Elevii din clasele primare ar putea învăța „noțiuni de bază privind igiena în spațiul cibernetic”, prevede Strategia pentru securitate cibernetică a României

450 de vizualizări
Foto: © Nadezhda1906 | Dreamstime.com
Introducerea noțiunilor de bază privind igiena în spațiul cibernetic pentru elevii din clasele primare este prevăzută în Strategia de securitate cibernetică pentru perioada 2022-2027, ce a fost publicată luni, 3 ianuarie 2022, în Monitorul Oficial. De asemenea, un alt aspect de referă la „dezvoltarea unor programe educaționale în domeniul securității cibernetice”.

Este importantă introducerea unor noțiuni de bază privind igiena în spațiul cibernetic încă din ciclul primar de învățământ și dezvoltarea unor programe educaționale în domeniul securității cibernetice”, conform strategiei amintite.

În strategie se mai arată că „un element de interes comun îl reprezintă dezvoltarea și implementarea unor programe de învățământ și formate de pregătire în domeniul securității cibernetice”.

În privința programelor educaționale, în document este menționată o colaborarea între mediul academic și celelalte autorități publice și private: „Autoritățile și instituțiile administrației publice, mediul privat și cel academic trebuie să conlucreze pentru susținerea, dezvoltarea și finanțarea programelor de studii preuniversitare, universitare și postuniversitare în domeniul securității cibernetice, menite să asigure crearea unei mase critice de specialiști în acest domeniu”.

Iată care sunt cele 5 obiective de importanță strategică pentru 2022-2027 în domeniul securității cibernetice:

  1. Rețele și sisteme informatice sigure și reziliente
  2. Cadru normativ și instituțional consolidat
  3. Parteneriat public-privat pragmatic
  4. Reziliență prin abordare proactivă și descurajare
  5. România – actor relevant în arhitectura internațională de cooperare

Foto: © Nadezhda1906 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluarea Națională de la clasa a II-a începe marți cu proba scrisă la limba română. Elevii vor primi broșuri cu testul care le verifică nivelul de competențe pentru prima dată de la intrarea în școală / Modele de subiecte

Elevii de clasa a II-a dau Evaluarea Națională la limba română sau limba maternă scris, marți, 9 mai. Urmează apoi la limba română sau maternă citit, iar la matematică –…
Vezi articolul

Paradoxul România: elevii au printre cele mai încărcate orare cu Matematică în primii 9 ani de școală și printre cele mai slabe rezultate – raport OCDE / Instruirea intensivă la clasă nu înseamnă automat și rezultate bune, atrage atenția organizația care coordonează testările PISA

Deși elevii din România au peste 1.200 de ore de Matematică pe parcursul claselor P-VIII, performanța lor este una dintre cele mai reduse din Europa și nu numai atunci când…
Vezi articolul

Sindicatul FSLI anunță proteste, dacă nu se amână scăderea orelor de școală. Cere, în premieră, să fie redus numărul elevilor din clase și implementat programul Școală după școală pentru toți copiii

Sindicatele din educație conduse de Simion Hăncescu amenință cu proteste, dacă viitorul executiv nu dă Ordonanță de Urgență care să amâne aplicarea legii prin care se reduc orele de școală.…
Vezi articolul

Concurs organizat de Tetra Pak și Edupedu

VIDEO „Doamna a fost cea mai bună” / Experiența de la finalul clasei a IV-a care a pornit de la ideea de a câștiga un premiu și a ajuns la ceva mult mai important

Câștigătorii marelui premiu al concursului „Elevii schimbă jocul: CartON!” au ajuns în mult dorita excursie pe Valea Prahovei. Iar modul lor de sărbătorire a fost și o acțiune de ecologizare…
Vezi articolul