Elevii fascinați de chimie sunt așteptați vineri și sâmbătă de Facultatea de Chimie a Universității din București în Parcul Lumea Copiilor, la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019

5.446 de vizualizări
Foto: Unibuc.ro
Copiii pasionați de chimie sunt așteptați în Parcul Lumea Copiilor, vineri și sâmbătă, unde Facultatea de Chimie din cadrul Universității București va participa la evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019. Profesorii și studenții vor organiza pentru publicul larg concursuri cu premii, demonstrații spectaculoase, experimente distractive și “multe alte surprize ‘chimice'”, anunță Facultatea.

Evenimentul va avea loc în zilele de 27 septembrie între orele 17:00-22:00 și de 28 septembrie între orele 13:00-19:00, în Parcul Lumea Copiilor, la intrarea dinspre Calea Văcărești.

“Atât copiii, cât și adulții vor avea ocazia să descopere tainele chimiei prin activitățile științifice și educative desfășurate împreună cu studenții și cadrele didactice ale Facultății de Chimie. Aceștia vor împărtăși ideile științifice folosind un limbaj accesibil, pentru a îndepărta barierele dintre știință și publicul larg”, anunță Universitatea din București.

Scopul evenimentului este de a face chimia ușor de înțeles, plăcută, de a le stârni participanților curiozitatea și interesul pentru știință, de a le oferi posibilitatea să afle informații noi și să înțeleagă implicațiile activității de cercetare în domeniul chimiei.

“Chimia este interesantă și distractivă. Chimia stârnește curiozitatea. Chimia este un proces de investigare. Chimia provoacă și determină cunoașterea. De aceea vă invităm să descoperim împreună universul chimiei la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019!”, transmite Universitatea.

Proiectul Noaptea Cercetătorilor Europeni este finanțat de Comisia Europeană în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie și reunește evenimente dedicate apropierii cercetătorilor de public, prezintă diversitatea cercetării și subliniază impactul științei asupra vieții noastre de zi cu zi. Scopul este, de asemenea, să-i motiveze pe tineri să se angajeze în cariere de cercetare. Evenimentele promovează modul în care cercetătorii contribuie la societatea noastră prin afișarea activității lor într-un forum interactiv și antrenant.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sebastian Bodu: Comisia de Etică și Deontologie a unei mari universități din România a stabilit, cu valoare de precedent, că preluarea de către un autor a articolelor anterior publicate de el între două coperți reprezintă o operă și, deci, poate fi punctată pentru obținerea de titluri științifice și academice. Metoda a fost validată și de ministra educației

O decizie a Comisiei de Etică și Deontologie a unei universități din Consorțiul „Universitaria” (atașată) a stabilit, cu ocazia soluționării unei sesizări formulate împotriva unui profesor universitar din cadrul facultății…
Vezi articolul

O preocupare pentru cercetători români în pedagogie, în 2023: Cât de folositoare este concepția despre educație a Sfântului Ioan Gură de Aur, ale cărui texte includ “aspecte în acord cu idealul actual al școlii românești”

“În textele marelui pedagog creștin, identificăm aspecte în acord cu idealul educațional actual al școlii românești”, constată doi cercetători români care au găsit de folos să analizeze “recomandările privind procesul…
Vezi articolul

UPDATE Guvernul va fi consiliat pe tema adaptării educației la inteligența artificială de un Consiliu în care Ministerul Educației nu are nicio atribuție. Consiliul face parte dintr-un nou Comitet pentru IA / Ministerul Cercetării spune că Ministerul Educației va fi “actor principal”

Un nou Comitet Român pentru Inteligența Artificială este format în baza unui ordin al ministrului Cercetării, Sebastian Burduja, ordin publicat joi în Monitorul Oficial. Noul Comitet, care funcționează sub patronajul…
Vezi articolul