Elevii din clasa a VIII-a, întrebați de Ministerul Educației la ce școală vor să meargă mai departe și dacă au auzit că primesc 400 de lei pe lună în cazul în care aleg învățământul dual. Chestionarul oficial și lista celor 155 de școli duale din toată țara

29.635 de vizualizări
Ghidul pentru gimnaziu și liceu
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Elevii de clasa a VIII-a din toată țara sunt întrebați oficial de Ministerul Educației, printr-un chestionar publicat pe site-ul edu.ro, la ce școală și la ce profil vor să meargă mai departe în clasa a IX-a. Ministerul publică și lista școlilor care au clase de învățământ profesional dual din toată țara.

Oficialii vor să afle care sunt criteriile care stau la baza deciziei de alegere a liceului sau școlii profesionale, precum și dacă adolescenții au luat hotărârea din proprie inițiativă sau la îndrumarea părinților.

Chestionarul este anonim și poate fi completat în 5 minute, potrivit inițiatorilor. Elevii sunt întrebați mai întâi daca școala lor este din mediul rural sau urban, în ce județ se află și apoi ce tip de învățământ vor să urmeze după clasa a VIII-a.

Elevii sunt întrebați ce contează pentru ei în luarea deciziei de a continua spre liceu sau spre o școală profesională, spre o rută teoretică sau vocațională sau doar să continue studiile. Răspunsul fiind multiplu de data aceasta.

Apoi chestionarul se axează pe învățământul profesional dual, numit „învățământ dual”, următoarea întrebare fiind de fapt o promovare a beneficiilor pe care acesta le oferă.

Chestionarul poate fi completat aici și este disponibil până la data de 21 mai.

Prezentarea ofertei complete cu toate școlile din România, clasificate pe județe, care oferă clase de învățământ dual a fost publicată pe site-ul educatiacontinua.ro.

Lista celor 155 de școli duale

Nu există nicio școală duală în județele Călărași, Covasna, Vrancea și Vaslui.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Este o bătaie de joc ! Cel puțin în Cluj-Napoca in anul școlar 2020-2021 elevii din școlile cu învățământ dual profil HORECA nu au avut contracte . Toti agentii au refuzat sa ii preia iar cei care au acceptat câțiva elevi (un procent nesemnificativ) nu i-au plătit, refuzând sa se angajeze prin contract la plata elevilor. Asa ca practica a fost făcută “online” . Adica zero!! Este o bătaie de joc inamisibila ce are loc sub tutela si cu agrementul școlilor respectiv al ministerului! Ar trebui sa știți asta!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Triaj epidemiologic – ce înseamnă, cine îl face și ce boli au descoperit medicii anul trecut, după vacanța de iarnă

Triajul epidemiologic în școli și grădinițe este, teoretic, un consult sumar al copilului pentru supravegherea stării de sănătate în colectivități. Acesta se practică după fiecare vacanță școlară în creșe, grădinițe,…
Vezi articolul

“A înțelege diferența dintre artă și kitsch e o abilitate de care elevii au nevoie”, susține Uniunea Artiștilor Plastici din România, care respinge toate variantele planului–cadru pentru gimnaziu

Dezacord total în legătură cu prevederile referitoare la predarea Educației Plastice din cele patru variante ale Planului – Cadru pentru învățământul gimnazial, este poziția Uniunii Artiștilor Plastici din România. Instituția…
Vezi articolul

Consiliul Elevilor, despre prelungirea vacanței de vară până la 16 septembrie: Schimbă regulile în timpul jocului pentru interesele turismului, nu ale educației

Consiliul Național al Elevilor condamnă, „cu fermitate”, intenția Ministerului Educației Naționale de a amâna începerea anului școlar 2019-2020, la presiunea Ministerului Turismului, se arată într-un comunicat de presă. Reprezentanții elevilor…
Vezi articolul

Educația gratuită, evaluarea obiectivă și corectă, cu posibilitatea de a contesta nota de la teste – prevederi din noua Lege a învățământului preuniversitar / Elevii au obligația de a avea o ținută vestimentară decentă

Educația gratuită, libertatea de expresie, tratamentul nediscriminatoriu, evaluarea obiectivă și corectă, cu posibilitatea contestării rezultatelor evaluării lucrărilor scrise, și informarea cu privire la notele acordate, înaintea consemnării acestora, sunt câteva…
Vezi articolul