Elevii de clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” nu învață dimineața, așa cum spune legea. Părinții au făcut o petiție în care cer respectarea legii

2.680 de vizualizări
Sursă foto: Facebook
Elevii de clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu învață de după amiază, în ciuda ordinului de ministru conform căruia preșcolarii, elevii din învățământul primar și cei din ani terminali trebuie să învețe de dimineața. Astfel, părinții elevilor au cerut conducerii aducerea copiilor în programul de dimineață, potrivit turnulsfatului.ro.

„Copiii învață acum de la 14:15 și, cel mai probabil, vor avea cel puțin trei zile pe săptămână în care vor termina orele la 19:30. Am ridicat problema la conducerea colegiului și așteptăm un consiliu de administrație. Am reacționat pentru că, de la finalul lunii august, există un ordin de ministru emis de Ministerul Sănătății unde se spune că pe perioada asta de pandemie cursurile de primar, de clasa a VIII-a și de a XII-a vor avea loc numai de dimineața. Până acuma nu există așa ceva în lege. În Legea Învățământului spuneau, până acum, de regulă dimineața, dar se lăsa la latitudinea școlii posibilitățile de organizare. Asta până la sfârșitul lunii august când a apărut această nouă reglementare legislativă. Acesta este motivul pentru care cerem ca elevii să învețe dimineața”, a spus mama unui elev al colegiului.

Părinții au propus două soluții: copiii să fie aduși dimineața sau să fie prezenți fizic, la școală, la materiile de examen, iar restul materiilor să fie făcute on line.

„Pentru copii o îmbolnăvire în această perioadă ar fi groaznică. Mai au 10 luni până la examene, iar dacă se îmbolnăvesc, o lună de stat pe tușă înseamnă pierderea a 10% din timpul pe care îl mai au pentru pregătire. Nu mai vorbim de faptul că atunci când se întorc nu vor fi în formă maximă, dar ne asumăm toate acestea, pentru că este un an greu. În urma email-ului pe care noi le-am trimis conducerii școlii ni s-a răspuns de către reprezentantul părinților în consiliul de administrație că nu se poate lua în considerare nicio soluție propusă dacă nu există semnăturile a jumătate plus unul dintre părinți, drept pentru care ne-am organizat și marți seara am trimis o petiție cu 72 de semnături, copiii fiind 92 la număr, în total, în cele trei clase”, mai spune mama elevului.

Directorul colegiului, Monica Hay nu a vrut să facă declarații spunând că totul se va discuta într-un consiliu de administrație.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Evaluare psihiatrică obligatorie, la 4 ani, pentru personalul care predă și cel auxiliar din universități / Lista cu afecțiunile care constituie contraindicații pentru funcțiile din învățământul superior

Menținerea într-o funcție didactică de predare sau didactică auxiliară din învățământul superior este condiționată de evaluarea medicală la un interval de 4 ani, care va include, în mod obligatoriu, și…
Vezi articolul

Noi suspiciuni legate de doctoratul ministrului Apărării, Angel Tîlvăr. El nu figurează că ar fi intrat în Arhivele Vrancea, deși are trimiteri în teză către documente ale instituției / Angajat al Muzeului Vrancea: “Eu am făcut cercetarea, era sarcină de serviciu de la directorul instituției” – AUDIO

Teza de doctorat a ministrului Apărării, vrânceanul Angel Tîlvăr (PSD), ridică noi suspiciuni legate de modul în care a fost realizată. Documentele Arhivelor Naționale – secția Vrancea, consultate de reporterul…
Vezi articolul

Încercare de compromitere la adresa directorului Școlii Gimnaziale Beclean din Bistrița-Năsăud, Sorin Budișan. Zeci de diplome falsificate, care aveau lipit numele său peste al altor profesori, i-ar fi fost „plantate” în dosarul de gradație de merit. Profesorul de matematică acuză o „persoană din școală care mă detestă”

Încercare de compromitere a directorului Școlii Gimnaziale „Grigore Silasi“ din Beclean, județul Bistrița-Năsăud, profesorul de matematică Sorin Budișan. Acesta a depus un dosar pentru gradație de merit cu peste 300…
Vezi articolul

Universitatea Babeș Bolyai va implementa ghidul antidiscriminare, după ce o studentă a semnalat afirmații rasiste și misogine dintr-un manual: „Victime care precipită declanșarea acțiunii răufăcătorului – femeia care umblă seara prin locuri puțin frecventate și are o costumație provocatoare (…) în aceste cazuri, o parte din vină aparține victimei”

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a transmis într-un comunicat de presă că a luat notă de comentariile critice ajunse în spațiul public în legătură cu limbajul utilizat într-un suport de…
Vezi articolul