Elevii din Ploiești vor primi vouchere educaționale în valoare de 150 de lei pentru rechizite din anul școlar 2023-2024 / Părinții trebuie să depună o cerere la Primărie sau online

6.739 de vizualizări
Tichete pentru elevi: Câte 250 de lei pentru fiecare elev, împărțiți în 5 tichete de 50 de lei
School bag with books and equipment
Programele “Primul Ghiozdan” şi “Cutia şcolarului” ale primăriei Ploiești au fost înlocuite cu vouchere educaționale în valoare de 150 de lei. Acestea vor putea fi folosite doar pentru a cumpăra rechizite, culegeri, ghiozdane, elevilor din clasele pregătitoare și clasa I care au domiciliul/ reședința în Ploiești în anul școlar 2023-2024, conform unei hotărâri votate vineri, 4 august, de consilierii locali. Toți elevii de clasele pregătitoare și a I-a sunt eligibili, dar părinții trebuie să facă o cerere la Primărie pentru a primi voucherele.
  • Perioada de depunere a cererii este 15 august – 30 septembrie.

În anul şcolar 2023-2024 elevii vor primi vouchere educaţionale în cuantum de 150 de lei de copil pentru preşcolarii şi elevii din ciclurile primar şi gimnazial din unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Ploieşti, care au domiciliul/reşedinţa în Ploieşti, au decis consilierii locali din Ploiești. Practic au fost înlocuite programele “Primul ghiozdan” pentru clasa I şi “Cutia şcolarului” pentru clasa pregătitoare, arată hotărârea votată vineri de consilierii locali.

“Voucherele educaţionale pot fi folosite exclusiv pentru achiziţionarea de rucsacuri sau ghiozdane, rechizite şcolare, cărţi şi caiete de activităţi, culegeri şi atlase. Toți elevii sunt eligibili, dar părinții trebuie să facă o cerere pe care să o depună la Registratura Primăriei Municipiului Ploieşti, sau online la adresa de e-mail comunicare@ploiesti.ro, în perioada 15 august – 30 septembrie”, anunță Primăria Ploiești.

Acte necesare
  • Copie a certificatului de naştere a preşcolarului sau elevului
  • Adeverinţă sau declaraţie pe proprie răspundere privind calitatea de preşcolar, respectiv de elev a beneficiarului
Informații de context

Programul Primul Ghiozdan se desfășura de 10 ani în Ploiești, potrivit Prahova Bussiness.ro, iar „Cutia Școlarului”, adresat elevilor de clasa pregătitoare fusese inițiat anul trecut, tot de primărie.

Cutia Școlarului conținea:

– Caiet de lucru – Matematică;

– Caiet de lucru – Limba română;

– Set carioci;

– Pahar pictură din material plastic;

– Caiet tip I, A5 – 2 buc;

– Caiet matematică, A5 – 2 buc;

– Hârtie glasată – 6 culori;

– Set de scris – 4 piese;

– Stilou cu 2 rezerve;

– Acuarele – 12 culori;

– Caiet de lucru exerciții grafice;

– Set creioane colorate;

– Caiet de lucru – Dezvoltare personală;

– Mapă plastic cu buton, A4;

– Set etichete școlare;

– Bloc desen, A4.


3 comments
  1. Buna ziua!
    Noi am locuit in Ploiesti. Ne-am mutat in Blejoi dar pe copil nu l-am mutat de la scoala pentru a nu-i strica rostul. Intrebarea mea este: copilul meu beneficiaza de acest voucher educational? in conditiile in care studiaza intr-o unitate de invatamant din Ploieste dar are domiciliu in Blejoi?

  2. Asta pentru ca nu mai dau pachetul prescolarului si Ghizdanul echipat la clasa I. Erau mai scumpe acelea, e o reducere bugetara mascata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Înscrierea la grădiniță și creșă 2023. Regulile, puse în dezbatere: creșele și grădinițele nu au voie să facă liste de preînscrieri, iar cererile pot fi depuse online / Ce conține dosarul

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică, miercuri, regulile pentru înscrierile la creșă și grădiniță valabile pentru copiii care merg din septembrie la acestea. Prima oară au loc reînscrierile, între…
Vezi articolul

Cadrele didactice care vor să devină membri în agenția care asigură calitatea în învățământul superior nu mai trebuie să declare că nu sunt învinuite penal / Prestigiul moral în management universitar devine criteriu de departajare

Cadrele didactice care doresc să participe la concurs pentru a deveni membre în agenția responsabilă cu asigurarea calității în învățământul superior, ARACIS, nu mai trebuie să declare pe propria răspundere…
Vezi articolul

Un șef din Ministerul Educației a candidat pe postul de Director general al Direcției România Educată, care era și în subordinea lui. A luat concursul cu 100 de puncte la interviu / „Dacă era conflict de interese, nu făceam asta”, susține Sorin Decă

Secretarul general adjunct al Ministerului Educației, Sorin Decă, a candidat pentru funcția de Director general al Direcției România Educată, direcție aflată și în subordinea sa, conform surselor Edupedu.ro. Concret, acesta…
Vezi articolul