Elevii de liceu pot fi consiliați în carieră, prin vizite la companii și discuții cu specialiștii, prin intermediul unei platforme care oferă serviciul gratuit

1.995 de vizualizări
Foto: © Yanlev | Dreamstime.com
Elevii de liceu pot fi consiliați în carieră, prin vizite la companii și discuții cu specialiștii, prin intermediul platformei Joblandia, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Concret, pltforma îi ține la curent cu abilitățile de care este nevoie în joburile de azi și de mâine, îi ajută să se descopere și să își dea seama care este drumul pe care vor să îl urmeze în viață, conform sursei citate.

În comunicat se arată că specialiștii în resurse umane reuniți sub umbrela HR Club invită toți profesorii din România să se înscrie pe platforma Joblandia, pentru a le deschide elevilor porțile către cât mai multe cariere pe care le-ar putea urma, astfel ca fiecare tânăr să facă alegerea corectă, având toate informațiile necesare.

Tinerii merg la mai multe companii, interacționează cu experți din diferite industrii, află de la aceștia care sunt abilitățile necesare pentru o carieră de succes. Această experiență îi ajută să își aleagă cât mai informați viitoarea carieră, potrivit informării.

”În proiectul pilot Joblandia, din martie până în iunie, 3000 de elevi din 62 de licee au vizitat 30 de companii. În urmă cu două luni, am lansat Joblandia 2.0 și, în prezent, avem înscrise pe platformă 60 de companii și 59 licee, din toată țara. Din octombrie până în prezent, profesorii au programat 20 de vizite la companii. Și, în continuare, așteptăm profesorii din liceele din țară să se înscrie pe platformă și să programeze vizite cu elevii la companii, și în anul care vine”, a precizat Andreea Voinea, președinte HR Club.

Unul dintre liceele înscrise pe platforma Joblandia este Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu. Ariadna Vasilescu, elevă în clasa a X-a A la această școală, a vizitat, deja, alături de colegii ei, patru companii. ”Nu am decis încă ce voi face mai departe, dar Joblandia m-a ajutat să îmi fac o listă de criterii pe care să le urmăresc la viitorul job: munca în echipă, atmosfera la locul de muncă, pasiunea pentru ceea ce faci. Joblandia e partea practică de care elevii au nevoie”, spune Ariadna.

Foto: © Yanlev | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cardurile de primă didactică și „respectul” față de profesori. Pe lista actualizată a magazinelor apar, printre altele, farmacii, hoteluri și agenții de turism

Ieri, Ministerul Educației a anunțat că lista magazinelor pentru prima didactică, pe fiecare județ, a fost actualizată. De menționat că lista cuprinde și farmacii, hoteluri, pensiuni, magazine de bijuterii, supermarketuri,…
Vezi articolul

Simulare Evaluare Națională 2024. Subiecte și bareme la limba și literatura română din județul Constanța / Elevii au avut de rezolvat cerințe pe baza textului „Harry Potter și copilul blestemat”, după o poveste originală de J. K. Rowling 

Elevii din clasa a VIII-a din județul Constanța au susținut pe 18 ianuarie, proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării județene a Evaluării Naționale 2024. Inspectoratul Școlar…
Vezi articolul

Valeriu Gheorghiță: La jumătatea lunii septembrie ne așteptăm să avem peste 2.000 de cazuri zilnice de COVID-19, în loc de 1.500 – 1600, cât estimam inițial / Situația se va înrăutăți, creșterea numărului de cazuri a fost mai rapidă

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că la jumătatea lunii septembrie autorităţile se aşteaptă ca în România să se înregistreze peste 2.000 de cazuri zilnice, în loc…
Vezi articolul

Rata de infectare COVID în București a ajuns la 5,57 la mie. De la pragul de 6 mie, toți elevii intră în online din săptămâna următoare și se instituie carantină de noapte în weekend / Grădinițele și creșele rămân deschise

Rata de infectare COVID în București a ajuns la 5,57 la mie, potrivit Direcției de Sănătate Publică București. De la pragul de 6 mie, școlile intră în online începând de…
Vezi articolul