Burse de studiu în SUA: Elevii de liceu din România care învață engleza la școală pot candida în programul FLEX, prin care pot studia un an la un liceu din SUA și locui alături de o familie americană

11.811 vizualizări
Sursa: Programul FLEX – 2022
Elevii din România care sunt în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a și care studiază limba engleză la școală pot candida pentru a participa la Programul FLEX, prin care pot studia un an la un liceu american. Participarea la acest program, finanțat de către Departamentul de Stat al SUA, este gratuită, potrivit unui comunicat de presă.
Înscrierile se fac online, până pe 13 Octombrie 2022, la această adresă

Programul anunțat de American Councils for International Education, intitulat Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2023-2024, “își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2023-2024”, se arată în comunicat. 

Acesta precizează că este al șaptelea an de existență al acestui Program în România, iar până acum au fost oferite burse către zeci de liceeni români, din mai multe județe, care au fost repartizați licee din state precum Minnesota, Michigan, Texas, Indiana, California, și New York. Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat. 

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească liceenii care vor să aplice la programul de burse în SUA:
  • au cetățenie română:
  • sunt născuți între 15 iulie 2005 și 15 Iulie 2008;
  • sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
  • studiază engleza în liceu;
  • îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani. 

Înscrierea se poate face online până pe 13 Octombrie 2022 la adresa: https://ais.americancouncils.org/flex.

La nivel internațional, FLEX, program creat de Congresul SUA, a ajuns la cel de-al 30-lea an de existență. Obiectivul este “să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și ai altor țări, pentru ca liceenii să aibă ocazia de a învăța mai multe despre SUA și de a le face cunoscute americanilor țările lor de origine”, potrivit comunicatului de presă.


1 comment
  1. Pentru a intra in sua trebuie sa fi acceptat sa fii cobai rahatvid. Care parinte intreg la cap accepta sa-si ofere copilul cobai pentru a sta un an in sua. Exista mari sanse sa se imbolnaveasca grav de la injectia ”miraculoasa” sau chiar sa moara pe meleagurile alea. Nici un asigurator nu accepta sa despagubeasca injectarea experimentala rahatvid. Stiu parintii care sunt costurile de spitalizare in sua? Au bani sa aduca trupul neinsufletit de peste ocean? Hai, spuneti-le si partea urata a povestii nu doar glitter-ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Cu o zi înainte de termenul limită pentru depunerea proiectelor în doilea apel PNRAS, Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, Ministerul Educației a prelungit perioada de înscriere cu mai mult de o lună, până pe 10 iulie 2023 / Noul Ghid al solicitantului

Ministerul Educației a anunțat că a fost prelungită perioada alocată depunerii proiectelor (prin platforma electronică dedicată) pentru runda a II-a Schemei de Granturi din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului…
Vezi articolul

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, apel la responsabilitate și la intervenția autorităților, după atacurile la presă: Jurnaliștii care au încercat să expună influențele Rusiei au devenit ținte directe / Libertatea presei – un drept care trebuie apărat cu orice preț

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a transmis vineri un apel „ferm” la responsabilitate şi acţiune din partea clasei politice şi a autorităţilor pentru apărarea…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu, despre salariile profesorilor: Mi se pare greșit să fie acordate creșteri salariale otova, trebuie date pe anumite criterii de performanță. Nu neapărat pe excelență sau elitism, este mult mai greu sa duci un elev de la nota 5 la nota 6, decât să-l duci de la 9 la 10

Mi se pare greșit să fie acordate creșteri salariale otova, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat la Digi24 că aceste creșteri pe care le va propune să fie…
Vezi articolul

Rezultate Definitivat 2023: Rata de promovare este de aproape 77%, în creștere cu peste 6% față de anul trecut. Pentru a promova, un profesor trebuie să aibă cel puțin media 8

Rata de promovare din sesiunea 2023 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrată în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este 76.97%, în creștere…
Vezi articolul