Elevii colegiului din Sinaia vor putea învăța limbi străine sau vor simula munca unui ospătar cu ajutorul generatoarelor de holograme cumpărate prin fonduri PNRR. Investiția în două smartlaburi, de aproape 120.000 de euro (P)

1.536 de vizualizări
Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia / Foto: Primăria Sinaia – Facebook.com
Colegiul „Mihail Cantacuzino”, Orașul Sinaia, în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului “Dezvoltarea a două laboratoare digitale inteligente în cadrul Colegiului „Mihail Cantacuzino”, Sinaia, cod proiect F-PNRR-SmartLabs-2023-2259, proiect finanţat prin PLANUL NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂ Pilonul VI. Politici pentru noua generaţie Componenta C15: Educaţie Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educaţiei Investiţia 9. Asigurarea echipamentelor si a resurselor tehnologice digitale pentru unităţile de învăţământ.

Proiectul se desfașoară în perioada IANUARIE 2024 – IANUARIE 2025, valoarea totală a contractului de finanţare fiind de 590.012,22 lei, fără TVA, fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene – Următoarea Generaţie UE.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea infrastructurii și a resurselor tehnologice necesare pentru dezvoltarea unui laborator inteligent în cadrul Colegiului „Mihail Cantacuzino”, orașul Sinaia, oferind astfel elevilor o mare autonomie în învățare, prin utilizarea metodelor moderne și atractive. Prin desfășurarea procesului de învățare cu ajutorul laboratorului inteligent dezvoltat, elevii vor dobândi capacitatea de a-și stabili propriile obiective de învățare, de a rezolva creativ probleme și de a gestiona mai bine timpul dedicat studiului. Laboratorul inteligent dezvoltat în cadrul proiectului va oferi elevilor posibilitatea de a-și personaliza învățarea în funcție de temele de interes și de a reflecta la propriul proces de învățare, având experiențe care le vor dezvolta atât competențele-cheie, cât și cele transversale.

Activitățile derulate în cadrul proiectului

1. Realizarea procedurilor de achiziție în cadrul proiectului

1.1. Achiziționarea echipamentelor tehnologice și a software-ului/ licențelor cu specific educațional

1.2. Achiziționarea serviciilor de instruire a personalului didactic

2. Punerea în funcțiune a activelor        

2.1. Conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ

3. Instruirea personalului           

3.1. Activități de instruire a cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor din cadrul laboratorului

4. Implementarea proiectului     

4.1. Managementul proiectului realizat cu personal propriu – activitate transversală.

DCOUMENT Comunicatul „Colegiului Mihail Cantacuzino” din Sinaia:

Pentru publicarea materialelor despre proiectele derulate de școli prin PNRR, puteți cere detalii la comunicare@edupedu.ro.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii vor include inteligența artificială în predare la nivel preuniversitar, ei și elevii vor fi evaluați cu ajutorul unor instrumente IA, iar domeniul va fi abordat în discipline opționale la liceu, conform proiectului Strategiei naționale pentru IA

Inteligența artificială urmează să fie studiată în cadrul unor discipline noi, opționale, sau în module opționale la nivel de liceu, iar profesorii o vor îngloba în activitățile de predare, reiese…
Vezi articolul

Peste o jumătate de milion de elevi încep colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile în 900 de școli înrolate deja în Armata Selectării Atente a Plasticului. Semnează petiția și schimbă soarta plasticului din școala ta / Descarcă afișul (P)

Peste jumătate de milion de elevi vor începe din această lună colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, din cele 900 de instituții de învățământ din orașele care s-au alăturat inițiativei Armatei…
Vezi articolul

DOCUMENT Ministerul Educației obligă școlile să comande manuale pentru anul viitor, majoritatea tot de la Editura Didactică și Pedagogică. Asta deși a anunțat că va cumpăra noi manuale prin licitație

De astăzi, toate școlile sunt obligate să-și comande manuale școlare pentru clasele I-VI, pentru anul școlar 2019-2020. Anunțul apare într-o notă trimisă tuturor școlilor din țară de către Centrul Național…
Vezi articolul