezultatele Evaluării Naționale

DOCUMENT Actele pe care trebuie să le depună primăriile la Ministerul Educației dacă vor să facă în școli săli de festivități, case praznicale, aprozare, cârciumi sau hosteluri, în primii 3 ani după ce instituțiile de învățământ au rămas fără elevi

Ordinul care stabilește procedura prin care școlile sau grădinițele închise timp de 3 ani pot fi transformate în alte spații, de către primării, a fost publicat în Monitorul Oficial. Este…
Vezi articolul

Studenții din anul I care au obținut premii la olimpiadele internaționale în liceu pot primi burse lunare de până la 3.300 de lei, potrivit noii metodologii-cadru / Nu toate universitățile și-au definitivat încă regulile pentru celelalte burse

Studenții înmatriculați în anul I la universitățile din țară, care au obținut premii la olimpiadele școlare internaționale, primesc burse de excelență olimpică/internațională, cu sume de la 1.650 până la 3.300…
Vezi articolul