Elevii de liceu pot să participe la cursuri deschise ale tuturor facultăților Universității Al. I. Cuza din Iași, în aprilie

8.705 vizualizări
UAIC Iași / Foto: Facebook.com – Tudorel Toader
Elevii de liceu vor putea participa, în aprilie, la o serie de cursuri deschise de la toate cele 15 facultăți ale Universității Al. I. Cuza din Iași, potrivit unui anunț al instituției de învățământ superior. Aceasta precizează că aceste cursuri vor putea fi urmărite în direct, online.

Perioada de desfășurare a inițiativei este 7-28 aprilie. Potrivit rectorului Tudorel Toader, citat în comunicat, invitația e făcută “întrucât contextul epidemiologic încă nu ne permite să le oferim elevilor posibilitatea de a vizita Universitatea”.

Din programul proiectului:

  • Primul astfel de curs va avea loc miercuri, 7 aprilie, începând cu ora 14.00 și va consta într-o prelegere dedicată pasionaților de biologie: „De la aminoacizi la proteine – bazele moleculare ale funcției hemoglobinei”. 
  • Tinerii interesați de o carieră juridică pot urmări în direct vineri, 9 aprilie, de la ora 14.00, cursul „Dreptul zi de zi”. 
  • Joi, 15 aprilie, elevii vor putea face o „Incursiune în fizica mediului interstelar”. Marți, 20 aprilie, tinerii preocupați de IT vor putea participa la cursul „Blockchain: tehnologie, criptomonede, aplicații”, începând cu ora 14.00. 

Programul complet al cursurilor deschise pentru elevi poate fi accesat aici.

Un proiect similar s-a desfășurat și în martie-aprilie 2020. Atunci, cursurile deschise online au acumulat aproape 29.000 de vizualizări, potrivit comunicatului citat. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Strategia propusă la nivel UE pentru universități, ce prevede extinderea Universităților Europene și diploma europeană, salutată cu unele rezerve de asociațiile internaționale din domeniu

Noua Strategie Europeană pentru Universități, propusă de Comisie săptămâna trecută și care pune universitățile europene în centrul planurilor de dezvoltare în domeniu pe parcursul următorilor ani, a fost salutată de…
Vezi articolul

OFICIAL Evaluare psihiatrică obligatorie, la 4 ani, pentru personalul care predă și cel auxiliar din universități / Lista cu afecțiunile care constituie contraindicații pentru funcțiile din învățământul superior

Menținerea într-o funcție didactică de predare sau didactică auxiliară din învățământul superior este condiționată de evaluarea medicală la un interval de 4 ani, care va include, în mod obligatoriu, și…
Vezi articolul

BREAKING Rectori până la moarte. Proiectul noii Legi a educației prevede că fiecare universitate își stabilește numărul maxim de mandate pentru un rector, dar precizează în mod absurd că nu poate avea totuși “un număr nelimitat de mandate”

Dispare din legea educației limitarea clară a numărului de mandate pe care o persoană le poate ocupa ca rector al unei universități, în forma proiectului pus în dezbatere de ministrul…
Vezi articolul