Elevii din 15 școli și licee din București și alte orașe vor planta 7.500 de bulbi în grădinile școlilor, iar apoi vor documenta dezvoltarea lor / În primăvară se organizează un concurs de fotografii între școli cu cele mai frumoase flori

771 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Proiectul “Copiii iubesc natura” se desfășoară în 15 școli din București, Buzău, Ialomița și Ilfov. Timp de o săptămână, până în data de 4 noiembrie, elevii vor planta în curțile școlii 7.500 de bulbi pe care îi vor îngriji și “vor avea ocazia să înțeleagă legătura dintre flori și insectele polenizatoare, producerea hranei și diversitatea plantelor”, potrivit unui comunicat de presă al Centrului de Excelență pentru Resurse Educaționale Agro-Alimentare și Dezvoltare Durabilă care susține proiectul.

Plantarea bulbilor de flori se va desfășura în 15 școli primare și licee din București și din alte câteva orașe din România. Copiii vor primi cutii cu bulbi, unelte necesare și instrucțiuni specifice pentru a-i planta și îngriji. În prima săptămână a lunii noiembrie, bulbii vor fi plantați în grădinile școlilor. Elevii trebuie să urmărească și să documenteze dezvoltarea bulbilor și să aibă grijă de ei până în primăvară când aceștia vor înflori.

În fiecare cutie este un mix de 500 de bulbi de lalele, narcise, brândușe, muscari și ceapă ornamentală, plante care înfloresc în intervalul martie – iunie.

“Prin implicarea activă în plantarea, observarea și îngrijirea bulbilor floriferi, copiii vor avea ocazia să înțeleagă legătura dintre flori și insectele polenizatoare, producerea hranei și diversitatea plantelor”, potrivit organizatorilor.

Centrul de Excelență pentru Resurse Educaționale Agro-Alimentare și Dezvoltare Durabilă, care susține proiectul, explică sursa de inspirație:

“În Olanda, majoritatea școlilor primare au o grădină școlară ca proiect pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 10-12 ani. Ei învață despre bulbi, plante, legume și fructe. Sistemul de grădini școlare există în Olanda de peste 100 de ani. În fiecare an, copiii învață să semene, să planteze, să cultive, să recolteze și să gătească legume și fructe”.

“Copiii iubesc natură” include și un concurs de fotografie

În aprilie 2023, când bulbii vor fi în marea lor majoritate înfloriți, participanții vor avea ocazia să-și expună munca prin intermediul fotografiilor. Toate școlile implicate în proiect sunt încurajate să trimită imagini cu grădina lor înflorită. În urma selecției făcute de organizatori, 3 școli vor primi premii speciale.

Centrul de Excelență pentru Resurse Educaționale Agro-Alimentare și Dezvoltare Durabilă, “înființat cu scopul de a promova educația agricolă verde și de a furniza exemple de bună practică în acest sector”, anunță o nouă campanie de plantare care ar putea fi organizată în toamna viitoare, mai precizează comunicatul.

Lista școlilor și liceelor participante:
Liceul Tehnologic  ”Cezar Nicolau” Brănești (+ 2 școli locale)
Școala  19 ”Tudor Arghezi” 
Școala  nr. 24, București
Liceul Teoretic Traian, București
Școala nr. 11 Buzău
Școala nr. 40, București
Școala Iancului, București
Liceul Teoretic ”Regina Elisabeta”
SOS Satele Copiilor & Școala 12 Herăstrău, București
Liceul Tehnologic  Fierbinți-Târg, Ialomița
Școala nr. 85 București
Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc”, București

Foto: © IpushkarevphotoDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Apel pentru retragerea lucrărilor științifice semnate de Elena Ceaușescu, disponibile încă la marile edituri internaționale / The Guardian: Fraudele ei au avut impact pe termen lung în politică și știință – a se vedea cazul Florin Roman

Numele Elenei Ceaușescu persistă pe lucrări și volume de cercetare încă disponibile pe platformele unor mari edituri academice internaționale, fapt pentru care un grup de cercetători au lansat un apel…
Vezi articolul