Elevii cu medii egale de admitere la liceu 2022 pot face schimb de locuri / Documente necesare și calendar

31.520 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Schimbul între elevi se poate realiza dacă elevii au aceeași medie de admitere la liceu, potrivit procedurii privind rezolvarea situațiilor speciale apărute după repartizarea computerizată din prima etapă, publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB). Cererea și documentele necesare pot fi depuse sau transmise în zilele de 21 și 22 iulie, conform unui comunicat.

„În vederea participării la etapa de rezolvare a situațiilor speciale, candidații trebuie ca, anterior participării la această etapă, să-și depună dosarul de înscriere la unitatea de învățământ la care au fost repartizați computerizat sau la care au fost admiși, în perioada 15-20 iulie 2022”, potrivit ISMB.

Conform sursei citate, cererea pentru schimbul între elevi trebuie să fie însoțită de următoarele documente:

  • copie a certificatului de naștere/ copie a cărții de identitate a candidatului/candidatei;
  • copie a adeverinței cu media de admitere;
  • acordul scris al părintelui/tutorelui elevului cu care dorește schimbul de lor;
  • copie a anexei la fișa de înscriere (pentru elevii care au susținut probe de aptitudini și elevii care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă maternă/modernă;
  • declarație pe propria răspundere a părintelui, reprezentantului legal, conform anexei 2 la prezenta procedură, în cazul dosarelor trimise online.

Cererea de înscriere în etapa de rezolvare a situațiilor speciale:

Declarația pe propria răspundere:

În Capitală, cererea de înscriere și documentele specifice se depun astfel:

a) prin transmiterea la adresa de e-mail admitere@ismb.ro, cu titlul SIT_SPEC_ADM_2022 în perioada 21-22 iulie, până la orele 14:00.

b) la sediul Colegiului Național „Școala Centrală”, str. Icoanei nr. 3-5, sector 2, în perioada 21-22 iulie 2022, cu programare telefonică prealabilă făcută în perioada 19-20 iulie 2022, în intervalul orar 9:00-15:00.

Situațiile speciale vor fi rezolvate în ziua de 25 iulie, după cum se arată în document.

Cazurile speciale se referă la:

  • situații medicale speciale;
  • schimburi de elevi;
  • redistribuirea candidaților gemeni;
  • distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu;
  • corectarea unor erori de transcriere greșit în baza de date computerizata opțiunilor exprimate de elevi;

Comisia specială de admitere a Municipiului București rezolvă situațiile speciale apărute după repartizarea computerizată din prima etapă de admitere în următoarea ordine:

  1. redistribuirea candidaților gemeni;
  2. corectarea unor erori de transcriere greșit în baza de date computerizată a opțiunilor exprimate de elevi (erori produse de operatorii de sistem);
  3. situații medicale speciale;
  4. distribuire sau redistribuire pe locurile rămase libere, pentru apropiere de domiciliu;
  5. schimburi între elevi (elevii trebuie să aibă aceeași medie de admitere).

Potrivit calendarului oficial de admitere, rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată are loc în zilele de 21, 22 și 25 iulie 2022.

Procedura operațională privind rezolvarea situațiilor speciale apărute după repartizarea computerizată din prima etapă de admitere:

Informații de context

Rezultatele admiterii la liceu 2022 a absolvenților de clasa a VIII-a au fost publicate pe 14 iulie. Peste 110 mii de elevi au fost repartizați în prima etapă, iar 6.852 au rămas nerepartizați.

Prin comparație, anul trecut în prima etapă, dintr-o generație mult mai mică față de cea actuală, 89.983 de elevi absolvenți de clasa a VIII-a (98,54%) erau repartizați în învățământul liceal de stat.

Edupedu.ro a arătat într-o analiză cum elevii care au mediile sub 3 la Evaluarea Națională au mediile la clasă cu cel puțin 4 puncte mai mari față de cele de la examen.

Potrivit rezultatelor finale, 82,4% dintre elevi au obținut medie egală sau mai mare de 5, iar 17,6 %, sub 5. Au fost 237 de medii de 10 anul acesta în toată țara. Ierarhia mediilor generale de admitere la liceu 2022, pe baza căreia se face repartizarea computerizată a elevilor în clasa a IX-a, a fost anunțată vineri, 1 iulie.

