Elevii din Grecia se întorc în școli, în plină creștere a numărului de contagieri asociată variantei Omicron. În prima săptămână de cursuri, elevii și profesorii vor face trei teste antigen pentru detectarea coronavirusului, în loc de două

212 vizualizări
Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com
Aproximativ 1,6 milioane de elevi și profesori au revenit luni în școlile din Grecia după vacanța de iarnă, în mijlocul unei recrudescențe a contagierilor provocate de noua variantă Omicron, care reprezintă deja aproximativ 90% dintre noile cazuri de COVID-19, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit Ministerului Educaţiei, testele antigen realizate acasă în cursul zilei de duminică au detectat 15.000 noi cazuri. La unele şcoli, s-au format cozi lungi de aşteptare, elevii înghesuindu-se la intrare pentru a prezenta testele negative de acces.

Potrivit mass-media, se estimează că 150.000 de şcolari şi profesori – reprezentând 10% din efectivul total de elevi şi cadre didactive – nu au putut efectua testul la sfârşitul săptămânii ca urmare a epuizării kiturilor din farmacii.

Centrele de învăţământ au primit sprijin financiar pentru a oferi gratuit teste celor care nu s-au putut testa acasă. Reluarea cursurilor se va face cu respectarea aceloraşi măsuri de prevenţie sanitare, iar în prima săptămână de cursuri, elevii şi profesorii vor fi nevoiţi să efectueze trei teste antigen pentru detectarea coronavirusului, în loc de două.

Profesorii şi elevii vaccinaţi vor putea face teste în mod gratuit, în timp ce profesorii nevaccinaţi vor suporta din propriul buzunar costul analizelor.

Protocolul prevede ca, în cazul detectării unui caz de COVID-19, toţii elevii din clasă să facă teste cinci zile la rând, iar clasa se va închide doar dacă jumătate dintre elevi sunt depistaţi pozitiv. Un elev contagiat cu COVID-19 va sta cinci zile în carantină, iar dacă nu prezintă simptome sau febră va putea reveni în clasă.

Autorităţile au pledat pentru revenirea elevilor la cursuri, în pofida unei explozii a cazurilor, argumentând că şcolile reprezintă un mediu mai sigur, unde situaţia poate fi monitorizată mai bine prin efectuarea testelor pentru COVID-19 de două ori pe săptămână.

Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Premierul Marcel Ciolacu: Cu ce era de vină Deca pentru ce s-a întâmplat la SNSPA? Am schimbat procedurile, a înțeles, acum reclamațiile merg la parchet. Nu omorâm oamenii pentru lucruri întâmplate nu din cauza lor

Cazurile de hărțuire sexuală de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) nu s-au petrecut din vina ministrei Educației, Ligia Deca (PNL) și nu ar fi putut să…
Vezi articolul
colegiile universitare la care se intră fără BAC

Nu se modifică structura anului școlar. Pierderile mari din Educație trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță – răspunsul ministrului Cîmpeanu pentru cei 130.000 de semnatari ai unei petiții care cerea vacanță până pe 10 ianuarie

Pierderile mari din Educație trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță, acesta este răspunsul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, dat unei petiții semnate de peste 130 de mii…
Vezi articolul