Elevii din Marea Britanie vor continua să poarte măști la școală atât timp cât este necesar, fiindcă societatea nu-și mai permite să închidă fizic școlile, deja s-au adunat prea multe lacune de învățare în aproape doi ani de pandemie, a avertizat secretarul de stat pentru Educație Nadhim Zahawi, potrivit BBC.
El a confirmat că toți elevii din ciclul secundar din Anglia vor fi testați înainte de a se întoarce săptămâna aceasta. Și în Marea Britanie autoritățile au probleme cu furnizarea de teste rapide școlilor. Zahawi a dat asigurări că noile teste vor ajunge la timp în școli, pentru ca elevii să se poată testa de două ori pe săptămână.
Duminică, Zahawi a anunțat că va fi necesară purtarea măștii la nivel de gimnaziu și liceu până pe 26 ianuarie, când măsurile Planului B urmează să expire. El a explicat că măsura a fost recomandată de experți după creșterea numărului de cazuri Omicron. Ministrul a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4 că guvernul a efectuat un studiu în 123 de școli, care a arătat că purtarea măștii „a făcut o diferență” în limitarea transmisiei coronavirusului.
„Lecția dureroasă pe care am învățat-o a fost că atunci când nu erau copiii la școală, impactul asupra sănătății lor mintale și, desigur, asupra educației lor a fost destul de substanțial. De aceea sunt foarte hotărât, la fel ca premierul, să mă asigur că educația rămâne deschisă și copiii sunt în cel mai sigur loc atunci când sunt în clasă, cu prietenii lor, învățând în fața unui profesor”, a spus acesta.
El a adăugat că guvernul a comunicat cu școlile despre planurile de testare de la „sfârșitul anului trecut”, pentru a le permite să se pregătească.
Pe lângă teste, Zahawi a promis școlilor încă 7.000 de unități de curățare a aerului pe lângă cele 1.000 deja anunțate, precum și 350.000 de monitoare de CO2. Profesorii care au părăsit profesia sau s-au pensionat au fost rugați să revină ca sprijin temporar și toți copiii de 12-15 ani sunt îndemnați să primească ambele doze de vaccin, iar copiilor mai mari li s-a cerut să-și facă rapelul.
Foto: © Oksun70 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.