Elevii fascinați de chimie sunt așteptați vineri și sâmbătă de Facultatea de Chimie a Universității din București în Parcul Lumea Copiilor, la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019

5.445 de vizualizări
Foto: Unibuc.ro
Copiii pasionați de chimie sunt așteptați în Parcul Lumea Copiilor, vineri și sâmbătă, unde Facultatea de Chimie din cadrul Universității București va participa la evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019. Profesorii și studenții vor organiza pentru publicul larg concursuri cu premii, demonstrații spectaculoase, experimente distractive și “multe alte surprize ‘chimice'”, anunță Facultatea.

Evenimentul va avea loc în zilele de 27 septembrie între orele 17:00-22:00 și de 28 septembrie între orele 13:00-19:00, în Parcul Lumea Copiilor, la intrarea dinspre Calea Văcărești.

“Atât copiii, cât și adulții vor avea ocazia să descopere tainele chimiei prin activitățile științifice și educative desfășurate împreună cu studenții și cadrele didactice ale Facultății de Chimie. Aceștia vor împărtăși ideile științifice folosind un limbaj accesibil, pentru a îndepărta barierele dintre știință și publicul larg”, anunță Universitatea din București.

Scopul evenimentului este de a face chimia ușor de înțeles, plăcută, de a le stârni participanților curiozitatea și interesul pentru știință, de a le oferi posibilitatea să afle informații noi și să înțeleagă implicațiile activității de cercetare în domeniul chimiei.

“Chimia este interesantă și distractivă. Chimia stârnește curiozitatea. Chimia este un proces de investigare. Chimia provoacă și determină cunoașterea. De aceea vă invităm să descoperim împreună universul chimiei la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019!”, transmite Universitatea.

Proiectul Noaptea Cercetătorilor Europeni este finanțat de Comisia Europeană în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie și reunește evenimente dedicate apropierii cercetătorilor de public, prezintă diversitatea cercetării și subliniază impactul științei asupra vieții noastre de zi cu zi. Scopul este, de asemenea, să-i motiveze pe tineri să se angajeze în cariere de cercetare. Evenimentele promovează modul în care cercetătorii contribuie la societatea noastră prin afișarea activității lor într-un forum interactiv și antrenant.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cine este Șerban Valeca, propus ministru al Educației: Președintele PSD Argeș, fost ministru al Cercetării în Guvernele Năstase și Grindeanu care a lovit puternic cercetarea prin evacuarea evaluatorilor internaționali din competițiile din cercetare

Votat de baronii PSD să ocupe funcția de ministru al Educației la finalul unei ședințe în care toate propunerile premierului Dăncilă pentru acest portofoliu au fost respinse de aripa Dragnea,…
Vezi articolul

Oamenii de știință au descoperit urmele unui ghețar modern pe Marte care ar putea susține viitoarele misiuni umane / Cercetător: Sarea s-a format peste ghețar păstrând forma gheții de dedesubt, până la detalii precum crevasele și benzile de morene

Rămășițele unui ghețar modern au fost găsite aproape de ecuatorul planetei Marte, sugerând că gheața ar putea încă exista la mici adâncimi în acea zonă. Dacă este confirmată, o astfel…
Vezi articolul

Educația nu se mai face, în țările care au succes, cu durere, spune Monica Mincu, cercetătoare româncă la Universitatea din Torino: Dacă elevii nu învață, vina este a noastră, nu a lor / Cât de curajoasă este România, politic vorbind, să implice experții și profesioniștii și să reformeze sistemul?

Țările care au performanțe deosebite au investit în sistemul școlar și au reușit să-l schimbe în două-trei decenii, a spus într-o scurtă analiză Monica Mincu, cercetătoare în sisteme școlare comparate…
Vezi articolul

Puțină lumină în domeniul esențial al cercetării Covid-19, care începe să fie lovit de scandaluri: o “piață” cu sute de noi studii pe zi, în care China păstrează încă partea leului la referințe

Cum arată piața globală a cercetării legate de noul coronavirus, de s-a ajuns ca studii-cheie să fie retrase din jurnale specializate, cum e cazul studiului despre riscurile hidroxiclorochinei, publicat în…
Vezi articolul