Elevii din România care sunt în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a și care studiază limba engleză la școală pot candida pentru a participa la Programul FLEX, prin care pot studia un an la un liceu american. Participarea la acest program, finanțat de către Departamentul de Stat al SUA, este gratuită, potrivit unui comunicat de presă.
Înscrierile se fac online, până pe 13 Octombrie 2022, la această adresă
Programul anunțat de American Councils for International Education, intitulat Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2023-2024, “își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2023-2024”, se arată în comunicat.
Acesta precizează că este al șaptelea an de existență al acestui Program în România, iar până acum au fost oferite burse către zeci de liceeni români, din mai multe județe, care au fost repartizați licee din state precum Minnesota, Michigan, Texas, Indiana, California, și New York. Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat.
Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească liceenii care vor să aplice la programul de burse în SUA:
- au cetățenie română:
- sunt născuți între 15 iulie 2005 și 15 Iulie 2008;
- sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
- studiază engleza în liceu;
- îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.
Înscrierea se poate face online până pe 13 Octombrie 2022 la adresa: https://ais.americancouncils.org/flex.
La nivel internațional, FLEX, program creat de Congresul SUA, a ajuns la cel de-al 30-lea an de existență. Obiectivul este “să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și ai altor țări, pentru ca liceenii să aibă ocazia de a învăța mai multe despre SUA și de a le face cunoscute americanilor țările lor de origine”, potrivit comunicatului de presă.
1 comment
Pentru a intra in sua trebuie sa fi acceptat sa fii cobai rahatvid. Care parinte intreg la cap accepta sa-si ofere copilul cobai pentru a sta un an in sua. Exista mari sanse sa se imbolnaveasca grav de la injectia ”miraculoasa” sau chiar sa moara pe meleagurile alea. Nici un asigurator nu accepta sa despagubeasca injectarea experimentala rahatvid. Stiu parintii care sunt costurile de spitalizare in sua? Au bani sa aduca trupul neinsufletit de peste ocean? Hai, spuneti-le si partea urata a povestii nu doar glitter-ele.