Elevii din Prahova se pot înscrie la cursurile Centrului Județean de Excelență din Ploiești până pe 13 septembrie – model de cerere. Copiii nou admiși susțin o testare pe 28 septembrie / Și profesorii pot fi selectați să predea – calendar

968 de vizualizări
Foto: EduPedu.ro
Elevii se pot înscrie și reînscrie la cursurile Centrului Județean de Excelență (CJEx) Prahova până vineri, 13 septembrie, porivit unui anunț de pe centrulexcelenta.com. Copiii nou înscriși depun documentele pe 20-24 septembrie și susțin o testare pe 28 septembrie, conform aceluiași calendar.

Potrivit informării CJEx Prahova, mai întâi se reînscriu elevii admiși în urma evaluării finale din anul școlar 2023-2024, urmând elevii care se înscriu pe baza premiilor obținute la competițiile școlare și apoi elevii care se înscriu pentru prima dată și au nevoie de o testare.

Până pe 27 septembrie pot depune cereri pentru selecția de a preda și profesorii din județ, urmând ca alegerea lor să fie făcută între 30 și 4 septembrie. Model de cerere și mai multe informații – mai jos în articol.

  • Amintim că regulamentul pentru noul Centru național care supraveghează centrele județene de excelență și sportive a fost pus în consultare publică acum o săptămână: membrii și conducerea vor fi numiți de ministru pentru 4 ani școlari și vor participa la cursuri copii începând de la clasa a III-a.

În anul școlar 2023-2024 au funcționat 54 de grupe de elevi, în total 804 de elevi, la 11 discipline școlare, coordonați de 261 de profesori, conform celui mai recent raport de activitate al CJEx Prahova.

Iată calendarul complet pentru admiterea elevilor la CJEx Prahova:

Etapa I – Reînscrierea

Până la 13 septembrie 2024 – reînscrierea elevilor admiși în urma evaluării finale din anul școlar 2023-2024.

FORMULAR REÎNSCRIERE CURSURI ÎN ANUL ȘCOLAR 2024-2025 (formularul este activ până pe 13 septembrie 2024). Pentru completare, vă rugam sa va conectați cu emailul de pe domeniul @centrulexcelenta.com.

Elevii admiși la evaluarea finală, care nu vor completa acest formular, nu vor mai fi înmatriculați în anul școlar viitor.

Etapa II – Admiterea pe baza performanțelor

09 – 13 septembrie 2024 – înscrierea fără testare, pe baza performanțelor.

În perioada 09 – 13 septembrie 2024, elevii care doresc înscrierea, pe baza performanțelor la concursurile școlare, din anul școlar anterior (2023-2024), vor depune în format letric la secretariatul Centrului de Excelenta, str. Ghe. Doja nr. 98, Ploiesti, între orele 9.00-15.00:

Cerere-inscriere-fara-testare-2024-2025

Cererea va fi însoţită de copii ale diplomelor obţinute, vizate „conform cu originalul” de către conducerea şcolii de proveniență.

Înscrierea nu se poate face decât în cadrul aceleiași discipline la care s-au obținut performanțele respective.

Elevii aflați la debutul ciclului gimnazial sau liceal (claselor a V-a, a IX-a sau în primul an de studiu al disciplinei respective) nu pot fi admiși fără testare. Conform metodologiei de funcționare a Centrelor de Excelență, aceștia vor fi selectați pe baza unui test cognitiv și a unui test psihologic, adică în etapa a III-a, destinată testării inițiale.

Conform art 53 (1), (2) și(3) din Regulamentul de Ordine Interioară CJEPH lista concursurilor naționale avizate de Ministerul Educatiei, cu finantare, luate în considerare în etapa de admitere pe baza performantelor este urmatoare:

1) Elevii calificați la Olimpiada Internațională de specialitate sunt admiși în grupa corespunzătoare fără a mai susține testarea inițială, chiar dacă rezultatul a fost obținut în alt an decât cel anterior.

2) Elevii calificați, în anul 2023-2024 la faza națională a olimpiadei corespunzătoare disciplinei vizate, sau la concursuri naționale avizate și finanțate de Ministerul Educației, altele decât cele din calendarele proiectelor educative sunt selectați fără a mai susține testarea inițială.

3) În limita unui număr de maximum 5 elevi pe grupă, comisia de selecție poate aproba selectarea în grupă a elevilor care au obținut premii la faza județeană a Olimpiadei de profil.

