Elevii din județul Botoșani intră în vacanța de primăvară cu o zi mai devreme: Școlile se închid de joi din cauza viscolului, au decis autoritățile județene / Microbuz școlar cu elevi, blocat în zăpadă miercuri seară

294 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Toate școlile din județul Botoșani își suspendă cursurile joi, 6 aprilie, din cauza ninsorii, după cum a declarat inspectorul general de la Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Botoșani, Bogdan Suruciuc, pentru Edupedu.ro. Orele pierdute trebuie recuperate după vacanța de Paști, doar în format fizic, mai spune Suruciuc. Aproximativ 10-15 elevi se află într-un microbuz școlar și sunt în curs de deszăpezire, miercuri seară, a precizat inspectorul.

”Recuperarea se va face în urma ședințelor de consiliu de administrație ale școlilor, fiecare școală va decide modalitatea de recuperare”, a spus șeful IȘJ Botoșani pentru Edupedu.ro. Întrebat dacă școlile vor putea recupera și în sistem online, Bogdan Suruciuc a precizat că nu este cazul de școală online decât în timpul pandemiei.

”Avem câțiva elevi care încă se află într-un microbuz. Se lucrează acum la deblocarea lui. Un autocar, de fapt, cu undeva la 10-15 elevi, dar care în curând vor ajunge acasă”, a mai spus inspectorul școlar general.

Amintim că elevii și profesorii din toată țara intră în vacanța de paști vineri, 7 aprilie, și se întorc la cursuri, în prima zi din modulul 5, miercuri, 19 aprilie, conform calendarului oficial.

Situație identică și în Iași

Și elevii din județul Iași intră cu o zi mai devreme în vacanța de primăvară. Școlile se închid de joi, din cauza condițiilor meteo, potrivit unei adrese a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, trimisă directorilor de școli și licee după o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, documente obținute pe surse de Edupedu.ro.

Orele trebuie să fie recuperate, conform aceluiași document din Iași, după un program și într-un mod stabilit de conducerea fiecărei școli: ”Menționăm că la nivelul fiecărei unități de învățământ consiliul de administrație va hotărî modalitatea de recuperare a materiei din programa școlară”.

  • Din informare nu reiese că recuperarea zilei nu s-ar putea face și în sistem online. În cazul simulărilor naționale din martie, elevii din județul Iași, din clasele care nu au susținut simulări și au stat acasă din cauza examinărilor, au avut de recuperat doar în format fizic zilele pierdute, după cum le transmitea inspectoratul acum două săptămâni.

Activitatea din 36 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi a fost suspendată după ce instituţiile respective au fost închise total sau parţial din cauza ninsorii şi viscolului, miercuri, după cum transmite agenția națională de presă Agerpres. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteo de cod portocaliu care vizează și județul Iași, potrivit hotărârii CJSU Iași de miercuri. 20 de tronsoane de drumuri din Iași vor fi închise din cauza ninsorii abundente miercuri, după ora 18:00, scrie G4Media.ro.

Citește și:
Toate școlile din județul Iași se închid de joi, 6 aprilie, din cauza ninsorii – adresă de la Inspectoratul Școlar / Elevii revin la școală după vacanța de Paști și vor recupera orele pierdute
Cursuri suspendate în peste 30 de școli din județul Iași, din cauza ninsorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii care nu au primit încă banii pentru lucrările corectate la examene vor fi plătiți după sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2023, spune secretarul de stat Sorin Ion din Ministerul Educației: Unele județe așteaptă să facă plata la pachet

Profesorii care nu au primit până acum banii pentru corectarea lucrărilor corectate la examenele naționale, inclusiv pentru echivalarea probelor de competențe de la Bacalaureat cu mediile din liceu, ar putea…
Vezi articolul

CJRAE și CMBRAE nu se desființează. Centrele pentru resurse și asistență educațională trec de la inspectorate la noul Centru Național pentru Educație Incluzivă, potrivit proiectului Legii Educației preuniversitare – surse

Centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională (CJRAE) și Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CMBRAE), nu se desființează, însă vor trece din subordinea inspectoratelor școlare – care…
Vezi articolul

Peste 700 de copii și elevi de la școli de stat au fost mutați la școli private, în acest an școlar, în București. Numărul este cu circa 10% mai mic decât al celor mutați de la privat la stat

În anul școlar 2023-2024, începând cu 1 septembrie 2023 până în prezent, s-au transferat din unități de învățământ preuniversitar de stat în unități de învățământ preuniversitar particular 707 de copii/elevi,…
Vezi articolul

Pregătire pentru Bacalaureat la Istorie, anunțată de Facultatea de Istorie a Universității din București. Cinci profesori de la licee din București, Buzău și Slobozia fac ședințe gratuite de discuții, exerciții și pregătire online cu elevii care se înscriu

Facultatea de Istorie a Universității din București a anunțat duminică, pe Facebook, că organizează ședințe de pregătire pentru Bacalaureat. Prima ședință online are loc pe 23 martie, apoi la câte…
Vezi articolul