Școala Gimnazială nr. 7 din Galați preia ştafeta cu torţe pentru pace „Peace Run” joi, 26 septembrie. Cea mai mare ștafetă de acest tip din lume uneşte toate ţările europene și va fi preluată la Galați de directorul unității de învățământ, profesorul Nica Monalisa, ca apoi să fie dăruită elevilor sportivi reprezentativi ai școlii, conform viata-libera.ro.
„Simplitatea, dinamismul și bucuria cursei creează o experiență profundă și chiar transformatoare pentru tinerii noștri”, susțin organizatorii, pe site-ul oficial.
Proiectul Peace Run (Alergare pentru pace) este la a 37-a ediție și reprezintă cel mai cuprinzător și mai îndelungat efort de mase pentru pace.
- În Europa, Peace Run a început pe 6 martie 2024, cu torța aprinsă de Sanctitatea Sa Papa Francisc la Vatican, și va străbate 27 de țări.
„Peace Run” traversează România pe următorul itinerar, conform site-ului oficial al evenimentului:
25 septembrie: Bumbăta – Galaţi
26 septembrie: Galaţi – Slobozia
27 septembrie: Slobozia – Călărași – Oltenița
28 septembrie: Oltenița – Giurgiu – vama Ruse
În 28 septembrie, la vama Ruse, torța păcii va fi predată bulgarilor, iar echipa internațională Peace Run va continua alergarea prin Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia și Ungaria.
Evenimentul a fost lansat în 1987 de către Sri Chinmoy, lider spiritual și atlet. Acesta și-a propus aducerea împreună a sportivilor profesionişti şi amatori din toată lumea şi a tuturor celor care susțin pacea şi armonia mondiale, conform sursei amintite.
Organizată ca o ştafetă cu torţe, alergarea debutează la fiecare ediţie în faţa sediului Naţiunilor Unite din New York, în prezenţa reprezentanţilor misiunilor permanente ONU din întreaga lume, alergătorii purtând torța pe distanţa de 24.000 km, prin 49 de ţări.
1 comment
Cum e si cu ,,grija fata de pacea mondiala”! Din 1987 de cand au lansat cursa, pe aceste melaguri n-a interesat pe nimeni, pana cand a ajuns galceava la granitele noastre. ,,E ca aia din tragicul fenomen al jocurilor de noroc care, dupa ce le iau banii amaratilor, le construiesc centre unde sa-si trateze adictiile (dependentele)” ar zice Mirel din Slobozia. ,,Macar asa sa se mai faca cat de cat ceva miscare prin scoli, Peace Run, Rebreanu Colour Run, Pride Run”, sare s-un amic sa-si spuna parerea. Il corectez spunandu-i ca inca n-am auzit sa fi intrat prin scoli cu Pride Run, dar, cunoscand cat de porniti sunt unii sa propage la nivel mondial ,,invataturile indiene” n-ar fi mirare sa implementeze si acest ,,fenomen” in viitorul apropiat. Inca nu s-a stabilit: se alearga spre ceva sau inspre ceva?