Elevii din Sectorul 1 vor primi vouchere pentru sport în valoare de 250 de lei pe lună. Înscrierile încep luni, iar tichetele se dau în limita bugetului alocat

718 vizualizări
Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com
Elevii care învaţă în grădiniţele, şcolile şi liceele de stat din Sectorul 1 vor primi în acest an şcolar vouchere pentru practicarea sportului în valoare de 250 de lei/lună, iar înscrierile se fac începând de luni, 14 octombrie, la unităţile de învăţământ.

Primăria Sectorului 1 derulează proiectul “Sport pentru fiecare”, prin care și-a propus să ofere copiilor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, indiferent de veniturile părinţilor, se arată într-un comunicat de presă publicat de Agerpres.

Înscrierile în proiectul pentru acordarea voucherelor pentru sport se fac în perioada 14 – 25 ale fiecărei luni la sediul unităţii de învăţământ în care este înscris fiecare elev.

Elevii care învaţă în Sectorul 1 vor beneficia de aceste tichete în ordinea înregistrării solicitărilor şi în limita locurilor disponibile lunar, respectiv a bugetului alocat.

  • Pentru a putea beneficia de vouchere, elevii trebuie să fie înscrişi într-un club sportiv afiliat la Federația Sportivă Națională pe ramură de sport.
  • Structura sportivă la care sunt înscriși elevii trebuie să își desfășoare activitatea în baze sportive proprii sau aflate în folosință pe raza Sectorului 1 al Municipiului București, conform site-ului oficial al primăriei.

Pentru înscrierea în program sunt necesare următoarele documente:

  • cerere pentru acordarea voucherelor pentru sport, formulată de către elevul major sau de către părinţi/reprezentantul legal, în cazul elevului minor;
  • dovada că elevul s-a înscris/legitimat la una dintre structurile sportive eligibile;
  • documente care să ateste calitatea de părinte, respectiv certificatul de naştere al elevului, în cazul părinţilor naturali, sau hotărârea judecătorească de încuviinţare a adopţiei, în cazul elevului adoptat;
  • documente care să ateste calitatea de părinte/reprezentant legal, după caz: certificat naştere, hotărâre judecătorească, etc;
  • declaraţia pe propria răspundere a elevului major sau a părinţilor/reprezentantului legal al elevului minor, după caz;
  • alte documente solicitate de unitatea de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 1, potrivit regulamentului intern, după caz;
  • copie după actul de identitate al elevului major sau al părinţilor/reprezentantului legal al elevului minor, după caz.

Voucherele pentru sport vor fi ridicate de către elevul major sau părinte/reprezentant legal, în cazul elevului minor, lunar, de la unitatea de învăţământ, pe bază de semnătură.

Valoarea nominală a fiecărui voucher este de 250 lei/elev/lună, acesta putând fi utilizat numai pentru achitarea contravalorii abonamentului/cotizaţiei lunare/taxelor aferente necesare practicării unei discipline sportive.

„Valoarea voucherului poate acoperi total sau doar parţial costurile unui abonament/cotizaţie lunară. În cazul în care contravaloarea abonamentului/cotizaţiei lunare/taxelor aferente depăşeşte valoarea voucherului pentru sport (250 lei/lunar/elev) diferenţa va fi achitată de către beneficiar”, precizează sursa citată.

Elevii majori sau părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor minori, care vor primi voucherele pentru sport, se vor angaja în scris să folosească tichetele valorice primite numai în scopul pentru care au fost emise, în maxim 30 de zile de la emitere. Tichetele nu sunt transmisibile.

În cazul nefolosirii voucherului pentru sport în perioada de 30 de zile de valabilitate, acesta nu va mai putea fi utilizat, iar beneficiarul nu va mai primi alt tichet valoric în anul şcolar respectiv, cu excepţia motivelor bine întemeiate ce au condus la imposibilitatea de a-l folosi, caz în care beneficiarul poate primi alte vouchere pentru luna următoare din anul calendaristic respectiv.

Organizatorii au pus la dispoziţie numărul de telefon 021.402.82.23, care poate fi apelat gratuit, 24 de ore din 24 şi de unde pot afla informaţii suplimentare necesare în legătură cu proiectul “Sport pentru fiecare”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
cimpeanu TVR teste

Ministrul Educației dă vina pe angajații din minister care „nu cunosc legea” în chestiunea testelor Brio neomologate, aplicate pilot în 329 de școli începând de luni. Acesta susține că testele nu ar fi trebuit omologate din start pentru că nu ar fi mijloace de învățare / Nici testele PISA nu sunt omologate, spune Sorin Cîmpeanu

Întrebat la TVR despre faptul că testele de evaluare standardizată la materia istorie pentru liceu au primit decizie de neomologare, în ianuarie 2022, ministrul Educației a spus că: “Legea educației…
Vezi articolul

“Celor care consideră că stăm degeaba pe bani mulți în învățământ, le transmit că sunt o mulțime de posturi libere, pentru toată lumea. Aștept înghesuiala”. Mesajul profesoarei Mădălina Neagoe după ce a obținut un post de titular, la 12 ani de când a dat prima oară concursul. În acest timp s-a înscris la titularizare de 4 ori și de fiecare dată a luat peste 9

Profesoara Mădălina Neagoe a reușit după 12 ani de la primul examen de titularizare să obțină un post la liceul dorit, Liceul Teoretic din Azuga, povestește într-o postare pe Facebook.…
Vezi articolul

VIDEO Sorin Cîmpeanu: Adeverințele medicale din primul semestru rămân valabile, nu trimiteți elevii după altele. Nu se pun absențe sau se pun motivate pentru elevii care prezintă simptome și nu se prezintă la școală

“Adeverințele medicale vor fi luate în considerare și în format electronic. Adeverințele medicale cu privire la vulnerabilitățile elevilor care le împiedică prezența la școală, din primul semestru, rămân valabile, nu…
Vezi articolul