Elevii polonezi au scăpat de făcut teme obligatorii acasă, o promisiune a Guvernului Tusk / Părinţii denunţă o oboseală cronică, profesorii se plâng că n-au fost consultaţi

787 de vizualizări
Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com
Elevii polonezi nu mai au de făcut teme obligatorii acasă, o promisiune a Guvernului proeuropean al lui Donald Tusk în ultimele alegeri, relatează Euronews, potrivit News.ro, preluat de G4Media.ro.

Temele obligatorii acasă au fost desfiinţate în cazul elevilor mici, iar în cazul celorlalţi sunt facultative. Obiectivul acestei interdicţii este ”despovărarea” elevilor după ce se întorc de la şcoală, cu scopul de a evita o oboseală cronică, denunţată adesea de către părinţi.

Corpul profesorilor nu este însă convins de aceste reguli noi şi regretă că nu a fost consultat mai mult.

”Profesorii cred că acest lucru a avut loc prea repede, prea precipitat”, deplânge un lider sindical al profesorilor, Slawomir Broniarz.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Citește și:
Temele pentru acasă să nu fie evaluate de profesori, cu excepția referatelor sau proiectelor, se solicită într-un proiect de Statut al elevului

Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


2 comments
  1. Un lucru foarte bun! În învățământul românesc, copiii nu mai au timp liber. Vin foarte obosiți de la școală și când ajung acasă, abia dacă apucă să mănânce ceva și apoi, 5-6 ore, fac temele pentru a doua zi. Au același program de lucru ca adulții, 8-9 ore, poate și mai mult. Sunt obosiți, tracasați foarte stresați. Ar trebui să fie scoase și la noi și profesorii să își facă treaba la clasă, să predea cum trebuie și să nu îi mai încarce pe copii, inutil, cu teme pentru acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cioloș, despre Florin Roman: A dorit să parvină fără niciun fel de calitate profesională / Domnule Ciucă, vă cer să faceți curățenie în cabinet. Senatorul Ștefan Pălărie: Sperăm că domnul Cîmpeanu nu va da acum și o OUG care să permită retragerea diplomelor de licență și master

Președintele USR, Dacian Cioloș, și senatorul USR Ștefan Pălărie au comentat pe Facebook plagiatul lui Florin Roman, proaspăt numit ministru al Cercetării, care a copiat în lucrarea sa de master,…
Vezi articolul

Ministrul Educației: Noi știm că nu avem cum să notăm uniform la nivelul țării. Nu avem o formare extinsă în acest domeniu al evaluării, în formarea inițială a profesorilor de până acum. Știm că se notează și raportat la colectiv

„Noi știm că nu avem cum să notăm uniform la nivelul țării”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, într-un interviu pentru Școala 9. Aceasta a spus că „nu avem o formare…
Vezi articolul

Directorul de securitate nucleară al Institutului de Fizică de la Măgurele, despre nivelul de radioactivitate din ultima săptămână: Avem un turn meteo de 60 de metri. Nu avem creșteri ale radioactivității mediului

Directorul de securitate nucleară la Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei, Mitică Drăgușin, a declarat pentru Edupedu.ro că nu sunt motive de îngrijorare, deoarece „noi…
Vezi articolul

„Povestea slujitoarei”, „1984” și alte cărți despre lumi totalitare și distopii – salt uriaș de vânzări în SUA după realegerea lui Donald Trump, sub al cărui nou mandat drepturi precum avortul ar putea fi în pericol

Romane celebre despre regimuri totalitare și societăți distopice, precum „Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood și „1984” de George Orwell, au înregistrat o creștere semnificativă în vânzări imediat după realegerea lui…
Vezi articolul