Elevii pasionați de fizică, matematică sau informatică se pot înscrie la cursuri gratuite de pregătire organizate de profesori voluntari, în programul ”Hai la olimpiadă!” / Formularul este deschis până în octombrie

32.318 vizualizări
Foto: Andrea Piacquadio – Pexels.com
Elevii pasionați de fizică, matematică sau informatică se pot înscrie la cursuri gratuite de pregătire ținute de profesori voluntari în centre stabilite în peste 15 județe, potrivit Fundației „Nouă ne pasă”, care anunță deschiderea înscrierilor în noua ediție a programului „Hai la olimpiadă!”. Participarea la cursuri este gratuită, după ce elevii trec printr-o selecție.

„Elevii din sistemul public de învățământ pasionați de matematică, fizică sau informatică se pot înscrie până pe data de 10 octombrie. Elevii sunt eligibili pentru centrele din județele în care învață, iar criteriile pentru admitere sunt stabilite la nivelul fiecărui centru de cadrele didactice”, transmit organizatorii.

Potrivit acestora, pentru a înscrie un elev în program, trebuie completat formularul de către părintele sau reprezentantul legal. După organizarea grupelor de lucru, elevii admiși vor fi afişați în paginile centrelor de pregătire.

Cursurile centrelor de pregătire se desfășoară săptămânal în format fizic, în zilele de sâmbătă. Programul este conceput astfel încât fiecare copil să poată participa la cursurile unui singur centru, conform sursei citate.

Organizatorii transmit că există 35 de centre de pregătire în 17 orașe din țară. Potrivit coordonatorilor, în urmă cu doi ani școlari au fost pregătiți 5.865 de elevi de gimnaziu și liceu din peste 6.200 înscriși, cu participarea a 347 profesori.


3 comments
  1. Pe când vom avea și la Bacău niște profesori dedicați care să dorească să facă voluntariat într-un centru de pregătire pentru elevi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Multe școli de stat încă nu știu să înscrie copii refugiați din Ucraina / Sorin Ion, Ministerul Educației: Părinții pot merge la cea mai apropiată unitate de învățământ cu o cerere. Urmează să fie aprobată și trimisă școlilor o procedură

Părinții copiilor din Ucraina care vor să își trimită copiii la o școală de stat din România, pot face acest lucru „la cea mai apropiată unitate de învățământ“, unde trebuie…
Vezi articolul

Tensiuni între Republica Moldova și Transnistria: Separatiștii anunță că majorează tarifele la energie pentru școlile cu predare în limba română, după ce Chișinăul obligă firmele transnistrene să achite taxe vamale în bugetul Moldovei

Începutul anului a adus tensiuni între Republica Moldova și regiunea separatistă nerecunoscută Transnistria. Guvernul de la Chișinău a decis să implementeze din ianuarie prevederile Codului Fiscal votate încă din 2021…
Vezi articolul