Elevii din Ploiești vor primi vouchere educaționale în valoare de 150 de lei pentru rechizite din anul școlar 2023-2024 / Părinții trebuie să depună o cerere la Primărie sau online

6.731 de vizualizări
Tichete pentru elevi: Câte 250 de lei pentru fiecare elev, împărțiți în 5 tichete de 50 de lei
School bag with books and equipment
Programele “Primul Ghiozdan” şi “Cutia şcolarului” ale primăriei Ploiești au fost înlocuite cu vouchere educaționale în valoare de 150 de lei. Acestea vor putea fi folosite doar pentru a cumpăra rechizite, culegeri, ghiozdane, elevilor din clasele pregătitoare și clasa I care au domiciliul/ reședința în Ploiești în anul școlar 2023-2024, conform unei hotărâri votate vineri, 4 august, de consilierii locali. Toți elevii de clasele pregătitoare și a I-a sunt eligibili, dar părinții trebuie să facă o cerere la Primărie pentru a primi voucherele.
  • Perioada de depunere a cererii este 15 august – 30 septembrie.

În anul şcolar 2023-2024 elevii vor primi vouchere educaţionale în cuantum de 150 de lei de copil pentru preşcolarii şi elevii din ciclurile primar şi gimnazial din unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Ploieşti, care au domiciliul/reşedinţa în Ploieşti, au decis consilierii locali din Ploiești. Practic au fost înlocuite programele “Primul ghiozdan” pentru clasa I şi “Cutia şcolarului” pentru clasa pregătitoare, arată hotărârea votată vineri de consilierii locali.

“Voucherele educaţionale pot fi folosite exclusiv pentru achiziţionarea de rucsacuri sau ghiozdane, rechizite şcolare, cărţi şi caiete de activităţi, culegeri şi atlase. Toți elevii sunt eligibili, dar părinții trebuie să facă o cerere pe care să o depună la Registratura Primăriei Municipiului Ploieşti, sau online la adresa de e-mail comunicare@ploiesti.ro, în perioada 15 august – 30 septembrie”, anunță Primăria Ploiești.

Acte necesare
  • Copie a certificatului de naştere a preşcolarului sau elevului
  • Adeverinţă sau declaraţie pe proprie răspundere privind calitatea de preşcolar, respectiv de elev a beneficiarului
Informații de context

Programul Primul Ghiozdan se desfășura de 10 ani în Ploiești, potrivit Prahova Bussiness.ro, iar „Cutia Școlarului”, adresat elevilor de clasa pregătitoare fusese inițiat anul trecut, tot de primărie.

Cutia Școlarului conținea:

– Caiet de lucru – Matematică;

– Caiet de lucru – Limba română;

– Set carioci;

– Pahar pictură din material plastic;

– Caiet tip I, A5 – 2 buc;

– Caiet matematică, A5 – 2 buc;

– Hârtie glasată – 6 culori;

– Set de scris – 4 piese;

– Stilou cu 2 rezerve;

– Acuarele – 12 culori;

– Caiet de lucru exerciții grafice;

– Set creioane colorate;

– Caiet de lucru – Dezvoltare personală;

– Mapă plastic cu buton, A4;

– Set etichete școlare;

– Bloc desen, A4.


3 comments
  1. Buna ziua!
    Noi am locuit in Ploiesti. Ne-am mutat in Blejoi dar pe copil nu l-am mutat de la scoala pentru a nu-i strica rostul. Intrebarea mea este: copilul meu beneficiaza de acest voucher educational? in conditiile in care studiaza intr-o unitate de invatamant din Ploieste dar are domiciliu in Blejoi?

  2. Asta pentru ca nu mai dau pachetul prescolarului si Ghizdanul echipat la clasa I. Erau mai scumpe acelea, e o reducere bugetara mascata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației insistă că dezastrul arătat de PISA 2018 e doar în școlile care au susținut testarea și anunță analize în acele școli: Nu aș generaliza, nu aș spune că este o problemă chiar peste tot

Ministrul Educației insistă că rezultatele obținute de România la testele PISA nu reprezintă o imagine a întregului sistem de educație. “Vom face o analiză” a școlilor care au participat la…
Vezi articolul

Proiectul SuperTeach este realizat cu sprijinul Telekom Romania

Ari Pokka, director de școală în Finanda: A venit vremea să reinventăm școala cu totul, să avem complet alte strategii de predare, nu să ne predăm, să spunem că nu avem cu ce și să nu facem nimic

Educația trebuie reinventată acum, iar profesorii nu trebuie să se predea și să spună că nu au cu ce, trebuie să se gândească în ce mod pot să pregătească copiii…
Vezi articolul

Doru Căstăian, despre învățarea de profunzime și cea de suprafață: Dragi părinți, nu vă amăgiți că manipularea unei tablete înseamnă precocitate. Faceți-vă timp să discutați cu copiii, să le răspundeți serios la întrebări

Învățarea superficială este învățarea care “se adresează procesării de nivel inferior (de pildă, memorarea și reamintirea unor factori, acceptarea pasivă a unor informații, ignorarea tiparelor sau cauzalităților profunde) care nu…
Vezi articolul

Sindicatele din învățământ încep protestele de stradă, etape obligatorii pentru declanșarea grevei generale, anunțată pentru finalul lunii mai. Prima pichetare are loc la Iași, pe 2 martie

Reprezentanții sindicatelor profesorilor anunță că declanșează seria de proteste premergătoare declanșării grevei generale, conform unui comunicat de presă. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) anunţă că joi, 2 martie 2023,…
Vezi articolul