Elevii din Miercurea Ciuc vor învăța în bănci pentru o singură persoană. Primăria va achiziționa peste 2.500 de astfel de bănci pentru școli

264 de vizualizări
interzicerea fondului clasei și școlii
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Primăria Miercurea Ciuc va aloca fonduri pentru achiziţionarea a peste 2.500 de bănci pentru o singură persoană, destinate instituţiilor de învăţământ, astfel încât să se poată respecta distanţarea fizică odată cu începerea noului an şcolar, transmite Agerpres.

„Am ajuns la o decizie legată de obiectele de inventar necesare respectării regulilor de distanţare socială. Am spus managerilor unităţilor de învăţământ că noi asigurăm resursele pentru bănci pentru o persoană şi alte asemenea necesare ca să se poată respecta distanţarea socială. S-a făcut o centralizare legată de bănci, de paturi (pentru grădiniţe – n. red). Undeva la 700.000 de lei. Deja am rugat insistent managerii unităţilor de învăţământ să declanşeze procedurile de achiziţie publică, referindu-se la un articol care le dă voie să meargă cu celeritate înainte, urmând ca în şedinţa de vineri a Consiliului Local noi să asigurăm pentru fiecare şcoală suma aferentă necesară pentru bănci, pentru pătuţuri şi alte asemenea”, a declarat primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, citat de Agerpres.

Astfel, cea mai mare sumă, de aproximativ 600.000 lei, va fi alocată pentru cumpărarea a 2.656 de mese de o singură persoană, iar 88.000 lei vor fi folosiţi pentru alte obiecte de inventar.

„Este o situaţie diversă, foarte diversă, pentru că dincolo de regulile imposibil de respectat şi aberante care sunt gândite la Bucureşti legat de distanţare socială, alte asemenea, elaborate din cabinet, de unii de la Ministerul Sănătăţii şi ceilalţi de la Ministerul Învăţământului, la noi trebuie să se ţină cont şi de faptul că în anumite instituţii de învăţământ, investiţiile de modernizare sunt în toi. Drept pentru care, dacă luăm de la cei mai mici spre cei mai mari, vedem că la cei mai mici, din fericire, avem o situaţie cvasi omogenă, atât la grădiniţe, cât şi la creşă o să încercăm să avem activitate obişnuită. (…) Cu cât mergem spre licee, cu atât găsim situaţii mai diverse, de la pornitul 100% în mod tradiţional, până la 100% on-line”, a mai declarat primarul din Miercurea Ciuc.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

15 februarie, Ziua Națională a Lecturii. Ligia Deca recomandă profesorilor aceleași activități de promovare a lecturii ca în 2023, însă pe tot parcursul lunii februarie: cluburi de lectură, întâlniri cu scriitori, vizite la bibliotecă

Ministrul Educației, Ligia Deca, recomandă profesorilor să organizeze activități de promovare a lecturii în rândul elevilor pe toată durata lunii februarie, în contextul Zilei Naționale a Lecturii, de pe 15…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Ministerul Educației își face corp de evaluatori după diferențele majore de note și numărul record de contestații de la examenele naționale de anul acesta. Condițiile și calendarul de înscriere pentru profesorii care vor să corecteze la examene

După anul cu cele mai multe contestații și cu diferențe majore între notele de după corectare și cele inițiale, Ministerul Educației face înscrieri pentru formarea evaluatorilor în cadrul unui Corp…
Vezi articolul

Regatul dac și zeitățile lumii dacice – lecție live de la Sarmizegetusa Regia, joi, 28 octombrie, de la ora 11. Profesorii și copiii pot urmări transmisiunea pe Youtube de acasă

Lecție live de la Sarmizegetusa Regia, capitala regatului dac, despre civilizațiile străvechi și zeitățile lor care personificau soarele, anunță organizatorii proiectului “Educație la Înălțime”. Lecția poate fi urmărită de acasă…
Vezi articolul

Subiecte și soluții Olimpiada județeană de Informatică 2024 – gimnaziu. Problemă prin care elevii să-l ajute pe personajul Ron Weasley „să construiască” o baghetă magică pentru Harry Potter, printre cerințele pentru clasa a VII-a

Subiectele de la olimpiada județeană de informatică (OJI) 2024 pentru elevii de gimnaziu, de duminică, 17 martie, au fost publicate pe site-ul sepi.ro. Elevii de clasele V-VIII au avut de…
Vezi articolul
Admiterea la liceu, simularea Evaluării Naționale

Plagiatul în referate și proiecte. Trei sferturi dintre elevii participanți la un sondaj CNE susțin că sunt originali în lucrările pentru școală, în timp ce profesorii lor cred că jumătate copiază textele total sau parțial fără să citeze sursele

75% dintre elevi consideră că sunt originali în realizarea lucrărilor – teste, referate, proiecte, eseuri – și respectă drepturile de autor, în timp ce profesorii sunt de părere că peste…
Vezi articolul