Elevii fascinați de chimie sunt așteptați vineri și sâmbătă de Facultatea de Chimie a Universității din București în Parcul Lumea Copiilor, la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019

5.431 de vizualizări
Foto: Unibuc.ro
Copiii pasionați de chimie sunt așteptați în Parcul Lumea Copiilor, vineri și sâmbătă, unde Facultatea de Chimie din cadrul Universității București va participa la evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019. Profesorii și studenții vor organiza pentru publicul larg concursuri cu premii, demonstrații spectaculoase, experimente distractive și “multe alte surprize ‘chimice'”, anunță Facultatea.

Evenimentul va avea loc în zilele de 27 septembrie între orele 17:00-22:00 și de 28 septembrie între orele 13:00-19:00, în Parcul Lumea Copiilor, la intrarea dinspre Calea Văcărești.

“Atât copiii, cât și adulții vor avea ocazia să descopere tainele chimiei prin activitățile științifice și educative desfășurate împreună cu studenții și cadrele didactice ale Facultății de Chimie. Aceștia vor împărtăși ideile științifice folosind un limbaj accesibil, pentru a îndepărta barierele dintre știință și publicul larg”, anunță Universitatea din București.

Scopul evenimentului este de a face chimia ușor de înțeles, plăcută, de a le stârni participanților curiozitatea și interesul pentru știință, de a le oferi posibilitatea să afle informații noi și să înțeleagă implicațiile activității de cercetare în domeniul chimiei.

“Chimia este interesantă și distractivă. Chimia stârnește curiozitatea. Chimia este un proces de investigare. Chimia provoacă și determină cunoașterea. De aceea vă invităm să descoperim împreună universul chimiei la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019!”, transmite Universitatea.

Proiectul Noaptea Cercetătorilor Europeni este finanțat de Comisia Europeană în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie și reunește evenimente dedicate apropierii cercetătorilor de public, prezintă diversitatea cercetării și subliniază impactul științei asupra vieții noastre de zi cu zi. Scopul este, de asemenea, să-i motiveze pe tineri să se angajeze în cariere de cercetare. Evenimentele promovează modul în care cercetătorii contribuie la societatea noastră prin afișarea activității lor într-un forum interactiv și antrenant.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un jurnal de știință și teologie publicat în România, la Iași, are aceeași cotă ca revistele Nature și Science pentru profesorii și cercetătorii din Polonia, conform unei noi liste de evaluare a publicațiilor academice / Lista, care întărește poziția jurnalelor teologice, e criticată de universitarii polonezi

O serie de schimbări introduse recent de Ministerul Educației din Polonia acordă o valoare superioară articolelor publicate în în jurnalele academice dedicate teologiei, articole care sunt cotate acum la fel…
Vezi articolul

Task Force pentru implementarea și monitorizarea proiectelor din PNRR, înființat la Ministerul Cercetării şi Digitalizării, format din “17 specialişti“ care au “competenţe digitale avansate“ – proiect pe ordinea de zi a ședinței Executivului

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, un set de măsuri privind consolidarea capacităţii instituţionale şi administrative a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi a…
Vezi articolul