Etapa III – Admiterea pe baza testării inițiale

  • 20 SEPTEMBRIE 2024 – Afișarea locurilor disponibile pentru testarea ințială
  • 20 – 24 SEPTEMBRIE 2024 – Perioada de înscrierea pentru admitere prin testare. Înscrierea, pentru admiterea în etapa a III-a, se va realiza pentru toți elevii doritori prin completarea unui formular online. Acesta va fi disponibil, pe site la secțiunea Noutăți, începând cu 20 septembrie 2024.
  • 28 SEPTEMBRIE 2024 – Data testării inițiale pentru disciplinele ca care se organizează selecția prin testarea nivelului cognitiv
  • 29 SEPTEMBRIE 2024 – Afisarea rezultatelor pe site.
  • 30 SEPTEMBRIE 2024, depunerea contestaâiilor
  • 2 OCTOMBRIE 2024, afișarea rezultatelor finale.
Iată calendarul complet pentru angajarea profesorilor la CJEx Prahova:

În perioada 09 septembrie – 27 septembrie 2024 profesorii interesaţi sunt rugați să depună dosarele personale la secretariatul CJEPH, str. Gheorghe Doja, nr. 98 (clădirea Colegiului Naţional „I.L.Caragiale”), zilnic între orele 09.00-15.00.

Documentele solicitate sunt enumerate în cererea de angajare – cerere-selectie-profesori-2024-2025

Profesorii care au deja dosar depus din anii trecuți, vor aduce doar documentele de la punctele 1, 8 și 9 din cererea de selecție. Restul documentelor vor fi depuse doar în măsura în care au intervenit modificări. Dacă de asemenea, au intervenit modificări la contul în care se face plata salarială, se va depune și un extras de cont.

Selecția profesorilor se va face în perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2024”, mai scrie pe centrulexcelenta.com.

Citește și:
Învățământul de performanță a fost păgubit ani la rândul: multe centre de excelență nu pot funcționa pentru că sunt subfinanțate, nu avem profesori pregătiți să identifice la clasă copii dotați – avertisment din partea directorului Centrului de Excelență Prahova, Dana Lica, profesor de informatică
FOTO Aur absolut și încă cinci medalii pentru elevii de la clubul de programare InfO(1) al Centrului de Excelență Prahova, la Turneul Internațional de Informatică din Bulgaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul ar putea să nu mai facă rectificare bugetară în acest an – Surse Economedia.ro / Executivul apelează la fondul de rezervă pentru mai multe ministere și instituții rămase fără bani / Pe agenda ședinței de vineri sunt și suplimentări de credite pentru Ministerul Educației

Guvernul ar putea să nu mai facă rectificare bugetară în acest an, afirmă surse guvernamentale consultate de Economedia.ro, în contextul în care alocă bani din fondul de rezervă și suplimentează…
Vezi articolul

Ghid pentru simularea examenelor naționale, la limba română, publicat de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. Sugestii de rezolvare și sfaturi pentru elevii de clasele a VIII-a și a XII-a: cum se redactează un rezumat, o pagină de jurnal, o scrisoare sau un e-mail / Modele de subiecte și bareme

Un ghid pentru simularea examenelor naționale, Evaluarea Națională și BAC 2023, a fost publicat de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea probelor la Evaluarea…
Vezi articolul

Competențele digitale – predate în învățământul primar de anul viitor. Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a să conțină probă de abilități digitale din 2024. Pentru profesori competențele digitale vor fi introduse încă din formarea inițială – măsuri incluse în Strategia privind digitalizarea educației în România / Țintă: 90% din populație să fie alfabetizată digital

În școala primară ar urma să fie incluse, începând din anul școlar 2021-2022, elemente obligatorii de competențe digitale, iar în aceeași perioadă urmează să fie elaborate sau revizuite programele de…
Vezi articolul

În martie 2023 va avea loc pretestarea TALIS pentru profesorii români de gimnaziu / Ce presupune “Studiul internațional privind procesul de predare-învățare”, organizat de OCDE în peste 50 de țări

Pretestarea online a profesorilor români care participă la TALIS 2024 – Studiul internațional privind procesul de predare-învățare, “centrat pe mediul de învățare și pe condițiile de lucru asigurate profesorilor în…
Vezi articolul