Elevii din clasele primare ar putea învăța „noțiuni de bază privind igiena în spațiul cibernetic”, prevede Strategia pentru securitate cibernetică a României

446 de vizualizări
Foto: © Nadezhda1906 | Dreamstime.com
Introducerea noțiunilor de bază privind igiena în spațiul cibernetic pentru elevii din clasele primare este prevăzută în Strategia de securitate cibernetică pentru perioada 2022-2027, ce a fost publicată luni, 3 ianuarie 2022, în Monitorul Oficial. De asemenea, un alt aspect de referă la „dezvoltarea unor programe educaționale în domeniul securității cibernetice”.

Este importantă introducerea unor noțiuni de bază privind igiena în spațiul cibernetic încă din ciclul primar de învățământ și dezvoltarea unor programe educaționale în domeniul securității cibernetice”, conform strategiei amintite.

În strategie se mai arată că „un element de interes comun îl reprezintă dezvoltarea și implementarea unor programe de învățământ și formate de pregătire în domeniul securității cibernetice”.

În privința programelor educaționale, în document este menționată o colaborarea între mediul academic și celelalte autorități publice și private: „Autoritățile și instituțiile administrației publice, mediul privat și cel academic trebuie să conlucreze pentru susținerea, dezvoltarea și finanțarea programelor de studii preuniversitare, universitare și postuniversitare în domeniul securității cibernetice, menite să asigure crearea unei mase critice de specialiști în acest domeniu”.

Iată care sunt cele 5 obiective de importanță strategică pentru 2022-2027 în domeniul securității cibernetice:

  1. Rețele și sisteme informatice sigure și reziliente
  2. Cadru normativ și instituțional consolidat
  3. Parteneriat public-privat pragmatic
  4. Reziliență prin abordare proactivă și descurajare
  5. România – actor relevant în arhitectura internațională de cooperare

Foto: © Nadezhda1906 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Violențele asupra profesorilor, din partea elevilor sau părinților, inclusiv cele pe internet, introduse în proiectul normelor de aplicare pentru Legea bullyingului. Se anunță modificarea Statutului Elevului și a ROFUIP

Bullyingul profesor-elev și elev-elev nu sunt singurele forme de violență prevăzute de Legea care reglementează aceste fapte. Potrivit proiectului normelor de aplicare pus în dezbatere publică de ministerul Educației, din…
Vezi articolul

Material susținut de Fundația Orange

Copiii pasionați de tehnologie sunt invitați să creeze animații în competiția națională SuperCoders #10 – povestea creată în Scratch poate lua viață pe ecran până pe 19 noiembrie

O nouă ediție a programului SuperCoders de programare vizuală pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani a început și așteaptă înscrieri până pe 19 noiembrie. Elevii pasionați de…
Vezi articolul

Profesorii care organizează tabere cu distracție în natură îi pot surprinde pe elevi cu drumeții montane, întâlniri uimitoare cu dinozauri și animalele pădurii. Dino Tabăra Râșnov face înscrieri pentru sezonul primăvară – vară 2024 (P)

Cu cât profesorii și părinții se mobilizează mai din timp și fac o rezervare, cu atât cresc șansele de a găsi disponibilitate în perioada dorită, pentru tabăra preferată. Un proverb…
Vezi articolul