Elevii de primară din aproape jumătate din teritoriul Franței nu mai sunt obligați să poate mască la școală, pe fondul incidenței scăzute determinate de vaccinare

445 de vizualizări
Foto © Niccolo Pontigia | Dreamstime.com
Scăderea majoră a incidenței Covid-19 în aproape jumătate din teritoriul Franței, țară cu o rată de vaccinare foarte ridicată, a determinat autoritățile să elimine chiar și obligativitatea măștii pentru o parte dintre elevii din acele regiuni, potrivit Radio France Internationale. Elevii de școală primară din 47 din totalul de 101 de departamente ale Franței, unde incidența a scăzut la sub 50 de cazuri per 100.000 de locuitori, nu mai trebuie să poarte mască în timpul școlii.

Aceste diviziuni teritoriale aplică, astfel, cel mai lejer protocol de combatere a Covid-19. Dar în școlile respective elevii de vârste mai mari, precum și profesorii au în continuare obligația să poarte mască, lucru cerut și de sindicate, care invocă “lipsa de coerență” în administrarea crizei sanitare în școli.

Reclamațiile sindicatelor se fac auzite deși în școlile franceze au fost administrate, până acum, circa 300.000 de teste săptămânal, sindicatul Snuipp-FSU apreciind că este nevoie de 20 de ori mai multe. Organizația cere distribuirea masivă de teste de salivă, pentru a acoperi nevoile a circa 6 milioane de elevi de școală primară.

Potrivit sursei citate, în 10 departamente e aplicat un proiect pilot ce ar putea duce la modificarea regulii potrivit căreia, la apariția unui caz de Covid-19 într-o clasă, acea clasă trebuie să se închidă. Prin acel program, clasele nu ar mai urma să se închidă automat, ci elevii ar urma să fie testați, doar cei pozitivi urmând să fie izolați.

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, 82% din populația adultă a Franței s-a vaccinat.

Foto: © Niccolo Pontigia | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Simulare Evaluare Națională 2024. Elevii din județul Buzău susțin probele pe 20 și 21 noiembrie / Pentru BAC, candidații de clasa a XII-a dau simularea în perioada 27-29 noiembrie

Elevii de clasa a VIII-a din județul Buzău vor susține simularea județeană a Evaluării Naționale 2024 în zilele de 20 și 21 noiembrie, potrivit procedurii publicate de Inspectoratul Școlar Județean…
Vezi articolul

Cazarea elevilor în condiții mizere la Olimpiada Națională de Franceză a fost decisă de inspectoratul școlar (PNL) susține primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu (PSD): Ne-am fi opus ca ei să fie cazați acolo, dat fiind că liceul intră în reabilitare luna viitoare

„Primăria Craiova nu a fost întrebată unde pot fi cazați elevii de la olimpiade, organizarea aparținând în totalitate Inspectoratului Județean Școlar Dolj. Ne-am fi opus ca ei să fie cazați…
Vezi articolul

Ce înseamnă afterschool-ul și masa caldă pentru elevii de la sat. Mărturia directoarei Școlii Gimnaziale Pesceana: Pentru unii dintre copii este singura mâncare gătită pe care o primesc în acea zi. Comparând efectele de la noi cu rezultatele școlilor învecinate unde nu există acest program, diferențele se văd cu ochiul liber

„Copiii au parte chiar și în mediul rural de niște condiții, să spunem așa similare, eu aș avea curajul să spun chiar superioare celor din școlile urbane. Când spun lucrul…
Vezi articolul

VIDEO FOTO În jur de 12 mii de profesori și angajați din Învățământ au protestat vineri la București / Protestul început la Piața Victoriei și continuat la Cotroceni s-a încheiat / „România needucată”, sub Iohannis-Deca, aruncată la gunoi / „Îndrăznim!” / „Bac, Capacitate – cu nepalezi organizate!”

Angajații din Învățământ au protestat vineri, 9 iunie, în București, începând din Piața Victoriei, unde s-au adunat de la orele 11.00, continuând cu un marș și cu noi manifestații în…
Vezi articolul