Elevii și profesorii din Gorj se întorc la cursuri de luni, 6 martie, după ce activitățile școlare au fost perturbate de cutremurele din 13 și 14 februarie, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj pentru EduPedu.ro. În ultimele două săptămâni, s-au desfășurat succesiv programele Săptămâna ”Școala altfel” și Săptămâna ”Verde”, la sugestia inspectoratului, cu activități sincron și asincron, pentru a nu afecta învățarea.
Se revine la activitățile școlare normale, a precizat Ionuț Catrina, purtător de cuvânt al ISJ Gorj, pentru EduPedu.ro, spunând că aceasta a fost decizia luată vineri, 3 martie, la nivelul județului.
În continuare, elevii și profesorii din 5 școli din județ sunt relocați de săptămâna aceasta sau vor fi relocați de luni, 6 martie, în alte corpuri de clădiri școlare din localitățile lor sau chiar din alte localități, pentru că desfășurarea normală a cursurilor este în pericol acolo, după cum transmitea ISJ Gorj joi, 2 martie.
- Marți, 14 februarie, un seism de 5,7 pe Richter s-a înregistrat la ora locală 15:16, la o adâncime de 40 de kilometri şi a fost localizat la 102 km nord de Craiova, 120 km sud-vest de Sibiu şi 146 km vest de Piteşti. Cu o zi înainte, luni, a avut loc un alt cutremur în aceeași zonă, cu o magnitudine de 5,2, urmat de 3 replici.
Pe 16 februarie, tuturor școlilor din județul Gorj le-a fost recomandat de către inspectoratul școlar județean să plaseze săptămâna ”Școala altfel” de luni, 20 februarie, adică în prima săptămână de după vacanța de schi pe care elevii și profesorii gorjeni au avut-o între 13 și 17 februarie, după cum declara pentru EduPedu.ro inspectorul școlar general din județul Gorj, Marcela Mrejeru. Erau luate în calcul chiar și orele online, potrivit lui Mrejeru: ”Dacă vor mai fi mișcări seismice, luăm în considerare să intram online. (…) Trebuie să avem argumente și avem destule argumente”.
Cel mai recent cutremur produs în zona Gorj a avut loc duminică noapte, la ora 00:55, cu o magnitudine de 3,8, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).