Aproape 13.000 de elevi din au acces la o bibliotecă online cu peste 10.000 de cărţi digitale, iar circa 1.700 de profesori vor primi gratuit pachete cu cărţi pentru pregătirea profesională, în Constanța. Elevii pot accesa, pe lângă manuale, și cărți de ficţiune pentru copii, cărţi ilustrate de poveşti, poezii, cele mai noi bestselleruri internaţionale, cărţi premiate Nobel și videobookuri pe o platformă educațională. Anunțul a fost făcut de Primăria Constanţa pe Facebook, miercuri, 15 februarie, cu ocazia Zilei Naţionale a Lecturii.
Într-o postare pe Facebook, primăria Constanța menționează că “în cadrul proiectului, 12.951 de elevi, 577 de cadre didactice şi 26 biblioteci din învăţământul primar au acces gratuit la o bibliotecă online cu peste 10.000 de cărţi digitale, iar 1.758 de cadre didactice din învăţământul gimnazial şi liceal vor primi gratuit pachete de cărţi necesare în procesul de perfecţionare profesională şi personală. Proiectul este realizat împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa”.
”Cele peste 10.000 de cărţi în format digital – sub formă de audiobookuri, ebook-uri şi videobook-uri – sunt disponibile pe o platformă educaţională online. Elevii primesc la școală datele de acces, astfel că doar elevii și profesorii din Constanța pot intra în biblioteca online.
Cărțile acoperă toate domeniile de interes pentru elevi şi profesori – lecturi şi auxiliare şcolare, manuale şcolare avizate de Ministerul Educaţiei, ficţiune pentru copii, cărţi ilustrate de poveşti, poezii, proverbe şi ghicitori, literatură clasică şi contemporană, autori români şi străini, cele mai noi bestselleruri internaţionale, cărţi premiate Nobel, Man Booker, Goncourt, thrillere, cărţi de dezvoltare personală, atlase, enciclopedii National Geographic, videobook-uri Disney şi multe altele. Platforma pune de asemenea la dispoziţie 14 cursuri de perfecţionare online pentru cadre didactice şi jurnale de lectură pentru elevi”, potrivit anunțului.
Cărţile tipărite oferite gratuit cadrelor didactice acoperă o mare arie de interes tematic: de la lucrări de cultură generală, dezvoltare profesională, carte pedagogică, până la enciclopedii, atlase, dicţionare sau beletristică clasică şi contemporană.
Foto: © Natalya Serenko | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.
1 comment
Aoleo ,ce tragedie,trantoritele- bibliotecarele din școli, acum cu proiectul asta n au cum sa se plângă că muncesc mult și au multi cititori?Ele rezista că sunt protejatele sistemului,ale sindicalistilor,că asta este explicația că au salarii mai mari decât secretarii și contabilii din scoli.In învățământ așa este salarizarea ,castigi bani mai multi ,dacă ești mai neimplicat,vezi educatoare/învățătoare,vezi prof.de tehnologica,desen,muzica/prof.matematica,fizica,chimie,,vezi bibliotecar,laborant,pedagog/secretar,contabil,administrator.Traiasca sindicatele care susțin și apără trântorii.