Elevii polonezi au scăpat de făcut teme obligatorii acasă, o promisiune a Guvernului Tusk / Părinţii denunţă o oboseală cronică, profesorii se plâng că n-au fost consultaţi

787 de vizualizări
Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com
Elevii polonezi nu mai au de făcut teme obligatorii acasă, o promisiune a Guvernului proeuropean al lui Donald Tusk în ultimele alegeri, relatează Euronews, potrivit News.ro, preluat de G4Media.ro.

Temele obligatorii acasă au fost desfiinţate în cazul elevilor mici, iar în cazul celorlalţi sunt facultative. Obiectivul acestei interdicţii este ”despovărarea” elevilor după ce se întorc de la şcoală, cu scopul de a evita o oboseală cronică, denunţată adesea de către părinţi.

Corpul profesorilor nu este însă convins de aceste reguli noi şi regretă că nu a fost consultat mai mult.

”Profesorii cred că acest lucru a avut loc prea repede, prea precipitat”, deplânge un lider sindical al profesorilor, Slawomir Broniarz.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Citește și:
Temele pentru acasă să nu fie evaluate de profesori, cu excepția referatelor sau proiectelor, se solicită într-un proiect de Statut al elevului

Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


2 comments
  1. Un lucru foarte bun! În învățământul românesc, copiii nu mai au timp liber. Vin foarte obosiți de la școală și când ajung acasă, abia dacă apucă să mănânce ceva și apoi, 5-6 ore, fac temele pentru a doua zi. Au același program de lucru ca adulții, 8-9 ore, poate și mai mult. Sunt obosiți, tracasați foarte stresați. Ar trebui să fie scoase și la noi și profesorii să își facă treaba la clasă, să predea cum trebuie și să nu îi mai încarce pe copii, inutil, cu teme pentru acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Sesiune de fotografiere în toate școlile din România, declanșată la cererea Ministerului Educației. Directorii au obligația să facă și să trimită o poză cu un afiș de proiect european lângă numele școlii

Școlile care au beneficiat de măști de la Ministerul Educației, în perioada pandemiei, trebuie să afișeze un poster al proiectului și să trimită inspectoratelor școlare poze în care să fie…
Vezi articolul

Școlile și primăriile pot prelungi durata contractelor de finanțare semnate în apelurile PNRR, dacă riscă să nu se încadreze în termenul contractual de implementare al proiectului, din motive obiective / Calendarul cu termenele actualizate

„În situații justificate și din cauze obiecte, Ministerul Educației poate sa aprobe prelungirea contractelor de finanțare din PNRR, în conformitate cu prevederile legii 102/2024. De exemplu, dacă o primărie trebuie…
Vezi articolul

Guvernul a adoptat acordarea de vouchere pentru after-school pentru elevii din 150 de școli, masă caldă pentru vârstnici în săptămâna dinaintea alegerilor, buget suplimentat pentru tabletele școlare și 10 milioane de euro pentru universități – anunță ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș

Ministrul Fondurilor Europene a anunțat după ședința de guvern de astăzi că una dintre măsurile adoptate de executiv “este cea referitoare la voucherele pentru educație în regim after-school”. În jur…
Vezi articolul

Ce declara Nicolae Hurduc, noul ministru al Cercetării, acum 5 luni: Se ames­te­că servicii secrete cu politica, sînt gru­puri de interese, industria plă­teș­te politicul

“După părerea mea sistemul politic actual, al parti­delor, este depășit”, declara în luna mai noul ministru al Cercetării, Nicolae Hurduc. Într-un interviu acordat publicației Opinia studențească, Hurduc spunea: “Corupția există…
Vezi articolul