Într-o analiză recentă, Edupedu.ro a arătat cum are loc „devalorizarea” notelor la Evaluarea Națională în acest an. Și asta pentru că poziția în ierarhia de la Evaluarea Națională, în București, s-a schimbat anul acesta cu peste 1.200 de locuri față de anul trecut pentru un elev cu media 9, de exemplu. La media 7, diferența e de aproape 3.000 de locuri. (detalii aici)

Calendarul pentru doua etapă de admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022-2023:

25 iulie 2022: Afișarea centrului de admitere, a situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților rromi, precum și a celor destinate candidaților cu CES, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă;

26 iulie 2022: Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă;

27–28 iulie 2022: Desfășurarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă;

28-29 iulie 2022: Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații.

1-3 august 2022: Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care au fost respinși la liceele / clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua, precum și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

Primirea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională.

Notă: Candidații pe locurile speciale pentru rromi și candidații pentru locurile distincte alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă își păstrează prioritatea pe locurile destinate acestora care au rămas libere după soluționarea situațiilor speciale.

4-5 august 2022: Repartizarea candidaților în etapa a doua, de către comisia de admitere județeană / a Municipiului București. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană sunt deja Municipiului București, publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean / al municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data de 11 iulie 2022.

6 august 2022: Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Admitere 2022. Părinții reclamă că sunt puși pe drumuri după acte la înscrierea la liceu / Unele licee cer documente inexistente în regulamentele de înscriere, cum ar fi „adeverința pentru bilingv” sau copii legalizate după acte
Rezultate admitere liceu 2022. Top 20 de licee din țară după ultima medie de admitere
Rezultate admitere liceu 2022. Aproape 5 mii de locuri au rămas neocupate / Cererile pentru etapa a II-a se depun în perioada 1-3 august
Rezultate admitere liceu 2022. Peste 70% dintre elevi au fost repartizați la liceu pe primele 5 opțiuni, susține Ministerul Educației
În București au rămas nerepartizați la liceu 1.216 elevi, anunță inspectorul școlar general, Vlad Drinceanu / Datele arată că mai sunt 409 locuri rămase libere pentru a II-a etapă – lista
Rezultate admitere liceu 2022. Aproape 5 mii de locuri au rămas neocupate / Cererile pentru etapa a II-a se depun în perioada 1-3 august
LISTA Peste 6.800 de elevi au rămas nerepartizați, din care 15 aveau media peste 9 – cea mai mare 9,57. Procentul elevilor rămași pe dinafară în prima etapă, mult mai mare ca anul trecut
Rezultate admitere liceu 2022. Peste 110 mii de elevi au fost repartizați în prima etapă – 6.852 au rămas nerepartizați. Elevii au completat peste 2,3 milioane de opțiuni / Urmează etapa a II-a
Rezultate admitere liceu 2022. Top 50 de specializări pe țară / Colegiul Național „Sfântul Sava” din București este pe primul loc la media de admitere pentru Matematică-Informatică
Rezultate admitere liceu 2022. La ce licee au intrat cei 140 de elevi cu media 10
Transferul elevilor de clasa a IX-a se va putea face doar în situații medicale deosebite, potrivit ROFUIP 2022

4 comments
  1. Si cum se vor găsi in doua zile între ei doi elevi care nu se cunosc intre ei, cu atat mai mult cu cat listele de repartiție nu contin nici macar numele elevilor?

  2. Interesanta instituția asta a schimburilor din preuniversitar.Trecem de la schimbul de posturi intre profesori la cel de locuri intre elevi,avem un fel de feude.Ministerul nu stie ca astea s afaceri cu acte în regulă, afaceri pe mii de euro
    Apropo,poate dispare posibilitatea acestor schimburi din noua metodologie.Unii sunt mai șmecheri,fenteaza concursul ca pun banul jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezultate admitere liceu 2024. Peste 1.600 de candidați au rămas nerepartizați. Cei mai mulți elevi care n-au prins un loc la liceu sunt din județele Constanța, Prahova și Giurgiu / În București, un candidat cu media 8.92 nu a fost repartizat

Peste 1.600 de candidați au rămas nerepartizați în prima etapă de admitere la liceu 2024, potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației. Concret, 1.607 de elevi care au completat fișa de…
Vezi articolul

Compania care se ocupă de publicarea ierarhiei elevilor pentru Admiterea la liceu 2023 cere scuze pentru eroarea de algoritm și spune ca a fost remediată: Repartizarea computerizată a candidaților nu va fi afectată în niciun fel

Compania care se ocupă de publicarea ierarhiei elevilor pentru Admiterea la liceu 2023 cere scuze pentru eroarea de algoritm care a afectat ierarhia elevilor și spune că a fost remediată,…
Vezi articolul