În ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației a fost publicată, la articolul 5, lista motivelor și afecțiunilor pentru care elevii pot solicita învățarea online.
Pentru preşcolarii/elevii care se află în aceste situații „conducerile unităţilor de învăţământ vor identifica, după caz, soluţii pentru asigurarea procesului educaţional, inclusiv online”.
Este vorba despre următorii elevi sau copii de grădiniță (pentru că ordinul îi cuprinde și pe aceștia):
Preşcolarii/elevii cu vârstă mai mică de 12 de ani, care: fac parte dintr-o grupă de risc, respectiv cei diagnosticaţi cu boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilităţi, tratament imunosupresiv sau alte afecţiuni cronice, cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor, pot fi scutiţi de prezenţa fizică în şcoală.
Elevii cu vârsta de peste 12 ani, care fac parte dintr-o grupă de risc, respectiv sunt diagnosticați cu afecțiuni asociate cu imunodepresie moderată sau severă (transplant, afecțiuni oncologice în tratament imunosupresor, imunodeficiențe primare sau dobândite, alte tipuri de tratamente imunosupresoare) cu avizul și recomandările specifice ale medicului curant și cu acordul scris al părinților pot fi scutiți de prezența fizică în școală, chiar dacă sunt vaccinați cu schema completă.
Preșcolarii/elevii care locuiesc împreună cu persoane diagnosticate cu afecțiuni asociate cu imunodepresie moderată sau severă (transplant, afecțiuni oncologice în tratament imunosupresor, imunodeficienței primare sau dobândite, alte tipuri de tratament imunosupresoare) pot fi scutiți de prezența fizică la școală, chiar dacă sunt vaccinați cu schema completă.
Regulile complete pot fi citite aici.
Articol în curs de actualizare
19 comments
Parintii au dreptul sa decida daca este sigur pentru copiii lor sa mearga fizic sau sa invete online. O problema de siguranta in familie nu o poate decide un minister!
Unii copii au avut rezultate foarte bune in online, chiar mai bune decat in modul fizic. Deci motivul cu “online este dezastru” pica.
Unde sunt banii,.cele 3 mil de euro.primite de la.statul german pt invatamantul in lb germana ?
Ce e cu inghesuiala asta ? De ce nu suplimentati locurile?
Cate clase de lb germana se pot.face (scoala, gradi, etc) cu 3.milioane de euro ?
Raspuns de la statul.roman : ZERO !
Hotilor!!!
Dle Campeanu, unde sunt cele 3 milioane de euro primite din Germania pentru invatamantul in limba germana ?
Unde sunt acesti bani ?
Cum e posibil sa nu aveti locuri suficiente in judetele din Transilvania ?
Securistilor, unde sunt banii cu care trebuia sa faceti clasele.de limba germana ?
I-ati furat si pe astia, nenorocitilor ???
Sa va fie rușine, domnule Câmpeanu, ca vreți sa trimiteți copiii carne de tun, sa ne sacrificați părinții și bunicii! Sănătatea nu ți – o poți cumpăra nici cu bani, nici cu diplome!
Hai sa nu ii trimitem la școală! Ei înșiși zic ca varianta delta e mult mai contagioasa și mai periculoasa. Pai atunci cum sa ii trimitem la moarte sigura?!? Vreți sa facem o petiție sa ne lase sa alegem online sau fizic?
sustin petitia!
Lista bolilor persoanelor care locuiesc împreună cu copii trebuia să conțină toate comorbiditatile identificate că fiind un factor de risc pentru o forma severa de covid ( cum a fost în ordinul de anul trecut ).Limitarea numai la bolile care produc o lipsă de imunitate este o foarte posibila condamnare la moarte a părinților care au comorbiditati daca se vor infecta cu covid adus din școală de copil . Probabil în acest caz copii vor fi crescuți de Ministerul Învățământului și Ministrul Sănătății.
Elevii se infecteaza in primul rand in mijloacele de transport in comun, fie in drum spre scoala sau inapoi acasă, fie la intalnire cu colegii, la mall, la film, in parc, in vizite etc
Las-o moarta ca nimeni nu sta 4 ore în moll cu pepsiglasul între ei la nici 20 de centimetrii. Chiar asa prosti ne credeți?!? Una e sa mergi în moll și cu totul alta e sa stai zilnic 4 ore la 20 cm unul de altul zilnic.
Nu spune nimic de gravidele din familie si ele sunt expuse riscului
Daca si asta e motiv de cursuri hibrid…
In primul rand profesorii au parinti batrani si cu comorbiditati. Multi profesori locuiesc impreuna cu batranii lor parinti, ca sa aiba grija de acestia.
Dar profesorii nu au voie nici sa fie bolnavi si nici sa aiba persoane vulnerabile in familie. Numai elevii au voie.
Dar profesorii nu au aceleași drepturi?
Nu. Este singura tara democratica in care elevul este supra-fiinta si profesorul sub-fiinta. In care elevul are toate drepturile si profesorul niciunul.
Ați uitat ca profesorul sta in scoala 18ore/săptămâna iar elevul 34. Cum o fi mai bine?!!
Nu uitati: sunteti platiti din contributiile parintilor! Nu va convine? Atunci mergeti in privat!
E foarte simplu!
Să mergem în privat adică în școli private, vreți să spuneți. De acord, mergem! Să privatizăm sistemul de învățământ, atunci! Mi-e îmi convine. Vă țin buzunarele?
sigur sigur, profesorii sunt sub-fiinte, iar noi elevii suntem regi
si dupa va mirati ca niciun copil nu vine la scoala ca sa invete
Asa este, de acord cu dumneavoastra.
se presupune că profesorii sunt vaccinati și ”imunizați”…imuni adică nu mai ajung la ati în noul lexic