Elevii din clasele primare ar putea învăța „noțiuni de bază privind igiena în spațiul cibernetic”, prevede Strategia pentru securitate cibernetică a României

440 de vizualizări
Foto: © Nadezhda1906 | Dreamstime.com
Introducerea noțiunilor de bază privind igiena în spațiul cibernetic pentru elevii din clasele primare este prevăzută în Strategia de securitate cibernetică pentru perioada 2022-2027, ce a fost publicată luni, 3 ianuarie 2022, în Monitorul Oficial. De asemenea, un alt aspect de referă la „dezvoltarea unor programe educaționale în domeniul securității cibernetice”.

Este importantă introducerea unor noțiuni de bază privind igiena în spațiul cibernetic încă din ciclul primar de învățământ și dezvoltarea unor programe educaționale în domeniul securității cibernetice”, conform strategiei amintite.

În strategie se mai arată că „un element de interes comun îl reprezintă dezvoltarea și implementarea unor programe de învățământ și formate de pregătire în domeniul securității cibernetice”.

În privința programelor educaționale, în document este menționată o colaborarea între mediul academic și celelalte autorități publice și private: „Autoritățile și instituțiile administrației publice, mediul privat și cel academic trebuie să conlucreze pentru susținerea, dezvoltarea și finanțarea programelor de studii preuniversitare, universitare și postuniversitare în domeniul securității cibernetice, menite să asigure crearea unei mase critice de specialiști în acest domeniu”.

Iată care sunt cele 5 obiective de importanță strategică pentru 2022-2027 în domeniul securității cibernetice:

  1. Rețele și sisteme informatice sigure și reziliente
  2. Cadru normativ și instituțional consolidat
  3. Parteneriat public-privat pragmatic
  4. Reziliență prin abordare proactivă și descurajare
  5. România – actor relevant în arhitectura internațională de cooperare

Foto: © Nadezhda1906 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Aproape 30% din elevii din Suceava au pierdut bursa de merit, spune primarul localității, care anunță că nu mai suplimentează cuantumul minim. Ion Lungu: Să mai mărim celor care au 9,50 și cei care au 9,48 să nu primească deloc, mi se pare incorect

Mai mult de jumătate din numărul elevilor care beneficiau de bursă de merit au pierdut acest drept, după ce media minimă de acordare a crescut la 9.50, a declarat, miercuri,…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Ministerul Educației încearcă să împiedice elevii de clasele primare să participe la peste 200 de etape pe țară ale concursurilor extrașcolare 2024. Profesorii organizatori au avut termen să modifice regulamentele – adresă trimisă școlilor

Elevii din clasele primare nu pot trece mai departe de fazele pe județ sau regionale ale concursurilor școlare din cadrul proiectelor educative 2024 (CPEENI, fostele CAEN), transmite Ministerul Educației școlilor.…
Vezi articolul

Scrisori din vacanță. Elevi de clasele a III-a și a IV-a de la sat: Îmi doresc să înțeleg tot ce o să ne învețe doamna învățătoare / Mie mi-a lipsit doamna, mi-au lipsit colegii, mi-a lipsit banca, clasa, curtea școlii, școala, mi-a lipsit totul

Deși vacanța este de obicei cea mai așteptată perioadă dintr-un an școlar, după mai bine de un an de pandemie și școală întreruptă, copiii își doresc să revină la clasă,…
Vezi articolul

Concurs dedicat protecției mediului înconjurător, lansat pentru elevii și profesorii din țară, până în luna mai 2024. Cele mai inovatoare și active echipe pot câștiga finanțare pentru aparatură prietenoasă cu mediul în școli

Elevii și profesorii din școli și licee se pot înscrie până pe 15 decembrie la un concurs dedicat protecției mediului prin inițiative de ecologizare și acțiuni de conștientizare, lansat recent…
Vezi articolul