Elevii polonezi au scăpat de făcut teme obligatorii acasă, o promisiune a Guvernului Tusk / Părinţii denunţă o oboseală cronică, profesorii se plâng că n-au fost consultaţi

792 de vizualizări
Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com
Elevii polonezi nu mai au de făcut teme obligatorii acasă, o promisiune a Guvernului proeuropean al lui Donald Tusk în ultimele alegeri, relatează Euronews, potrivit News.ro, preluat de G4Media.ro.

Temele obligatorii acasă au fost desfiinţate în cazul elevilor mici, iar în cazul celorlalţi sunt facultative. Obiectivul acestei interdicţii este ”despovărarea” elevilor după ce se întorc de la şcoală, cu scopul de a evita o oboseală cronică, denunţată adesea de către părinţi.

Corpul profesorilor nu este însă convins de aceste reguli noi şi regretă că nu a fost consultat mai mult.

”Profesorii cred că acest lucru a avut loc prea repede, prea precipitat”, deplânge un lider sindical al profesorilor, Slawomir Broniarz.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Citește și:
Temele pentru acasă să nu fie evaluate de profesori, cu excepția referatelor sau proiectelor, se solicită într-un proiect de Statut al elevului

Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


2 comments
  1. Un lucru foarte bun! În învățământul românesc, copiii nu mai au timp liber. Vin foarte obosiți de la școală și când ajung acasă, abia dacă apucă să mănânce ceva și apoi, 5-6 ore, fac temele pentru a doua zi. Au același program de lucru ca adulții, 8-9 ore, poate și mai mult. Sunt obosiți, tracasați foarte stresați. Ar trebui să fie scoase și la noi și profesorii să își facă treaba la clasă, să predea cum trebuie și să nu îi mai încarce pe copii, inutil, cu teme pentru acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Ștefania Gîrjoabă, singura elevă din Olt cu media 10 la examenul de Bacalaureat 2023: Nu sunt de acord cu sistemul actual de învățământ. Ar trebui să se păstreze majoritatea materiilor până undeva în clasa a VII-a, de atunci copiii deja se orientează spre ceva anume și ar trebui să se concentreze pe acel lucru, ca înainte de facultate să fie 100% siguri că sunt competenți / Sfaturi de învățare pentru cei care dau BAC-ul anul viitor

Ștefania Gîrjoabă a terminat 12 ani de școală, iar la finalul acestora a luat media 10 la Bacalaureat. Asta s-a întâmplat, însă, după contestații, pentru că a simțit că a…
Vezi articolul
Examen studiu pregatire test scoala clasa / Foto: Pexels.com

Scrisoarea unui elev olimpic către ministrul Educației, după ce zeci de olimpici au fost descurajați să depună contestații și apoi depunctați: Același lucru s-a întâmplat și în 2024, la Olimpiada Națională de Religie, și nimeni nu a spus nimic. S-a acceptat ideea că olimpiadele sunt, prin natura lor, dure, stresante, copleșitoare

Un elev olimpic care dorește să își păstreze anonimatul a trimis pe adresa redacției Edupedu.ro o scrisoare adresată ministrului Educației, Daniel David, în care atrage atenția asupra modului în care…
Vezi articolul

Sindicatele cer ministerelor Educației, Finanțelor și Dezvoltării ca primăriile sa deconteze naveta profesorilor, după ce Guvernul Ciolacu a decis blocarea plății de către școli: Starea de nemulțumire a personalului din învățământ a crescut

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” au adresat Guvernului și mai multor ministere o serie de solicitări privind decontarea navetei cadrelor didactice, după…
Vezi articolul